• 9.381.538 stemmen

Geregisseerd door: Conor McMahon

Met onder meer: Tommy Knight, Ross Noble en Gemma-Leah Devereux

Plot Stitches

"You'll die laughing..."

Richard 'Stitches' Grindle is een clown die men kan inhuren voor kinderfeestjes. Hij maakt echter opmerkingen die voor de kinderen niet grappig zijn. Door een groepje gemene kinderen krijgt Richard op een feestje een vreselijk ongeluk, waarna hij overlijdt. Jaren later zijn de kinderen tieners. Ze organiseren een feestje, maar weten niet dat er ook een ongenode gast zal komen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van davincstyle

davincstyle

Verhaal lijkt op IT, beetje jammer dit.

avatar van rep_robert

Omdat er een clown in de plotomschrijving staat? Dit plot heeft verder niks met IT te maken.

avatar van voomzap

voomzap

hm beetje jammer dat het weer om 'frisse tiener' personages draait. Maar wie weet...

avatar van the new guy

the new guy

Zijn neus lijkt op de kin van Peter Griffin

Shinobi

Aan de trailer te zien een horror met flink wat gore en een snufje zwarte humor.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd,clowns als freaks doen het altijd goed bij mij!

avatar van tattoobob

tattoobob

Het verhaal is vrij simpel en weinig origineel,toch is dit een leuke film.

Er zitten leuke stukjes in en de gore is tof gedaan

De kills zijn ook best goed gedaan,deze film is wel echt een horror/comedy dus dat mag wel aan gepast worden hier boven.

Leuke aanrader deze film voelt niet echt goedkoop aan, al zou je dat wel denken in de eerste instantie.

Ik zeg kijken,zeker voor de horror fans.

Er zal ook zeker een volgend deeltje komen denk ik.

Shinobi

Ross Noble steelt de show als Stitches.

Een uiterst vermakelijke horror doordrenkt met zwarte humor. Het werd hoognodig tijd dat er een film werd gemaakt waarin een clown weer eens ouderwets aan het moorden slaat. De afgelopen tijd heb ik eigenlijk weinig van zulke films gezien en ondanks dat er op zich wel veel mensen zijn die aan Coulrofobie lijden, is hier nauwelijks op ingespeeld door de filmindustrie. Gelukkig is hier dan eindelijk Stitches die mijn wensen inwilligt.

Het verhaal zelf is simplistisch opgezet, maar de uitwerking is echt goed. Leuk ook om te zien hoe er op de mythologie van de clowns wordt ingegaan.

De kills zijn goed in elkaar gezet. In ieder geval geen standaard kills, door het gebruik van de attributen van de clown, de gore die overduidelijk aanwezig is en in combinatie met de woordgrappen die voorbijkwamen heb ik soms echt krom gelegen.
Om enkele voorbeelden te noemen: de kill waarbij het meisje met de paraplu gedood wordt was zeer inventief te noemen, de kill waarbij Stitches met de darmen van een jongeman een hond maakt en de kill waarbij een hoofd met een opblaaspomp tot bloedens aan toe wordt opgeblazen.

Al met al een zeer geslaagde film met uiterst effectieve zwarte humor, ik hoop dat er dan ook een vervolg in het verschiet ligt. Al hoop ik dan wel dat het acteerwerk iets beter is, want dat is toch wel een klein minpuntje aan deze film. De veelal jonge acteurs kwamen namelijk nogal onwennig op mij over.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van veendiek

veendiek

the new guy schreef:

Zijn neus lijkt op de kin van Peter Griffin

hahahahahaha goeie

avatar van apolicum

apolicum

Moet het genre niet Horror/Komedie zijn?

Ik heb in elk geval meer gelachen dan gesidderd.

