• 9.109.881 stemmen

Met onder meer: Corinne Masiero, Jérôme Kircher en Anne Benoît

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Louise Wimmer

Het comfortabele leven van de vijftigjarige Louise Wimmer wordt overhoop gehaald door een pijnlijke scheiding. Ze is opeens dakloos, heeft schulden en is gedwongen de nachten door te brengen in haar auto. Haar werk in een hotel brengt niet genoeg op om de huur te betalen of haar schulden af te lossen. Ondanks haar penibele situatie legt Louise zich er niet bij neer. Ze weigert hulp van wie dan ook te aanvaarden en probeert een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen.

Vanaf 7 juni in de bioscoop (Contact film)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Altijd wel interessant om een of andere dakloze te volgen. Het brengt direct een aparte wereld met zich mee en het is ook goed dat de actrice een lelijke puist en onverzorgd haar heeft. Maar uiterst tevreden ben ik er niet over want het bleef continu in dezelfde sfeer hangen met terugkomende locaties en de bekende financiële moeilijkheden. Het had gerust een stuk aangrijpender gekund met dezelfde middelen. Regisseur Cyril doet weinig verkeerd maar ze weet je evenmin echt vast te houden.

avatar van jimmydl

jimmydl

Ik vraag me af of de protagonist ook daadwerkelijk het leven leidde (na deze kaskraker natuurlijk niet meer ). Haar gezicht is namelijk erg ‘getekend’, evenals haar lichaam, en vooral haar gebit. Haar blik ook maar dat kan natuurlijk gewoon haar talent als actrice zijn. Of er moet een erg kundige grimeur aan het werk zijn geweest.

avatar van Movsin

Movsin

Een pijnlijke emotionele en financiële toestand van een vrouw wordt in beeld gebracht.

De juiste omstandigheden en de inpact worden van in het begin niet zo duidelijk uiteengezet en soms maar bij mondjesmaat vrijgegeven, maar waar de film vooral in tekort schiet is dat hij in feite nooit echt weet te raken. Mogelijks komt dat doordat het hoofdpersonage, volgens haar rol natuurlijk, vaak erg afstandelijk en zelfs arrogant optreedt. Hoe dan ook, ik blijf met het gevoel dat er iets meer uit te halen was.