• 9.376.808 stemmen

Met onder meer: Roberta Petzoldt, Teun Kuilboer en Fouad Mourigh

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Deal

Een jonge student met rijke ouders filosofeert met een meisje achter de bar over het idee dat zij een hoer zou zijn. Zij vraagt hem voor de grap wat hij zou willen betalen. ‘Tweeduizend euro’, zegt de student. ‘Deal’, zegt het meisje. Ze gaan een dagje naar Barcelona en merken dan dat het idee toch wel pijnlijk en gênant kan zijn.

Ik was vanavond (don de 13e sept) bij de premiere in Sneek. Bij de premiere was Eddy Terstall en de hoofdrolspeelster Roberta Petzoldt aanwezig. Eddy maakt in mij ogen goede films en Roberta is een actrice waar ik hoop meer van te zien. En dan heb ik het over het acteren. Heerlijk lichaam trouwens. Maar goed. Ik weet dat het een Nederlandse films is, en dat een deel er al niet naar gaat kijken, maar ik vond het een leuk filmpje. Ik geef een 7. Ik ben niet iemand die naar de technische dingen gaat kijken. Ik vind bijna alles leuk. Je kon Eddy en Roberta ook vragen stellen. Deed ik niet, ben iemand voor op de achtergrond. Ik ben benieuwd naar de anderen die in de zaal zaten, wat die er van vonden.

avatar van r2zes

r2zes

Was ook bij de premiere na het zien van een eerdee versie als test publiek was het een hele vooruitgang. Het geluid was in orde en de soundtrack van benjamin herman voegt erg veel toe.

het was leuk om te zien hoe een groot publiek reageerde. Dames lachen om de herkenbare zaken, mannen lachen om die voor hun herkenbare reacties. En tesamen wordt er gelachen om ongemakkelijke situaties en flauwe grappen.

Roberta krijgt veel aandacht rondom deze film, logisch ze is een nieuw gezicht. Maar laten we niet vergeten dat teun kuilboer een goede prestatie neerzet en af en toe wel verdacht veel op eddy terstall lijkt. Zoals ik eerder al stemde een vier en graag snel meer maken eddy.

(verwijderd)

Ik geef 'm vooralsnog ook 4 sterren. 't' rom-com ideetje is slechts een achtergrond voor de acteerprestaties en vele leuke dialoogjes. Bovendien is de film niet erg voorspelbaar.

Teun Kuilboer vond ik prachtig spelen.

Je kan bezwaar maken tegen de 'obligate' wijze neger, maar die heeft dan weer wel een leuke rol.

Het meisje is af en toe erg irritant, maar ook wel lief.

De soundtrack is vind ik formidabel.

Chapeau, voor deze leuke film.

En Teuntje, ja die Teuntje, die mag zich wat mij betreft tot de grote acteurs in Nederland rekenen. Ik vond 'm al erg goed in De Heineken Ontvoering, maar hier nog beter.

(verwijderd)

Oh god, daar hebben we 'm weer.

Niet elk goed kunstwerk behoeft subsidie.

Maar op basis van 1 film constateren dat alle goede kunstwerken geen subsidie behoeven is niet erg snugger.

Ballet heeft wel subsidie nodig, anders blijft 't niet bestaan. (Je kan je vragen stellen bij de noodzaak van ballet, maar je kan je ook afvragen of het niet een cultureel visite kaartje is).

En alsof 't toeval is dat Eddy deze opportunistische fluim bij de 100 grootste denkers heeft uitgenodigd. (Columnpjes schrijven is voor Bert niks anders dan netwerken, de meest stompzinnige standpunten kiezen, en iedereen dan af te janken die het met hem oneens is . Zijn argument komt er dan meestal op neer dat anderen zich moreel superieur voelen).

Ik ben bang dat Eddy's 'Babyboomer' film bij Powned komt.

Misschien weet Eddy dan eindelijk voor mij een licht te schijnen op de gemene deler van de zogehete Babyboomer, want ik heb nog steeds niet begrepen wat deze generatie in zijn geheel nou zo ontzettend vervelend maakt.

avatar van Prudh

Prudh

blaauw schreef:

Oh god, daar hebben we 'm weer.

Niet elk goed kunstwerk behoeft subsidie.

En alsof 't toeval is dat Eddy deze opportunistische fluim bij de 100 grootste denkers heeft uitgenodigd. (Columnpjes schrijven is voor Bert niks anders dan netwerken, de meest stompzinnige standpunten kiezen, en iedereen dan af te janken die het met hem oneens is . Zijn argument komt er dan meestal op neer dat andere zich moreel superieur voelen).

Inderdaad. Naar stukje tekst met hoogdravende aannames. Waarom per se 'goed kunstwerk' schrijven? Waarom dat waardeoordeel in de titel van de column? Hoe weet je van te voren of een kunstwerk überhaupt goed of slecht uit gaat pakken als financier? Klinkt direct al als kontlikkerij. Ik gun de film alle succes van de wereld (al vind ik het een aimabel niemendalletje dat beter als kortfilm gemaakt had kunnen worden). Nu eerst nog even afwachten wat Deal aan de Box Office doet. Lijkt me ook niet onbelangrijk voor de financiering van toekomstige 'goede kunstwerken'.

