• 9.200.394 stemmen

Geregisseerd door: Jon Kasdan

Met onder meer: Dylan O'Brien, Britt Robertson en Craig Roberts

Plot The First Time

"Nervous is normal."

Twee scholieren ontmoeten elkaar op een feestje. In de loop van het weekend veranderen hun beide levens op diverse vlakken. De romantische en grappige momenten, maar ook de problemen die ze zullen meemaken dit weekend, zorgen er voor dat ze samen ontdekken hoe het is om voor het eerst echt verliefd te zijn.

logo tmdbimage

avatar van BBarbie

BBarbie

Romantische film over twee tieners, die elkaar bij toeval ontmoeten, allebei grootse plannen hebben voor de nabije toekomst (vooral m.b.t. de liefde), prompt verliefd worden op elkaar en vervolgens ontdekken dat een intieme relatie niet altijd van een leien dakje gaat en geen vrijblijvende aangelegenheid is.
Bij tijd en wijle een beetje hoogdravend, maar dat zie ik liever dan de platvloerse grappen, die de meeste high-school komedies opleuken.

Britt Robertson is me nooit eerder opgevallen, maar dat is beslist een aardige actrice, die er bovendien goed uitziet. Dylan O’Brien komt wat onzeker over, maar dat kan best ingebakken zijn in de rol die hij speelt.
Over all een onderhoudende film, een van de betere in het genre tienerfilms.

avatar van _Casper_

_Casper_

ik had verwacht dat ik gewoon een simpele maar leuke rom/kom zou gaan kijken, ook na het lezen van een aantal positieve reviews (en een redelijk goed cijfer, 6.6 op imbd) maar de film is alles behalfde dat..

De film is een standaard ''romatische'' film wat opzich niet slecht hoeft te zijn als het het gene wat het doet maar goed doet... maar dat doet deze film dus niet...

Het acteer werk is erg matig, en sommige scenes zijn gewoon tenenkrommend slecht... ook is het verhaal NOG voorspelbaarder dan de ''gemiddelde standaard'' rom/komedie..

en daarnaast zat er ook geen humor in....

1.5* niet kijken

avatar van krillz

krillz

4 sterren want ik heb me geen enkel moment verveeld.

Een leuke romantische film met 2 tienersterren.

avatar van schumacher

schumacher

Ben het absoluut niet eens met sommige meningen hier; deze film is eens wat anders, niet datzelfde huppeldepup mee een bende zotte trienen ofzo, nee, deze film heeft diepgang enz...

Leuke film, kijkt zeer goed weg, 90min vliegen vooruit.

Het acteerwerk matig? De hoofdrol speler en speelster deden dit net steengoed.

Hoofdrolspeelster is een heel mooie meid ook, die gaan we nog veel tegen komen.

Een komedie is deze film zeker en vast niet, het is een drama/romantiek, zo vind ik het toch.

Leuk filmpje om met je vriendin naar te kijken op een zaterdag avond .

avatar van decicco

decicco

Heerlijk!

De perfecte romantische komedie.

Heb de hele film met een dikke grijns op mijn gezicht zitten kijken, genieten.

avatar van stinissen

Heerlijke romantische film met uitstekende dialogen met aangename karakters echt zo een film waar je een lekker gevoel bij krijgt de film was gewoon een aangename verrassing . Het genre is absoluut geen komedie maar meer een echte Rom/Kom.

avatar van blurp194

blurp194

Een Rom/Kom zou voor mij nog steeds wel iets te lachen in zich moeten hebben. Nou klinkt dat misschien alsof het alleen droefenis en ellende is met deze film, maar dat valt op zich heel erg mee. Maar een komedie, zelfs een halve, kan ik er toch echt niet in zien. Het gaat over volwassen worden en relaties, en daar is het best een goede en lichtvoetige benadering van. Gelukkig eens zonder dat alles helemaal van een leijen dakkie gaat. Daardoor is het allemaal herkenbaar en wordt de oppervlakkigheid vermeden. Fijn filmpje.

avatar van indigoriico

indigoriico

kijkt lekker weg, aanrader!

avatar van ziggy06

ziggy06

Ik ben ook verliefd op dat blond meisje geworden...

