• 9.374.489 stemmen

Geregisseerd door: Hadi Hajaig

Met onder meer: Sean Bean, Tom Burke en Charlotte Rampling

Plot Cleanskin

"Fight Fire With Fire"

Als een koffer met explosieven buitgemaakt wordt door terroristen verandert London na een aantal verschrikkelijke bomaanslagen in een slagveld. Ewan (Sean Bean) wordt samen met Mark (Tom Burke) op een dodelijke missie gestuurd om de terroristen op te sporen en uit te schakelen. Ewan is een keiharde verbitterde ex-soldaat werkzaam bij de Britse geheime dienst. Hij heeft zijn vrouw verloren in een soortgelijke terroristische aanslag en het enige wat hem bezighoudt is wraak nemen. Het wordt een race tegen de klok waarbij Ewan over lijken gaat en er achter komt dat niet alles is wat het lijkt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sofripa

sofripa

Trailert. Sean Bean op oorlogspad....Als dat maar goed gaat

avatar van Boromir

Boromir

Het is natuurlijk de vraag of hij het einde van de film haalt. Waarschijnlijk niet inderdaad.

De trailer zag er goed uit, denk wel dat dit veel beter wordt dan z'n vorige film, Age of Heroes.

avatar van The Oceanic Six

Aardig filmpje voor als tussendoortje, meer niet. De actie was vrij wel sterk in beeld gebracht en was ook vrij grof. Zowel Bean als Galeya waren vrij overtuigend. Het plot wist me alleen niet de gehele film te boeien. Na een vlotte start vond ik de film wegzakken en zo rond het einde ging het weer wat meer boeien.

avatar van schram101

schram101

Ziet er uit als een lekker bruut Brits (actie-)thrillertje. Sean Bean is prima op zijn plaats in dit soort films. Binnenkort eens binnenhalen dit.

avatar van gauke

gauke

Een sombere, slimme, intuitieve, boeiende, niets ontziende en karaktergedreven thriller over terroristisch activisme in Londen, samenzwering en de redenen van de strijd achter het terrorisme. Een soort van oude school detectiveverhaal, met een kleine, uitstekend spelende cast, die hoewel de film authentiek overkomt, je je als kijker toch nauwelijks betrokken voelt. Waarschijnlijk dragen de niet logische sprongen en een aantal opeenvolgende misstappen daaraan bij; ze maken de film niet bepaald realistisch.

Zoals vermeld is de cast van een hoog niveau: Sean Bean, gepassioneerd, onvervangbaar, gedreven en onverschillig voor gevoelens, onrecht, of de wet, die geen angst kent voor de dood (niet voor anderen noch voor hemzelf) en met een hunkering naar wraak. Een kettingrokende Charlotte Rampling, ijskoud, autoritair en vertrouwenwekkend. En Abhin Galeya, een moslim die in Enegland geboren is en die door dubieuze missies in de war is over zijn loyaliteit; een groot deel van de film handelt over diens tijd op de universiteit.

avatar van christophel

christophel

Harde film, maar wel goed om naar te kijken, er zit wel wat in , wat in het

echt zou kunnen gebeuren.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Boeiende thriller met expliciete actie zonder dat het over the top is. Bean speelt een wat mysterieuze rol maar levert goed werk af. Het einde is uiteindelijk wat voorspelbaar.

avatar van papaEd

papaEd

Zéér goeie actiefilm met een goed verhaal. Rollen zijn prima vertolkt.

avatar van madmax1

madmax1

Sterke triller gewelddadig en bruut professioneel gemaakt.

Goed en geloofwaardig acteren van de hele cast.

avatar van Angelo2

Angelo2

Lekker vlot actiefimpje met harde actiescenes en een redelijk standaard maar aardig verhaal. Keek gewoon prima weg. Acteerwerk was ook dik in orde. Een 7,5 kan ik niet geven...dan maar een 8

avatar van wouterbosgra

wouterbosgra

Wat een tegenvaller zeg. Vooral het verhaaltje van de terrorist was echt niet om aan te zien - zo cliche en ongeloofwaardig. En de haatimam leek zo veel op mr bean dat we onder de plantenbak lagen te rollen met betraande wangen van het lachen zodra ie ook maar 1x iets zei.

Af en toe slecht geacteerd (die passanten die checken of die vetzak nog leeft en dan allebei meewarig met hun hoofd schudden aan het begin) en alle plotwendingen zooo voorspelbaar. natuurlijk zit de hoge pief van de geheime dienst in het complot pfff wat een zeperd.

