• 9.373.063 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / België

Geregisseerd door: Alexandre Courtes

Met onder meer: Dave Legeno, Rupert Evans en Anna Skellern

Plot The Incident

"When the lights go down, the inmates will rise."

George, Max en Ricky vormen een rockband en wachten op hun grote doorbraak. Ze werken in de tussentijd in de keuken van een extra beveiligd gekkenhuis en hebben geen persoonlijk contact met de patiënten. Op een avond net voor het eten, zorgt een storm er voor dat het beveiligingssysteem het begeeft. Het gevolg daarvan is dat de deuren van de cellen opengaan en het duurt niet lang voordat alle gekken uit hun cellen zijn. Hulp is onderweg, maar de drie zullen moeten zien te overleven totdat deze arriveert.

avatar van Barry83

Barry83

Ben normaal een liefhebber van gevangenis films en in het begin was ik ook hoopvol over deze film. Maar helaas was het allemaal niet al te best. Saai verhaal, totaal niet eng of goor, ontzettend belabberde acteerprestaties en het einde was nog het meest trieste van alles. Simpel B-filmpje dat heel snel vergeten moet worden.

avatar van vito666

vito666

tja wat kan ik zeggen abnormale setting ik persoonlijk vond het wel vermakelijk het idee dat de gekken de boel ineens runnen geef ze geen ongelijk uitzicht op vrijheid is der toch niet dus ja waarom niet geweldig vond ik hem fijne download was het

avatar van zombie

zombie

Toch wel de naargeestigste film die ik het afgelopen jaar gezien heb. Ik vraag me af of ik niet een totaal andere film heb gekeken ten opzichte van alle andere mensen die hier hun stem op hebben uitgebracht (al scoort de film op imdb ook zeer laag).

De film neemt rustig de tijd om een onheilspellende sfeer op te bouwen. De grauwe kleuren en het door TL verlichte decor zorgen voor een drukkende sfeer. Een enkele woedeaanval van een gestoorde gevangene doet de rest. De hoofdpersonages zijn niet echt sympathiek, maar ik had ook al vrij snel het gevoel dat ik voor geen goud in hun schoenen wilde staan. En dan is er nog de gestoorde blik van Richard Brake - Man, wat heeft die gast een gemene kop zeg!

Uiteindelijk barst natuurlijk de bom en gaat alles in sneltreintempo bergafwaarts. Dan wordt ook vrij snel duidelijk dat er niets gevaarlijkers op deze planeet rond loopt dan de mens zelf. Misschien dat de film me daarom zo aanspreekt...vampieren, zombies, weerwolven, aliens blijven onderdeel van het fictieve domein, waar psychopaten en gekken gewoon om de hoek (kunnen) wonen. (ik heb 10 jaar vlak bij de Mesdagkliniek gewoond ).

Uiteindelijk levert de film een aardige hoeveelheid traumatiserende beelden af, iets waar ik haast niet meer gewent aan ben door het alledaagse aanbod van flut-horrorfilms.

avatar van Boeikens

Boeikens

Goede sfeerschepping en oplopende spanning maar de inleiding is wel wat aan de lange kant. De laatste 20 min zijn dan wel lekker hard met een goede portie gore en goede FX.

Het slot daarentegen vond ik persoonlijk wel weer minder. Wat is er nu eigenlijk gebeurd?

avatar van Daan258

Daan258

Aardige thriller.

Vooral het eerste uur was lekker spannend en had een lekkere sfeer.

Helaas vond ik het laatste half uurtje een beetje tegenvallen.

Zeker geen heel erg slechte film maar goed was die zeker niet.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mist wat serieuze stootkracht om indruk te maken. Weet vooral punten te scoren in het eerste gedeelte waar het een zeldzame vorm van geduld toont. Duidelijk een Europese samenwerking wat dat betreft. Toch is Courtes niet bekwaam genoeg om er net dat beetje meer van te maken. Nét iets te donker, nét iets te soft.. Jammer.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Niet verkeerd.

Het is dat de film wat traag op gang komt, want wanneer de cellen open gaan en de gevangenen vrijkomen gaat de film behoorlijk los. Er is een goede sfeer aanwezig, het is spannend en de gore ziet er ook niet verkeerd uit. Helaas haalt het einde de film daarna toch weer wat onderuit.

