menu

The Cloth (2013)

mijn stem
1,11 (33)
33 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Justin Price
met Danny Trejo, Eric Roberts en Rachele Brooke Smith

De katholieke kerk heeft een geheime organisatie gevormd om het stijgende aantal gevallen van mensen die bezeten zijn door demonen in het hele land tegen te gaan, genaamd 'The Cloth'. Met de komst van 'de generaal van de duivel' Kasdeya op aarde hebben de leden van The Cloth slechts zeven dagen om het ultieme kwaad, Beëlzebub, te stoppen. Om diens komst te voorkomen zijn ze afhankelijk van Jason, een jonge atheïst die de nieuwe generatie van The Cloth moet gaan leiden.

Teaser

https://www.youtube.com/watch?v=drdSWpCDa_E

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
okee .. klinkt leuk ,postertje ziet er wel aardig uit... ben beniewd


avatar van tattoobob
We zullen zien!!!
De Cast wijst op een ***film...maar goed ik ga hem proberen!

erik1677
Oei!! wat is dit slecht!!

avatar van hannes64
0,5
Oei, zeg dat wel, zeer slechte film.
Exorcistkloontje, maar dan wel heel slecht, zonde van m`n tijd.

avatar van xaid
jmmr wel mooie posters

het valt me wel op dat bijna alle horror films floppen ?

avatar van tattoobob
Ik snap niet eens waarom mensen films als deze zelfs proberen!!!!

Ik ben een groot horrorfan..maar hier ga ik niet eens tijd aan besteden...de trailer kijk ik niet eens!

2,0
niet super!

avatar van tal1b
denk dat het een beetje grind horror moet voorstellen..

avatar van PEN15
ghehe, met Danny Trejo. Ze hadden hem zeker niet hoeven schminken.

Ik snak weer eens naar een goede griezelfilm, een goede unieke griezelfilm. Teveel crap heb ik voorbij zien komen dat allemaal op dezelfde hoop gegooid kan worden. Als kind had ik in de jaren '80 de films voor het uizoeken, je werd tenminste nog gelokt met een supercoole cover. Ook al was de film dan slecht, dan had je altijd nog een excuus waarom je de film had gekeken. Met dit soort stront van tegenwoordig moet ik mezelf eerst dwingen of er naar te moeten kijken. Zie die gare cover eens..

1.10 gaat weer lekker hoor, zeker zo'n film waardoor het weer ouderwets stil wordt op straat!

1,0
Na twintig minuten gekeken te hebben had ik echt het gevoel naar een verschrikkelijke B film te kijken. Toen maar eens op moviemeter gekeken en de bevestiging gevonden in het cijfer. Film niet afgekeken.

avatar van Piratje
0,5
Een film waarvan enkel de poster het doet. Maar zonder vervolg.
Als horror begon het goed met een verhaal dat nogal langdradig berustte op de kerkelijke duivelsuitdrijving en sexyverwachtte beelden.
Maar dan was het een oneindig droevige aaneenschakeling van effecten zonder betekenis en moesten we het onder de kerkvloer doen met betekenisloze Latijnse uitspraken en:
Iedereen zal sterven maar niet iedereen leeft.

Een waardeloos gedrocht. Slecht geacteerd, slecht of beter geen verhaal, kortom niets dan soms heel slechte beelden en nietszeggende gebeurtenissen.
Waarom toch zo'n film maken en waarom daar nog in durven meespelen zonder je filmtoekomst op het spel te zetten. Justin Price bleef beter bij zijn Daddy's home.

Horror en griezel liggen kort bij mekaar maar hier was het gewoon nietszeggend, zonder spanning.
Alleen de geluiden en muziek brachten wat animo. Mar voor wat?

Eerder een afrader met de laagste score 0,5*

avatar van vampyrmaiden
0,5
na alle films over demonische bezetenheid van de laatste tijd hoopte ik weer op een avondje griezelvermaak, maar helaas.... het begin is zgn met een handheld camera gefilmd, daarna stopt dat gelukkig.
Tja, en dan? Dan begint de ellende.... mannen in futuristische pakken en extreme wapens slachten iedereen af die bezeten is, wordt, of dreigt te worden. Ook de slecht geschinkte demonen worden het leven uit geholpen, als je dat met demonen zo kan zeggen LOL
De special effect en make-up zijn echt erg, het ziet eruit als het bij een carnavalswinkel gekocht is. Echt een *** film

avatar van Onderhond
1,5
Trejo!

