• 9.378.049 stemmen

Alternatieve titels: The Art of Flight 3D / Red Bull: The Art of Flight

Geregisseerd door: Curt Morgan

Met onder meer: Travis Rice

Plot The Art of Flight

'The Art of Flight' volgt 's werelds beste snowboarders van dit moment: Travis Rice en zijn vrienden. Ze volgen hun droom en beleven avonturen op vier verschillende continenten waar ze een totaal nieuw level bereiken binnen de snowboard wereld. Travis en co beleven hoogtepunten, met nieuwe kunstjes en spektakel, maar ook dieptepunten, met lawines en ongelukken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Ben het inderdaad met voorgangers eens, That's It That's All was gewoon écht tikken beter.

En ook vooral qua muziek. Waar TITA lekker zowel M83 als Stormy High bevatte, moeten we het in deze film met wat minder toffe boardmuziek doen.

Travis Rice valt echter niet veel te verwijten, hij trekt weer alles uit de kast om werkelijk waar de ziekste moves tevoorschijn te toveren. 80 minuten met de mond open gezeten door wat hij allemaal kan en durft.

De montage is wel erg hetzelfde als TITA, maar die aanpak beviel mij echt zo goed dat ik ook hier niets anders dan lof voor heb.

Het zien van deze film zorgt er wel voor dat de drang naar de witte pistes met de dag sterker wordt...

avatar van Zinema

Snowboardzalm.

Het woord documentaire is niet geheel van toepassing op deze verder uitstekende film. Er wordt namelijk nauwelijks iets uitgelegd omtrent deze levensgevaarlijke, maar wonderschone sport. De flitsend geschoten beelden spreken gelukkig voor zich. Zo zien we het neusje van de snowboardzalm hier acte de presence geven in de besneeuwde uithoeken van de wereld. De beeldkwaliteit is zo verbluffend dat de Bluray rustig als kalibratiedisc voor audio/videofielen gebruikt zou kunnen worden.

Zeer goed.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Op audiovisueel vlak heeft deze 'The Art of Flight' misschien wel het allermooiste te bieden wat ik ooit in een film heb gezien. Op 1080p en met werkelijk verbluffend mooi klinkende en dreunende muziek is dit niet zomaar een documentaire, maar echt een belevenis. Dit is écht een film om op blu-ray te zien.

Echt zonde om dit niet in de juiste omstandigheden te zien; perfect beeld en geluid is zó belangrijk bij een film als deze. Nou heb ik verder weinig met snowboarden, maar het zag er supergaaf uit allemaal. Prachtig gefilmd, de één na de andere verbluffende shot komt voorbij en dat alles ondersteund door een zeer goede soundtrack, met o.a. muziek van 'Sigur Rós' en 'The Naked and Famous'.

De speelduur is perfect, want op een gegeven moment had ik het - eerlijk gezegd - ook wel (bijna) gezien, maar dat neemt niet weg dat dit echt puur genieten was. Wat beleven die gasten wat op die inmens hoge bergen met elkaar. Ongelofelijk. Gevaarlijk, maar zó mooi en indrukwekkend.

avatar van james_cameron

Bijzonder spectaculair, vooral op blu-ray, nog net wat cooler allemaal dan voorganger That's It, That's All, die al niet misselijk was. Visueel wordt alles uit de kast gehaald om te imponeren, en dat lukt aardig. De deels techno-, deels rock-soundtrack is ook ditmaal een essentiëel onderdeel van de beleving. Voor snowboard-fanaten uiteraard een must, maar ook voor niet-gelovers als ondergetekende valt er genoeg te genieten. Prachtige opnamen en locaties, verbluffende capriolen.

avatar van scorsese

Goeie documentaire over een groep snowboarders die hun kunstjes doen over de gehele wereld. Prachtige opnames van de verschillende besneeuwde landschappen. De beelden van de snowboarders aan het werk zijn adembenemend en duizelingwekkend en ook voorzien van een lekkere soundtrack. Gelukkig duurt de docu niet te lang, want op een gegeven moment heb je het wel gezien, vooral omdat er verder nergens echt dieper op ingegaan wordt.