(verwijderd)

En ja hoor, www.bbrussen.nl er was iemand het niet eens met Bert.

En hij heeft weer een mooie conclusie over de verschrikkelijke staat van Nederland, en de vrijheid van meningsuiting, want die is hier op de 1 of andere vergezochte manier ook weer in het geding.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Bert Brussen is een bijzonder onaangenaam verschijnsel; een treurige, vroeg-oude opportunist.

Hij is intellectueel volkomen oninteressant. Ik zou die man niet graag een hand geven.

phone home

Deze financieringmethode werkt slechts voor zeer kleinschalige films als deze. Voor grotere film met meer draaidagen etc. Is gewoon normale financiering nodig. Alleen moet rol omroepen vervangen worden door belastingmaatregel voor prive investeringen.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Principieel mannetje die Terstall, ik mag hem wel.

(verwijderd)

Ja ondanks onze soms wat verschillende inzichten, moet ik toch wel constateren dat ik 'm ook wel mag. Ik kom er niet onderuit.

(verwijderd)

sterker nog ik vind 't een behoorlijke held dat hij 1 van z'n eigen films 3 sterren geeft, zie ik nu. Potdikkie, ik ga niet zover om te beweren dat hij een standbeeld verdient, dat vind ik wat gortig, maar dat is toch wel een bijzondere pluim waard.

phone home

Deze film gaat hij wel wat hoger geven, hoor blauw

Maar hij denkt vast en zeker nog na....

avatar van Hannibal

Hannibal

Een reactie van Eddy Terstall op het commentaar van Bert Brussen.

phone home

Zo! Ook gestemd, Blaauw.... na wikken en wegen...

Deal, een film om in de herfst een goed zomers gevoel te krijgen. Veel humor warmte en weer een geweldige echte Terstall film. een film die je mee neemt in een heel nieuwe kijk op het leven.

phone home schreef:

Zo! Ook gestemd, Blaauw.... na wikken en wegen...

dan zijn we 't eens , ik vond 't ook een puike film.

Jessen0wnt

Edje, ik ga naar je film jongeman, en neem al me vriendjes mee

Jessen0wnt

Denk dat je sowieso moeilijk kan spreken over commerciële films in Europa, laat staan Nederland. Een beetje aandacht en opbrengst kan geen kwaad inderdaad. Een commercieel succes zegt wel iets over de kwaliteit, als je succes hebt op commercieel gebied betekent dat je meestal een groot publiek aanspreekt en daar geld mee wint. Een soort ''hype'', kaskraker. Dat wordt veroorzaakt door goede reviews, veel mensen die erover praten (het maakt indruk) enz. Dat iets commercieel is zegt natuurlijk niets over kwaliteit, evenals dat iemand zegt dat ze arthouse-films altijd zo goed vinden... Een succes lijkt mij wel een kenmerk van kwaliteit.

phone home

Antw op JessenOwnt Bij een film gaat het er om of hij zijn eigen publiek kan targeten. Als je mensen naar deze film lokt die van snell hollywoord romcoms houden of van plot en actie dan gaat de mond tot mond reclame nooit lopen. Goeie markerting is gericht op de doelgroep. En goeie marketing is een vak op zich. Pas als het soort publiek voor dit soort meer Europese films in redelijke aantallen gaat kan er pas de loop in komen. Maar films krijgen daar de tijd vaak niet meer voor. Ze werkt de markt. Zeuren helpt daar niet tegen.

Jessen0wnt

Eerste indruk was bij mij ook een romcom, dus kan je als marketing misschien wat schijnheilig inspelen. De beste marketing maakt een doelgroep .

avatar van Hannes791

Hannes791

Andermaal een goeie film van Eddy Terstall. Kuilboer is goed. Petzoldt maakt indruk en heeft een mooi lijf. Wel kan ik 10 actrices opnoemen die ik liever in de vrouwelijke hoofdrol had gezien.

Offtopic berichten verwijderd (op verzoek van user die ze geplaatst had)

Had ook niks met deze film te maken.

Vanaf 9 januari te koop op dvd (Benelux Film)

avatar van stinissen

Hannes791 schreef:

mooi lijf , tja .... Ieder zijn mening ik vond het drie keer niks.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Er zaten zeker leuke momentjes in, maar het is eigenlijk best wel een saaie film. Kan zich niet meten met een aantal klassiekers die Terstall heeft gemaakt. Het was een betere film geweest als hij een half uur korter was. Het verhaal is best leuk, maar hij duurt te lang.

Ik moet ook opmerken dat die gigantische bos schaamhaar mij aan jaren '80 films deed denken, dat is echt niet meer van deze tijd hoor.

avatar van Wouter

Ik kan me heen gigantische bos herinneren, hoor.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Wouter schreef:

Ik kan me heen gigantische bos herinneren, hoor.

Dan ben jij blijkbaar haar gewend op die plek.

avatar van Re73

Re73

djkoelkast schreef:

Inderdaad nasty dat haar, volgens mij was het nep om eea te verbloemen

phone home

Geen schaamhaar is voor pedo's.