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Ik vind dit nogal een kleine film. Zonder verdere diepgang of karakterontwikkeling van personages. De titel verklapt basicly de hele film, want daar gaat het dus ook over.

Ik vond het meisje te geforceerd overkomen, Ze was iets te "uniek en daarom cool". De jongen vond ik wel weer echt leuk. Verlegen, aarzelend etc. Paste goed bij hem.

Ik had er misschien wat meer humor in willen zien. De hele film komt zo serieus over. Boy meets girl, falls in love, they have seks, Alleen is het in dit verhaal zo, dat er een hele aanloop wordt genomen naar de ontmaagding toe. De ontmaagding op zich wordt wel netjes gehouden, je ziet niet wat er gebeurd, maar kennelijk was het heel slecht. Ik had daar toch even een glimp van willen zien. (Als ik Edward en Bella's seksscène heb moeten aanzien in Twilight, dan mag het hier ook.)

De rest van de film bedraagd maar 15 minuten en daar gebeurd weinig in.

Zoutloos verhaal, maar het bracht me wel terug in de tijd.

avatar van gauke

gauke

Een gevoelig, sentimenteel, traag, flauw en niet zo realistisch verhaaltje waarin door jonge mensen onophoudelijk over het leven, de liefde en seks wordt gepraat. Voor hen (niet ingewijde tieners) is de liefde nog een experiment en een sprookje. Volstrekt onnodig vond ik de slapstick-achtige onderbrekingen en eerlijk gezegd vond ik de mannelijke hoofdpersoon teveel een softie.

Het meest waarschijnlijk is echter dat ik me, omdat ik de tienerleeftijd ver achter me gelaten heb, wat ongemakkelijk bij deze film voelde.

avatar van AHWA

AHWA

Heerlijk. Geweldig spel van Britt Robertson (Lux!) uit Secret Circle en Under The Dome

en Dylan O'Brien uit Teen Wolf. Weinig echt voorspelbare wendingen, leuke bijrollen (Josh Malina! uit The West Wing en Sports Night) en Tink uit Friday Night Lights. Grappige oneliners, vooral die over haar dermatoloog, en de tekst op de cd. Die kleine details kunnen een film extra goed maken.

4.5* Fantastisch

avatar van FullMoon

FullMoon

De film heeft me echt verrast en dat voor een veertig jarige man als ik. Een tienerfilm maar nog steeds een heerlijke wegkijk film.

avatar van 1-ace-1

1-ace-1

Wat een ontzettende saaie maar ook voorspelbare film. Er zat geen humor in en het verhaal is flinter dun. Dat je hier nog ruim anderhalf uur naar moet kijken over iets dat in 5 minuten kan. Wat een tergend langzaam verhaal. Het acteer werk is ook erg triest. Kunnen we ook sterren terug krijgen van moviemeter??? Als je moeilijk in slaap komt moet je hiernaar kijken.

0.5* is nog teveel

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Redelijk,

Film is wel enorm traag, en dat gehakkel door beide hoofdrolspelers begint naarmate de film vordert ook wat te irriteren. Mierzoete romantische komedie die ook iets te vaak in herhaling valt.

Krapjes, maar toch 2,5*

avatar van danuz

danuz

Vooral een film die leunt op de erg fijne acteerwerk van de twee hoofdpersonages. Beiden spelen ontspannen en komen daardoor heel naturel en echt over. Ze worden geholpen door een relatief klein gehouden verhaal, dat nergens teveel drama en/of lastigheid op de hals neemt. Het blijft vrij straight-forward en sfeervol, met een passend einde en de hele film een feelgood-gevoel. Jammer wel van alle bijpersonages (die sidekicks.. zucht), stuk voor stuk wandelende clichés en mijns inzien totaal overbodig.

avatar van Re73

Re73

SnakeDoc schreef:

Redelijk,

Krapjes, maar toch 2,5*

mee eens

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nog net op tijd, want dit kan ik dan nog prima dé verrassing van het jaar noemen. Dat beweren begin januari geeft het veel minder impact.

Hele fijne romcom in ieder geval. Vooral te danken aan het feit dat Kasdan alles goed doet. De film heeft een traag tempo, liquid narrative, twee hoofdrolspelers die heel naturel spelen en een hele aangename chemie hebben en last but not least is het visueel echt een waar genot. Nee, ik heb het niet over Britt "Lux" Robertson en Victoria "Victorious" Justice, nee het kleurengebruik is echt verbluffend. Verwacht je ook niet in een film als dit, verbaast me ook dat dit nog niet genoemd is.