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1953 stemmen

Mmmmmm viel errug tegen. Hij start al behoorlijk ongeloofwaardig. Professionele killers handelen op deze wijze? Sommige delen kloppen gewoon niet....

We hebben hem afgekeken maar nog maar net.

avatar van Kakihara

Kakihara

• 1964 stemmen

Redelijke film,goed om een keer te zien meer niet.

avatar van harrynebbus

harrynebbus

prima film, heb me goed vermaakt

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Degelijk.

avatar van the new guy

the new guy

Slechte film. Ik vind Sean Bean echt een goede acteur, maar niet als hoofdrolspeler. Hij zal toch altijd Trevelyan blijven voor mij.

De film heeft een voorspelbaar verhaal. Het enige wat het niet voorspelbaar maakt is wanneer de hoofdrolspelers belachelijke onlogische beslissingen nemen die elke goedgetrainde MI5 heeft afgeleerd op de eerste dag van die training. De film pretendeert een intelligente thriller te zijn, maar dat geldt dan echt alleen voor mensen die nog nooit een film hebben gezien of een boek hebben gelezen.

avatar van Davezelf

Davezelf

Goed, een epos over awereness en martelaarschap.

Iets wat in Nederland misschien niet zo speelt. Het is natuurlijk fictie, maar jammer genoeg griezelig dichtbij.

Het geweld is goed, superhard. Weinig echt mooie vrouwen.

't Is even zitten maar Mr. Bean maakt een hoop goed.

avatar van voomzap

voomzap

Van mij krijgt deze een 8. Alleen al omdat dit met kop en schouders boven al die hap-slik-weg 'statham-onbenulligheden' uitstijgt. Maar ook omdat het een prima film is over de tragiek rondom het terrorisme. Degelijk acteerwerk. Rauw niets-ontziend geweld. Er staat op dit moment alleen 'Thriller' als genre. Ik zou er zeker ook drama bij vermelden. Een suggestie die ik niet snel doe maar volkomen gerechtvaardigd zou zijn gezien we tijdens de film een aanzienlijk deel terug in de tijd bivakeren om de drijfveren van de 'verwesterde terrorist' te illustreren, inclusief studietijd, romances en uitgaan scenes. Dit alles lekker vlot en 'op z'n Engels' ...

avatar van KillahHillah

KillahHillah

voomzap schreef:

Ik ben het met je eens dat deze film beter is dan de Steven Seagal imitatie films die Jason Statham aan de lopende band maakt, maar ik vind Sean Bean een soortgelijk acteur, als in de zin geen echte hoofdrolspeler. Je prefereert naar de drama gedeeltes die de drijfveer van Ash zouden moeten uitleggen, maar dit komt totaal niet uit de verf en werkt eerder storend. Ik vind deze film een gemiste kans. *2.5

avatar van grandpa

grandpa

was eigenlijk teveel bezig met het verhaal zelf en de manier hoe makkelijk je gemanipuleerd wordt / kan worden. ok paranoia of niet ik wil niet weten hoeveel van dit soort zaken elke dag spelen.

avatar van opa-ben

opa-ben

degelijke thriller die helaas zo maar waar zou kunnen zijn, v.w.b. de terroristen. Einde was weer verrassend. Sean Bean was weer sterk.

avatar van voomzap

voomzap

KillahHillah schreef:

