• 9.370.277 stemmen

Genre: Film noir / Drama

Geregisseerd door: Harry Horner

Met onder meer: Ida Lupino, Robert Ryan en Taylor Holmes

Plot Beware, My Lovely

"Trapped by a man beyond control!"

Howard Wilton (Ryan) is een simpele man die door weduwe Helen (Lupino) wordt ingehuurd voor huishoudelijke klusjes. Wat ze niet weet is dat Howard, die op zich aardig is, in schizofrene buien geweld pleegt en het daarna vergeet.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Ida Lupino, Robert Ryan weer samen na hun succesvolle On Dangerous Ground.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Geen spoor van een DVD release?

avatar van clubsport

clubsport

Goeie thriller met geweldig spel van zowel Ryan als Lupino , Ryan speelt op een zeer geloofwaardige manier

de schizofrene man met meerdere gezichten en Lupino weet haar wanhoop en angst zeer goed te spelen .

De spanning word heel goed opgebouwd en de plot twist aan het einde is verassend maar niet perse teleurstellend .

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Graag gezien. Beware, My lovely is ondanks de film noir vermelding vooral psychologisch drama. Met het duo Lupino / Ryan en dat maakt me alleen maar blij. Beiden zijn dan ook weer zeer sterk in hun rollen. Het speelt zich voornamelijk af in het huis van Lupino waar ze een klusjesman Ryan huurt maar we weten reeds van die knappe opening dat Ryan op zijn zachts gezegd labiel is. Langzame opbouw vol details wijzen op een persoonlijkheidsstoornis van Ryan, Lupino die probeert met leugens en schijnheiligheid het huis uit te komen maar steeds wordt gevat. Erger, Ryan wordt nog agressiever bij elk verraad. Een verwarde oorlogsveteraan ? WO II is nog niet zo lang achter de rug. Daarmee een hint naar een maatschappelijk reden.

De relatie tussen Lupino en Ryan is prachtig geportretteerd. Knappe studie van het kwaad dat zich in de mens manifesteert. Zoals de titel aangeeft zeer ambigue nl van begrip en affectie naar agressie en haat. Beware, my lovely laat wel zijn toneel invloeden zien (1 locatie, 2 personages) en misschien is het plot te mager (kat en muis spel op 1 namiddag) voor een volle film. Het einde is toch een ferme deus ex machina (komt terug wakker en wandelt rustig weg) maar één geniaal shot (reflectie van Ryan in de kerstballen) bewijst toch de kwaliteit van dit stilistisch donker drama.