Door het trage tempo en bijna gebrek aan narratief hou je dus een hele authentieke romantische ervaring over. Puur en eerlijk in bedoelingen en uitvoering, fijne dialogen, twee enorm aandoenlijke hoofdrolspelers. Gewoon een hele kleine eerlijke film zonder pretenties, door de structuur van de film worden al de romcom cliché's ontweken en is het vooral een authentieke filmervaring over twee tieners die verliefd worden. Niets meer en niets minder.

Ik vind het heerlijk alleen en met alle geduld wacht ik op mijn soulmate. Geen haast maar heel erg soms komt er een openbaring die je raakt waardoor je toch wel verlangt naar iets anders en meer. The First Time is zo'n film. Nuff said.

avatar van ieris

ieris

Leuke en romantische feel good movie.

Zeker waard om te kijken.

avatar van scorsese

Goeie film over een jongen en meisje die elkaar ontmoeten en het weekend samen doorbrengen. Het verloop van deze romantische film is vanaf de eerste minuut al duidelijk, maar dat is niet erg aangezien de twee personages oprecht en echt worden neergezet. Dit is ook te danken aan de twee hoofdrolspelers die het leuk doen samen. Een lekker rustig tempo en een fijne sfeer.

avatar van Serpicos

Serpicos

Ik had liever gezien dat er nog wat meer komische momenten in zouden zitten, want die werken wel in tegenstelling tot het drama zelf. Geslaagde komische momenten dus, die tot stand zijn gekomen doordat de hoofdrolspelers een zowel realistisch, als gewoonweg leuk duo vormen.

Het is fijn dat The First Time de volledige speelduur luchtig blijft, al moet ik toegeven dat de regie echt veel beter kon. Een aantal keren is er namelijk sprake van slechte timing, en dat vooral in het begin van de film, die een scène zo om zeep helpen. Maar soit, al bij al best leuk vermaak.

avatar van Elineloves

Elineloves

“I dig you so much, so much it freaks me out.”

Lief. Personages met een echte 'ziel', dat zie ik graag. Twee hoofdrolspelers die je raken, die bij elkaar passen en die chemie hebben, heerlijk. Dave is een sympathieke gast en Aubrey is leuk, niet zo'n vervelend aanwezige teenager. De opbloeiende romance van de twee is fijn, ze smelten helemaal samen. Het brengt je even terug naar het moment dat je zelf voor het eerst écht verliefd was, en het nog wederzijds was ook.

Het prille begin van een verliefdheid die je plots overkomt als het het minst verwacht, het is zo spannend. Dat is hier gelukkig ook goed weergegeven, nergens overdreven of ongeloofwaardig. Gelukkig zijn belangrijke momenten ondersteunt met mooie, toepasselijke muziek. Het is met vlagen aandoenlijk, de klungeligheid van Dave en de awkwardness van Aubrey.

Van humor was er niet echt sprake, tenminste, er valt niet bijzonder veel te lachen. Voor mij geen gemis want de romantiek en het volgen van het kersverse stel hun eerste 'First times' met alle bijbehorende strubbelingen was waar de film om draait.

Lief. Herkenbaar, soms ook totaal niet. Het heeft mij vanaf het begin geboeid.

Elineloves schreef:

“I dig you so much, so much it freaks me out.”

Lief. Herkenbaar, soms ook totaal niet. Het heeft mij vanaf het begin geboeid.

Niets aan toe te voegen. Robertson is een erg prettige verschijning en is zeer goed op dreef als Aubrey. Toch wordt ze nog overtroffen door O'Brien, die Dave geweldig weet neer te zetten als een jongen die precies weet wat hij wil maar door zijn eigen klungeligheid en onvolwassenheid het niet precies kan verwoorden. Toegegeven, het personage van Dave is ook wel beter uitgediept met zijn halfzusje, ouders etc.

avatar van Daan258

Daan258

Het is een leuk, vermakelijk filmpje als tussendoortje. Maar echt goed, nee.

