• 9.374.511 stemmen

Horror / Thriller | 96 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Panic Button: Massacre at 30,000 Feet

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Chris Crow

Met onder meer: Scarlett Alice Johnson, Jack Gordon en Michael Jibson

Plot Panic Button

"Have You Read The Terms & Conditions?"

Vier jonge mensen winnen een reisje naar New York via hun favoriete website. Aan boord van het privévliegtuig moeten ze hun mobiele telefoons inleveren en meedoen aan een nieuw spel dat zich afspeelt tijdens de vlucht, een totaal nieuwe game-ervaring. Wat ze echter niet weten is dat het geen onschuldig spelletje is. Ze zitten gevangen in het vliegtuig op een enorme hoogte en moeten spelen voor hun eigens levens en die van hun geliefden. De onzichtbare ontvoerder lijkt zelfs hun intiemste geheimen te weten...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Opbouw was wel leuk, en geinig bedacht. Naarmate de film volgt, wordt het een amateuristisch zooitje (en natuurlijk veel ongeloofwaardigheid.) Maar daar is dit genre ook naar.

Vermakelijk en acteerwerk is re-de-lijk.

*2.5

avatar van voomzap

voomzap

Leuke variatie.

De film zelf is op zich niet zoveel meer dan een Saw variant, maar met minder focus op fysieke beproevingen, dan wel wat mentale schaakspelletjes. Het is leuk om te zien hoe de vier personages langzaamaan aftakelen, zowel hun gemoed als hun imago.

Crow springt goed om met z'n ongetwijfeld lage budget (een paar overbodige en slecht CG shots uitgezonderd) en ook de acteurs doen het best aardig. Naar het einde toe ontspoort de hoop een beetje en de climax is misschien niet helemaal bevredigend, maar dat zijn op zich kleine mankementjes die de overkoepelende sfeer van de film niet meer kunnen afbreken.

Fijn tussendoortje dus. Leuk concept, vond het best fris en leuk om volgen.

avatar van gauke

gauke

Ondanks gaten in het plot, het zinloze geweld en de goedkope bangmakerij, is deze claustrofobische low budget thriller, vol schrikeffecten en mentaal bedachte spelletjes, knap gemaakt. De regisseur slaat erin om de spanning vast te houden en de actie vindt bijna in het geheel plaats in een simpele ruimte, waarbij je je als kijker de isloatie van de personages (mee)voelt en je je mede in de val gelopen voelt; je vraagt je voortdurend af welke psychopaat er achter zit. Een professionele cast speelt de personages natuurlijk en geloofwaardig.

avatar van perceived

perceived

Saw VIII: flying high in the sky.

Niet al te best, maar toch een leuke variatie op.. Vermakelijk. 5/10*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Leuk gegeven maar erg ongeloofwaardig en voorspelbaar. Eerste 50 minuten is goed te doen daarna slaat de film door.

avatar van Hoodini

Hoodini

Wat een ontzettende kutfilm, mag nog niet eens vergeleken worden met de saw reeks. Neem aub niet de moeite om deze troep te kijken!

avatar van Theunissen

Als tussendoortje was deze film best geslaagd en zeker voor een B-film. De film had wel wat weg van "My Little Eye" en de "SAW" films. Het verhaal was best aardig en wist eigenlijk ook wel te boeien. Echt spannend was het ook weer niet maar het hele verhaal was wel mysterieus en wordt pas op het einde duidelijk. Het einde en de reden sloeg overigens nergens op. De cast deed het best aardig maar ik vond het wel irritant dat ze op welke vraag "I don't know" of "I don't remember" zeiden. Maar al met al best aardig om eens gezien te hebben.

avatar van Oliveri

Oliveri

Duidelijk Hoodini, bedankt voor de tip.

avatar van dennislaport

dennislaport

Zonde van je tijd

Film is langdradig gaat vervelen en dan nog niet te spreken over het einde

vranque

Jack Gordon, de nieuwe Clive Owen?

Zeker interessant en vermakelijk deze ietwat traag opbouwende maar fijngevoelige film. Het gegeven is allezins acceptabel evenals de acteerprestaties.

Theunissen schreef:

B-film. .