Stitches in achtervolging op die driewieler

Shinobi

Ik heb een correctie ingestuurd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Grootste euvel van Stitches is een veelvoorkomende in de UK. Dit Ierse staaltje creatieve bloederigheid is dodelijk saai en visueel slap wat betreft de 'filler' scenes. De kills, one liners en donkere scenes zijn érg fijn, maar de introductie en de stukken voor (en ook redelijk lang tijdens-) het feest zijn pijnlijk. Ross Noble is wel goed gecast. Erg slim om zo'n stand-up comedian als killer clown te nemen. Nogmaals, Stitches kent enkele semi-briljante kills en is qua one-liners ook zeker niet mis. Zeker een aanradertje als je graag een slasher meepikt, maar niet veel meer dan dat.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik als ''clown'' freak ga deze snel kijken:)....Ik schilder veel clowns:)

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Best aardig. De correctie die Shinobi heeft ingestuurd om als genre horror/komedie te laten noteren is wel correct.
Stitches heeft geen al te boeiend verhaal, het verhaal komt overigens veel vaker voor, maar deze uitwerking is toch best aardig. Een clown die wraak neemt nadat hij door een ongeluk (door een aantal irritante kinderen) om het leven komt.
Na dat ongeluk wordt de film ietwat saai en eindelijk kan Stitches wraak nemen op de jongeren, tijdens het verjaardagsfeest dat de jarige geeft (die overigens de vooroorzaker van de dood van Stitches was) . Vanaf dat moment wordt de film vermakelijk, vooral door de effectieve kills (die overig niet standaard als vele genrefilms zijn). Ook houd Stitches de humor erin en is de scene zoals Apolicum aangeeft, waarbij Stitches op een driewieler twee tieners achtervolgt zeer hilarisch. Mede doordat hij er doodleuk WEEEEE!!! bij roept.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Vrij aardig filmpje, al is het verhaal uiteraard flinterdun!....De clown zag er perfect uit voor het horror-tintje:D...Veel films met clowns hebben gewoon net dat beetje extra sfeer!....Moeilijk uit te leggen wat voor sfeer, maar ik ben er weg van....

Helaas geen topfilm, maar toch best vermaakt!

Leuk om weer eens een clown gezien te hebben in een film, mijn laatste film met een creepy-clown was ''Amusement'' met de mooie ''Laura Breckenridge'' die de hoofdrol speelde in'' hit and run'' (de horrorfilm)

avatar van rep_robert

McMahon weet zelf geen hele interessante film te maken. De personages zijn dodelijk saai, het verhaal wordt matig verteld en het duurt simpelweg te lang voordat de film echt loskomt.

Wat een tegenstelling zijn de kills ten opzichte van de bovengenoemde punten. Die zijn bijzonder creatief en bovenal ook hilarisch. Lang geleden dat ik zo om splatter momenten moest lachen, de paraplu en de darmen zijn echt geniaal Die verdienen dan ook alle kudo's in deze film, samen met het leuke idee van zo'n hele clown sekte.

Jammer dat McMahon buiten de kills om niet echt een hele boeiende film ervan weet te maken.

avatar van Basi

Basi

Wat een bagger is dit zeg. Op enkele scenes na is dit echt een zeer beroerde film. Geen spanning, niet leuk, slecht script, beroerd geacteerd en tenenkrommende dialogen. Voor mensen die van een beetje kwaliteit houden en geen ' clown fetisch' zijn, is deze film zeker niet aan te raden. Zonde van de tijd en geld.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Inderdaad Basi (of is het bassie?) , dit is echt een kinderachtige amateuristische prutsfilm op het niveau van Nickelodeon (of slechter). Slap verhaal, slecht geacteerd en de special FX zijn om te huilen. Spannend is het ook niet en de humor is ver te zoeken. Troep! Afrader! Net aan 1 ster

avatar van Keane1983

Keane1983

Het verhaal lijkt in de verste verte niet op IT!!!

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door deze film. Het is er eentje die zichzelf al niet al te serieus neemt en waardoor je al snel (althans ik) door de schoonheid foutjes en het matige verhaaltje heen kunt kijken.

De film kent een aantal leuke kills ( waarschijnlijk in 3D bedoeld) en heeft een grote dosis zwarte humor.

Acteerwerk is matig tot goed en ook voor hier geld dat ik slechter gezien heb.

De SFX zijn prima maar hadden anno 2012 toch wel beter gekund (mits het budget het zou toelaten).

De personages zijn niet zo heel erg bijzonder en er zitten de standaard horror film figuren in.