Net geen 3,0* van mij.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Leuk, vooral door het frisse koppel van de knappe tiener Robertson en de fijne spelende O'Brien die een wat onzeker personage neerzet maar daar wel uitstekend in slaagt. Vaak worden het karikaturen, maar nu niet, en ik kon me op momenten er wel in herkennen. Verder zit het tempo goed met geen scène die te lang duurt en het hele sfeertje is gewoon heel erg fijn. Ook de vele losse scènes met kleine momenten werken stuk voor stuk. Aantal maal ook hardop moeten lachen door een zeer subtiele humor.

Wel zijn vooral de dialogen over seks nogal gescript en komen daardoor erg geforceerd over en dat haalt wel iets van de score af. 3,5*.

I dig you so much…

The First Time is een voortreffelijke “coming of age” film die het leven van twee doorsnee tieners op een mooie manier weet weer te geven. O’Brien en Robertson hebben een aangename chemie en vanaf het begin zie je dat Dave en Aubrey zich tot elkaar aangetrokken voelen. Dave is een jongen die precies weet wat hij wil maar door zijn eigen klungeligheid, onzekerheid en onvolwassenheid het niet precies kan verwoorden. O'Brien is hierin fantastisch. Aubrey is volwassener in haar doen en laten maar daaronder schuilt ook een onzekerheid die meer aan de oppervlakte komt als ze met Dave samen is. Dit is mooi om te zien. De scenes met de vrienden van Dave, zijn zusje en Aubrey's ouders zijn ook goed gedaan omdat de meeste clichés worden vermeden en de dialogen hier natuurlijk aanvoelen. Ook de muziek is erg goed en werkt vaak als ondersteuning en versterking van scènes.

In dit soort films is het belangrijk dat de dialogen op een natuurlijke manier worden geschreven door de schrijvers en uitgesproken door de acteurs. Bij deze film is het een beetje wisselvallig (sommige dialogen voelen gemaakt aan) maar gelukkig weet de film zoveel goed te doen dat je het de schrijvers snel vergeeft. Aanrader voor iedereen die weer eens een originele film willen zien over tieners en hun strubbelingen.

Ps. Hoe slecht de seks moet zijn geweest wordt niet getoond of uitgesproken, maar het moet wel heel slecht zijn geweest...

avatar van Ste*

Ste*

• 2012 berichten

Before Sunrise; ik noem 'm bijna altijd bij romantische films of films die draaien om eerste ontmoetingen. Voor mij is dat vrijwel de enige film die verliefdheid op een naturelle en overtuigende manier weet te brengen en sindsdien ben ik eigenlijk altijd op zoek naar films die iets van datzelfde gevoel kunnen overbrengen.

Nu had ik niet per se verwacht dat dit onbekendere niemendalletje daarbij in de buurt kon komen, maar toch is dit onder de romantische films wel een van de meer eerlijke en echte, en daarom heel prettig om te kijken. De twee hoofdpersonages hebben zeker de gunfactor (hoewel dit soort films altijd wel gaan over de meer introverte intelligente jongeren die een LP opzetten en vreemde hobby's hebben, maar ach), en de ups en downs van hun prille relatie zijn best realistisch en gewoon lief en simpel gedaan.

Aanradertje, zeker voor jonge tieners.

"I dig you so much…"

Nog steeds één van de betere coming of age films die ik heb gezien. The First Time weet het leven van twee doorsnee tieners op een herkenbare en interessante manier weer te geven. O’Brien en Robertson zijn een fijn duo, en vanaf het begin zie je dat Dave en Aubrey zich tot elkaar aangetrokken voelen.

Dave is een jongen die precies weet wat hij wil, maar door zijn eigen klungeligheid, onzekerheid en onvolwassenheid het niet precies kan verwoorden. O'Brien is hierin fantastisch. Aubrey is meer volwassen in haar doen en laten, maar daaronder schuilt ook een onzekerheid die meer aan de oppervlakte komt als ze met Dave samen is. Het draait in deze film uiteindelijk om de eerste keer dat ze seks hebben, en ook deze scènes worden overtuigend gebracht. Complimenten ook voor de heerlijke muziek. The First Time is een aanrader voor iedereen die weer eens een originele film willen zien over tieners en hun strubbelingen.