• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Hagar Ben-Asher

Met onder meer: Hagar Ben-Asher, Ishai Golan en Icho Avital

Gesproken taal: Hebreeuws

Plot The Slut

Tamar is een mooie jonge vrouw van 35 en woont alleen samen met haar dochters. Ze kan niet weerstaan aan haar seksuele lust en gaat van de ene man naar de andere man in het dorp. Shai, een jonge man, kwam net terug in de regio om de waardepapieren van zijn dode moeder af te handelen maar wanneer hij Tamar ontmoet, besluit hij te blijven. Al snel worden ze verliefd, maar zal Tamar kunnen leven met slechts één partner?

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

23 okt. a.s. DVD release: bron.

avatar van jipt

jipt

Soort vrouwelijke variant op Shame? Geil!

avatar van gauke

gauke

Een rustige en trage film waar na afloop teveel in het ongewisse blijft. Wil de regisseuse iets kwijt over seksualiteit of seksuele vrijheid? De hoofdpersoon in een eigenaresse van een pluimveehouderij en de (unheimliche, emorioneel afgesloten) wereld waarin zij leeft is zonnig, maar stoffig en mensen lijken elkaar voortdurend te bespieden en beloeren. Mede door de hiervoor geschetste onduidelijkheid laat de film een enigszins bittere smaak achter.

avatar van Fransman

Fransman

One womanshow van Hagar Ben-Asher, die zowel voor het script, de regie als voor de leidende rol tekende. Nou, dan wil je wat met zo'n film. Iets duidelijk maken, neem ik aan. Wat dat dan precies is, is mij niet duidelijk geworden. Waar het zich afspeelt komen we niet te weten. In ieder geval een agrarische gemeenschap, een niet al te welvarend boeren milieu. Daar heeft Tamar aan aandacht van mannen geen gebrek, tot zich een dierenarts aanmeldt waarmee het wat serieuzer lijkt te worden en die zich min of meer ontfermt over haar en haar twee kinderen.

De film schetst echter een neutraal beeld, Zonder stelling te nemen ten opzichte van de hoofdpersoenen, die dat kennelijk ook niet doen ten opzichte van elkaar. Het tempo van de schaarse ontwikkelingen is rustig, bijna traag en in het zelfde tempo. Zo komen we bij een voor mij volkomen onbegrijpelijk slot en ik ben niet de enige die het niet kan duiden.

Op IMDb wordt daar druk over gediscussieerd, en gespeculeerd, en dat is altijd leuk. Al komt de film daar niet verder dan een magere 4,6. De seks-scènes zijn overigens vrijmoedig in beeld gebracht. Vind ik een pluspunt.