Het verhaal opzich is standaard en voorspelbaar te noemen.

Hierdoor wordt de film alweer meteen minder spannend en zijn de schrikeffecten nihil.

Toch vond ik dit een erg prettige horror/comedy om naar te kijken, juist doordat het misschien allemaal zo slecht is dat het weer leuk wordt (gekke gedachtengang).

Van mij een 3,0*

Grappig.

Een film die voornamelijk om de humor draait, maar hoewel de gore eigenlijk pas op de tweede plaats komt toch goed weet uit te pakken met een aantal inventieve en bloedrijke kills. Had er niet zoveel van verwacht, maar het eigenlijk erg goed mee.

Noble als clown is in ieder geval geniaal. Het taaltje helpt, zorgt voornamelijk voor een hoop grofgebekte en lekker droge oneliners, maar ook z'n hele houding is spot on. Vond de rest van de cast ook wel leuk. Die Ierse jeugd is een pak beter te behappen dan hun Amerikaanse tegenhangers.

De film is zowel in de kills als in de tussenscenes geslaagd grappig. Een paar leuke droge opmerkingen en scenes links en rechts zorgen ervoor dat er tussen de clownmomenten ook genoeg te beleven valt. De kills blijven echter wel de hoogtepunten van deze Stitches, voor een keertje leuke en originele kills in een slasher, je mag het niet vaak meemaken.

McMahon heeft een neus voor dit soort horror/comedies, zoveel is duidelijk. Hij mag er van mij zo nog een paar maken.

Sharkozo

Deze film vond ik geweldig. Ik vond hem absoluut niet eng maar wel lekker veel gore (ook mooie effects voor een b-film). De clown was ook best creepy maar niet zo eng als it meer grappig. Er zit ook om de tijd humor in wat de film toch lopende houdt. En zoals ik al eerder heb aangegeven als je van 10 tienertjes die elke 10 minuten eentje dood van gaat ga je deze film geweldig vinden. Absoluut niet te vergelijken met IT zoals hierboven aangegeven. Een minpuntje de film voelde een beetje goedkoop aan qua camerabeelden maar voorderest mooie film .

Basi schreef:

Daarom bestaat downloaden ook kost geen geld . En deze film heeft vrij goeie effects voor een budget film hoor

apolicum schreef:

Moet het genre niet Horror/Komedie zijn?

Ik heb in elk geval meer gelachen dan gesidderd.

Stitches in achtervolging op die driewieler

Hahahaha ja die scene vond ik de mooiste uit de film, Ik heb me stuk gelachen om dat stukje!

avatar van davincstyle

davincstyle

Toch wel een aantal smerige scenes, best wel aardig

avatar van jgbteg

jgbteg

Best aardig, maar ook niet meer dan dat.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik heb me bij deze film eerder geergerd aan de 'humor' dan dat ik er om gelachen heb.

Deze film zal ik snel vergeten. Sommige kills waren wel leuk gedaan, daarom toch nog een *2.0

avatar van schumacher

schumacher

Een leuke b-film .

Heb mij niet verveeld, paar grappige stukjes ook .

Zeker eens leuk om gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik had verwacht dat dit gewoon een leuke simpele b-kill film was...

met een simpel verhaal en wat kills...

en dat was het opzich ook wel .... maar de acteer prestaties waren zo krommend slecht dat het gewoon irriteerde en dat vergalde de hele film eigenljk.....

Dus absoluut geen aanrader om te zien 1.5*

avatar van code9

code9

Vreemd laag gemiddelde, ik heb nl. naar de leukste horrorfilm sinds tijden zitten kijken. Heerlijke en inventieve over-the-top kills waarbij ook het hilarisch afslachten van een onschuldige poes ('Eens kijken hoeveel levens je hebt') niet wordt geschuwd. Ook een verademing dat er gewone tieners in meedoen en niet, zoals in alle Amerikaanse tegenhangers, vrijwel uitsluitend fotomodellen. De bizarre clown is duister en grappig tegelijk, goed getroffen. Verder maken een hoop kleine ingenieuze details zijn 'neus' die hij afkoppelt en die als een balletje 'op zoek' gaat het af. Prima dus.