Ik krijg altijd de kriebels bij deze kwalificatie. Jij kan je dus op een of andere manier B vermaken.

avatar van Theunissen

Hoezo de kriebels ? Is toch duidelijk een B-film welke nooit de bioscoop heeft gehaald en gewoon direct op DVD is uitgekomen. Ook is de film met een laag budget gemaakt. Zal me ook niet verbazen als deze film over een paar maanden al te zien is bij Film 1 (te goed voor RTL 7 ).

Ik heb deze film trouwens bij toeval gezien (heb hem trouwens gepindakaasd) want ik meende bij de cast de naam "Scarlett Johansson" te zien maar direct bij het afspelen zag ik de vergissing en ging het om "Scarlett Alice Johnson" waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Zou ook knap zijn geweest als de eerste hieraan had meegedaan.

avatar van Re73

Re73

De vergelijking met Saw is begrijpelijk en wel in de vorm van wat zou je doen en hoever zou je gaan? B-film of niet maar de film geeft een creepy nasty sfeertje. Dit is goed gedaan.

Ik heb me wel vermaakt. Mmmm...gelukkig is het fictie anders moest maar een naar een psych:-)

Theunissen schreef:

"Scarlett Johansson" te zien maar direct bij het afspelen zag ik de vergissing en ging het om "Scarlett Alice Johnson" waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. .

Mijn god. Dat had ik dus ook. Haha

avatar van Elineloves

Elineloves

Het was best een worsteling, deze film. Niet echt een geslaagde keuze voor een avond waarin ik hoopte een spannende, enge film te kijken. Irritante personages met een nog irritanter accent. Kon het niet goed verdragen vandaag. Ik hoopte dat het eenmaal aan boord iets interessanter zou worden, maar de eerste 45 minuten waren ronduit saai. Ze zaten maar een beetje vragen te beantwoorden, de een bleef van bordkarton en de ander raakte finaal overstuur. Ik weet niet wat me precies stoorde, maar ik vond de personages niet bij elkaar passen, niet als 'groep'. Het interesseerde me ook niet wat er met ze zou gebeuren. Misschien had ik gewoon totaal verkeerde verwachtingen omdat ik een vergelijking met Saw in mijn hoofd had.

Na drie kwartier werd het wat spanning betreft wel iets beter, maar nog steeds niet je-van-het. Naar het einde toe vond ik het allemaal veel te hysterisch en overdreven, bijna niet geloofwaardig meer.

Nee, dit is het niet voor mij.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Eigenlijk best geslaagde film die met beperkte middelen en een kleine setting mij nog behoorlijk wist te vermaken.

Vanaf het begin is het niveau al wel zichtbaar en weet je dat je geen ijzersterk meesterwerk hoeft te verwachten maar Crow weet het lang mysterieus en interessant te houden. Ook al zijn de meeste acteurs niet erg talentvol en zijn er hier en daar wat gaten in het verhaal te bespeuren, een saaie wordt het niet en is het idee best aardig eigenlijk. De link naar de Saw-reeks is snel gemaakt maar storend is die gelijkenis verder niet. Jammer dat sommige effecten wat goedkoop ogen en het einde een beetje teleurstelt want dit is verder geen verkeerde film.

Leuk. 3*

avatar van Waku

Waku

Het eerste half uur is het duimen draaien en lijkt de film niet op gang te komen. Maar dan worden de bedoelingen van 'The Alligator" duidelijk en ontstaat er enige nieuwsgierigheid naar het verdere verloop van de film. Ik zeg nieuwsgierigheid want spannend wordt het nergens. Beetje engelse cloon van de Saw reeks. Aardig tussendoortje, niet echt vervelend maar ook niet echt bijzonder.

2.5*/3*

avatar van KillahHillah

KillahHillah

Een wegtikkertje voor de regenachtige zondag. Redelijke B-film met matig acteerwerk. In bovenstaande comments wordt vaak de vergelijking gelegd met de Saw reeks. Op zich is dit begrijpelijk al helemaal dat stukje van "Tic Tac", dat is gewoon letterlijk gekopieerd van Saw. Ik vond dit juist veel meer weghebben van Untreacable In Panic button; vader van dochter wreekt iedereen die haar zelfmoord op internet gezien heeft en niks gedaan heeft/haar bespotte als in Untreacable; man uit een internetfilmpje pleegt zelfmoord en de zoon ervan doodt dan systematisch iedereen die betrokken was bij de dood van zn vader. 2.5*

avatar van stinissen

Leuk gegeven en meer dan redelijk uitgewerkt op de laatste 5 min na dan maar dat is dan ook een pesoonlijke meningVerder vond ik de film erg verfrisend en kijkt lekker weg.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

Best vermakelijke film maar ook niet meer dan dat.

goed geacteerd en veel spanning ook al was het soms een beetje overdreven

een *3*

avatar van lagaiske

lagaiske

Beetje het gevoel een slechte saw verfilming in een vliegtuig te zitten kijken.