Met meer aandacht voor de opening en het einde had dit veel meer kunnen worden. Desondanks een aardige poging maar het potentieel is in mijn ogen niet volledig uitgewerkt.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van leatherhead

leatherhead

Deze gekeken omdat Zahler blijkbaar achter het script zat. Bleek dan ook meteen het beste aan de film te zijn, want zo'n concept als dit mag best met wat meer schwung geregisseerd worden. Best wat leuke personages en hier en daar wat gore momentjes die eruit springen, maar de regie is gewoon vrij saai, meer valt er niet van te maken. Er wordt niet genoeg sfeer gepuurd uit de verder geweldige setting, audiovisueel valt er weinig te beleven en de film kabbelt maar wat obligaat voort zonder ergens echt gas te durven geven. Niet onaangenaam voor een keertje, maar had meer ingezeten. 2,5*

avatar van Collins

Collins

De wannabe-rocksterren George, Max en Ricky zijn werkzaam als kok in een inrichting voor geesteszieken. De dagelijkse werkdag is ietwat deprimerend. De kille en bedompte sfeer die in het gesticht hangt, helpt niet. Galgenhumor helpt wel. Het eerste stuk film beschrijft de dagelijkse gang van zaken en geeft de kijker gelegenheid de personages te leren kennen en zich in de treurigstemmende sfeer te wikkelen. De film zet een goede basis neer waarop spanning kan worden gebouwd.

Vervolgens gebeurt er wel iets maar uiteindelijk gebeurt er te weinig. Er is actie die wordt afgewisseld met grote stukken film waarin maar bitter weinig gebeurt. In fysieke zin niet. In psychologische zin niet. In verhalende zin niet. Lange stukken film die tamelijk slaapverwekkend zijn. Daartegenover staan korte stukken film die heftig en aangenaam slachtwerk vertonen. De verhouding tussen rust en actie is niet goed. Te veel rust. Te weinig actie. Te weinig psychologie. Te weinig suspense. Dodelijk voor de spanning. Die valt steeds weg.

Heel hoopgevend zet regisseur Alexandre Courtès nog even in op een paar individuele patiënten die elk erg gevaarlijk zijn, maar verliest de individuele touch al snel weer uit het oog. Jammer. De gevaarlijke individuen worden al snel weer onderdeel van de horde aan gestoorden die als één blok ageert en reageert. Een moordlustige massa zonder contouren die bruut en barbaars tekeer gaat. Zonder nuance. Zonder finesse. De dreiging had toch wel iets vindingrijker uitgewerkt mogen worden.

Zwak einde ook met een suggestieve wending die het niet waard is om lang bij stil te staan. Dat doe ik dan ook niet. En zo eindigt de film na een sterk begin en een niet heel spannend middenstuk ook nog enigszins teleurstellend. Het is wat het is. The Incident is gewoon geen memorabele film.

avatar van joolstein

joolstein

Helemaal zo slecht nog niet! Best een geslaagde film met enkele brute momenten en coole setting. begint langzaam en introduceert het dagelijks leven van een stel beginnende rockers die werken in de keuken van een inrichting voor crimineel-gestoorden Tijdens een onweersbui raken ze opgesloten met die gevangenen en breekt de pleuris uit! Technisch gezien misschien geen horror, maar de laatste twintig minuten zijn absoluut lekker gruwelijk. Het duurt even voor het begint en het is niet iets wat je niet eerder heb gezien, maar toch wel sfeervol . Temeer omdat door het gebrek aan licht en het labyrintische gevangenisgebouw ook enigszins verlies van oriëntatie met zich meebrengen. Alexandre Courtès is een Franse regisseur van voornamelijk videoclips (o.a. U2; Vertigo, The White Stripes: Seven Nation Army) die redelijk goed uit de voeten kon met dit script van S. Craig Zahler (ja, de regisseur van Bone Tomahawk, Brawl in Cell Block 99 en Dragged Across Concrete). Het script durft zelfs te kiezen voor een vals happy end Ja ik kan niet anders zeggen dan dat dit best oké was.

avatar van Seam

Seam

Via reddit op het pad gekomen en toen ik zag dat niemand minder dan S Craig Zahler het script geschreven had, wist ik dat dit me zou bevallen. Zahler schrijft fantastische verhalen met vrij expliciet en onverwacht geweld. Ook hier zitten weer een aantal geweldige geweldadige momenten in.

Verhaaltje zelf is niet al te bijzonder, maar voor de 80 minuten speeltijd weet het zeker te vermaken. De opbouw is misschien iets te lang, maar daarna wordt het erg vermakelijk. Vooral omdat de hoofdpersonages logisch en slim zijn, nog een kenmerk van Zahler's werk.

Mooi filmpje hoor!

avatar van Shadowed

Shadowed

Chaotische en onoverzichtelijke wirwar van rondrennende gekken, niet-boeiende personages en donker belichte gangen. The Incident werd geschreven door de beruchte S. Craig Zahler, maar ook hij moest klaarblijkelijk ergens beginnen. Zijn geschreven filmwerk wordt in ieder geval beperkt vertolkt door regisseur Alexandre Courtes, die veel te veel aandacht spendeert aan de opbouw. De remmen worden te beperkt losgelaten en de serieus naargeestige momenten zijn op één hand te tellen, maar Richard Brake vormt een uitstekende creep en een aantal grafische momenten maken indruk. Een totaal van de pot gerukt einde is spijtig genoeg de laatste rechtvaardiging voor een ondermaats cijfer.