Ik vind Sean Bean nou juist totaal niet op Statham lijken (die ik overigens terloops als voorbeeld noemde voor veel troep van de laatste jaren). Bij Statham is voor mij continue het gevoel aanwezig dat ik naar een acteur kijk die mij niet mee kan nemen in zijn personage. Als Statham nors kijkt is het een acteur die nors kijkt. Wanneer Sean Bean nors kijkt, dan is het (in deze film) een ex-militair die nors kijkt. Hoe grof de personage van Bean ook is, er zit ook een stukje tragiek in zijn karakter. En kwetsbaarheid. Erg sterk neergezet vind ik zelf. Wellicht is het ook mijn aversie tegen de meeste populaire macho-acteurs. Grote verschillen in ieder geval. Ik zou Bean dan eerder vergelijken met iemand als Liam Neeson. Waar je wel een punt hebt zijn de drama-scenes waarin de drijfveren van de terroristen worden uitgelegd. Dat gebeurt allemaal iets te gemakkelijk. Maar wel vlotjes en nergens storend wat mij betreft. Voor mij wel een reden om deze film niet hoger te beoordelen dan een 8.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Op 11 september 2001 hoorde iedereen het woord terrorisme. In iedere toespraak van Bush destijds was haast wel de uitspraak War on Terror(ism) te horen. Ook waren er al terroisten betrokken bij de aanslagen in 1998 op de VS ambassades in Tanzania en Kenia. Het resultaat is dat veel mensen bang zijn voor terroisten en bang zijn voor aanslagen. Terecht, want ook na 9/11 waren er bomaanslagen in bijvoorbeeld Madrid en Londen. Maar waarom? Dit is natuurlijk niet zomaar. In het Midden-Oosten is de enorme haat tegen het westen gebaseerd op o.a. de bemoeienis van het westen. Dus wie moeten we het nu kwalijk nemen. Het oosten of het westen? Uiteindelijk spelen er allerlei politieke en ingewikkelde intriges en rol. En wanneer men achterdochtig wordt, dan maak je jezelf niet populair en word je al snel paranoïde verklaard. In bijna alle oorlogen speelt macht, geld en bezit de sleutelrol. Vaak wordt religie erbij betrokken als slechts een excuus. Mensen zijn egoïstisch en gaan over lijken, dus waarom niet de mensen binnen de politiek op hoog niveau die misbruik maken van hun positie? De wereld is één grote poppenkast. Kijk, en dat is dus weer te vergezocht en daarom automatisch niet waar. Allemaal sensatiezoekerij. Maar veel mensen leven juist in de waan dat onze wereldleiders handelen vanuit de beste bedoelingen. Voor volk en vaderland. Dat klopt, maar dan kunnen we het volk wegstrepen. Ze kunnen niet zonder ons, dat is waar. Maar we leven met 7 miljard mensen op deze planeet waardoor er genoeg mensen inwisselbaar zijn.

Het mag dan wel een film zijn, maar deze film geeft een goed beeld van de werkelijkheid. Naast actie, is er ook veel ruimte voor interessante dialogen. Hier en daar wel wat onlogische handelingen en dat is jammer.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima film met een goed verhaal. Een interessant plot en het einde is ook leuk. Acteerwerk is ook prima en de special FX zien er goed uit. Uitstekend! Dikke 3,5 ster

avatar van mock turtle

mock turtle

Redelijke film, maar laat niet echt een indruk achter.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ijzersterk.

Cleanskin valt in twee delen te splitsen. Het ene deel is een keiharde spionagethriller waarin Ewan een terrorist moet uitschakelen. Uiteraard is de plot voorzien van de nodige complotten en wordt de kijker gedwongen goed op te letten. Dat opletten lukt overigens vanzelf, want Cleanskin is de hele speelduur lang razend interessant.
Het andere gedeelte heeft een hoger dramagehalte en daarin wordt getoond hoe Ash geïndoctrineerd wordt door moslimextremisten en uiteindelijk voor terrorisme kiest.

De acteerprestaties zijn doorgaans erg goed. Abhin Galeya kan overtuigen, maar ook de ondersteunende cast is meer dan degelijk, Tuppence Middleton voorop.
Dé prestatie komt echter van Sean Bean, die op sublieme wijze een keiharde, doorwinterde geheim agent neerzet, maar er toch in slaagt de rol een zekere kwetsbaarheid mee te geven. De beste man blijft tot mijn favoriete acteurs behoren. Het is doodzonde dat hij maar weinig prestigieuze projecten aangeboden krijgt.

Ook de regie is meer dan behoorlijk. Hetzelfde kan gezegd worden van het intense camerawerk en de montage. Het verhaal wordt geregeld onderbroken door flashbacks uit verschillende periodes, maar ook dat is allemaal keurig op orde.
Voorts passeert er nog een aangename soundtrack.

Zeer aangename verrassing.

"You're nothing like me, you fucking animal."

avatar van Atheistus

Atheistus

Zonde van je tijd. Of je moet geloven dat alles een complottheorie is, dan is de film heel "geloofwaardig".
Overigens ga je niet zo snel dood als je je polsen op die manier doorsnijd. Maar dat is nog maar een fractie van de onzin die hier getoond wordt.

avatar van Smiley

Smiley

Gewoon een goeie film !!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

rauwe film die in het vooral in het begin "b" aan voelt.

Al bij al goed te kijken. Bean zet een karakter neer wat zeker niet foutloos maar daardoor niet te min bad ass is.