Niet meer dan een posteracteur. Komt opdraven in 2 or 3 scenes puur als excuus zodat hij vol gefeatured kan worden op poster en in trailers. Hetzelfde verhaal met Eric Roberts heb ik de indruk, al ken ik die dan wat minder.

Dan de introscene, zowat alle trailer materiaal komt daaruit, dus logischerwijs werd aan die scene aan het meeste aandacht besteed. Op zich niet verkeerd, maar ook niet bepaald iets wat al niet 100 keer gedaan is.

Vanaf het moment dat die scene voorbij is en Holmes/Willett hun mond opentrekken weet je het wel. C-Film. Al snel komen er twijfelachtige special effects voorbij en zakt het acteerwerk naar een droevig niveau. En toch doet Price z'n best. Het is vaak wat klungelig, maar er straalt best wat goede wil uit. Visueel soms nog sfeervol, maar qua soundtrack en tempo te melig en kitscherig.

Njah, Price is een hardcore amateur die op de één of andere manier mensen rondom hem weet te overtuigen dat hij een aardig regisseur is. Jammer genoeg zal hij véél meer z'n best moeten doen als hij z'n publiek ook wil overtuigen. Er zitten aardige momentjes in, maar die verzuipen vaak in pure kitsch en slecht omgaan met gebrek aan middelen.

1.5*

avatar van Boeikens
1,0
Snap niet waarom Trejo en Roberts (hier) als hoofdacteur vermeld staan, spelen ze toch maar enkele luttele minuten mee.

Wat nog redelijk begint, met een opening die uiteraard al vele malen is getoond, mond al snel uit in een ondermaatse prulproductie met acteurs die er weinig zin in hebben, kindertuin FX, onstabiel camerawerk en een verhaaltje dat ook nergens weet te boeien.

1*

avatar van John Milton
1,0
Danny Trejo en Eric Roberts als katholieke priesters. Een door de kerk gevormde geheime organisatie om het stijgend aantal gevallen van mensen die bezeten zijn door demonen tegen te gaan. En om de komst van Beëlzebub te voorkomen, zijn ze afhankelijk van een jonge atheïst, die de nieuwe generatie van ‘The Cloth’ moet gaan leiden. Wow. Je begrijpt dat ik dat móest zien. Dan laat zelfs JM zich niet afschrikken door een 1,1 op MovieMeter en niet veel hoger op IMDb.

Helaas, bijna alles is er slecht aan, en Trejo en Roberts zitten amper in de film. Regisseur Justin Price verfilmt hier het boek van zijn eigen hand, en doet dat zonder ons de kans te geven om iets aardig over te zeggen over welk aspect dan ook. Met name het acteerwerk en de dialogen zijn abominabel. Nouuuu, als ik er heel hard over nadenk… Dan zou ik… heel misschien voorzichtig durven opperen… dat Perla Rodríguez er soms best lief uitziet (al acteert zij ook niet al te best). Kijk Justin Price, die kun je in je zak steken! Overigens zal het de man niet deren, er komen in 2017 vier films van zijn hand uit, met veelbelovende titels als The 13th Friday en Alien Reign of Man. Ik... kan niet wachten.

Toegegeven, ik heb even gegniffeld, maar ik twijfel of het de bedoeling was. Op een gegeven moment gaat onze Mooiboy en aangewezen redder Jason (Kyler Willett) in gesprek met de charmante gelovige dame van dienst, Julia, die aangeeft dat we niet louter op aarde zijn om onze eigen idealen na te streven. Volgens Jason heeft de wereld redden niet zoveel zin, als je niet af en toe jezelf toestaat om gewoon een beetje te leven. En in een zichtbaar moeite kostend moment van diep filosofische overpeinzing, verzucht hij: “Everyone dies, Laurel…. Not everyone lives”. Ze kijkt hem betekenisvol aan. 'Least of all people that have to watch ‘The Cloth’, lijkt ze te denken.

1*

avatar van André Borgeld
1,0
Dit is inderdaad wel heel slecht. Die zogenaamde gevechten en effecten die nergens naar lijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:03 uur

geplaatst: vandaag om 00:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.