Start redelijk goed maar gaat al zeer snel bergafwaarts.

Niet mijn ding.

avatar van joey1973

joey1973

Geweldig verhaal, goede spanning, goed acteerwerk, veruit ondergewaardeerd

avatar van jstinissen

jstinissen

begon best goed

daarna werd het meer een sleur van ik moet hem afkijken

niet slecht maar ook niet goed

avatar van Zinema

Brakke Saw.

Hoe ontzettend leuk en origineel het gegeven ook is, er wordt een hoop ‘geleend’ van films als Saw. Dat zou op zich nog niet zoveel uitmaken als de uitwerking sterk was, maar dat is die geenszins. Vooral de tegenvallende acteerprestaties en brakke regie vallen op in deze goedkoop ogende griezelfilm, waarbij een viertal twintigers wordt geconfronteerd met een psychopaat die ze onderwerpt aan een sadistisch spelletje.

Doorsnee.

avatar van StephanRR

StephanRR

Het begin van de film vond ik ijzersterk, vooral ronde 1 waarbij het goed duidelijk wordt dat persoonlijke informatie op het web door iedereen te lezen zijn.

Na ronde 1 wordt de film steeds zwakker met uiteindelijk een 2 sterren van mij als resultaat.

avatar van Actarus

Actarus

Er is niets zo innemend dan psychologische terreur, meer zelfs dan de vleselijk lusten die wij als kijker verwachten bij een horrorfilm...de laatste Saw-films vond ik zelfs zwakker dan deze frisse afgeleide ervan...

Het is een kunst om met een beperkt budget, onbekende acteurs en kleine setting tóch iets af te leveren dat je van begin tot eind weet te boeien....

Ik geef toe dat alles wat 'goedkoop' lijkt, maar dat bederfte echt niet de pret! Er is goed nagedacht tijdens het schrijven en maken van "Panic Button", er zitten leuke wendingen in, en tot tegenstelling dat anderen het einde niet goed vonden, ik namelijk wel....het waarom zij het zijn...

Aanrader voor wie kan leven zonder Hostel-toestanden, maar geniet van een 'The Killing Room'-sausje...

avatar van Noodless

Noodless

gauke schreef :

Ondanks gaten in het plot, het zinloze geweld en de goedkope bangmakerij, is deze claustrofobische low budget thriller, vol schrikeffecten en mentaal bedachte spelletjes, knap gemaakt. De regisseur slaat erin om de spanning vast te houden en de actie vindt bijna in het geheel plaats in een simpele ruimte, waarbij je je als kijker de isolatie van de personages (mee)voelt en je je mede in de val gelopen voelt; je vraagt je voortdurend af welke psychopaat er achter zit.

Ik vond dit een verfrissende variatie op Saw , maar dan minder gruwelijk. Deze film richt zich meer op het mentale vlak dan het lichamelijke ....om uiteindelijk toch de kijker te confronteren met fysiek geweld en de machteloosheid van de personages.
Een verrassend goed lowbudget-filmpje die toch op een bepaalde manier origineel uit de hoek komt. 8/10

avatar van barcam

barcam

B-film die overduidelijk wil meeliften met het succes van het familie martel genre (Saw, Hostel). Het eerste deel van de film is sterk maar daarna begint de boel af te zwakken en einde is niet geslaagd te noemen. Positief zijn de verwijzingen naar sociale media en het te grabbel gooien van persoonlijke gegevens op internet. Al bij al knap gemaakt amusant geheel.

avatar van Corcicus

Corcicus

Akkoord, er zijn enkele positieve elementen: het verhaal (sociale media en haar excessen) was al bij al vernieuwend, en ook hou ik wel van films met een beperkt aantal personages die zich in één ruimte afspelen.

Daar stopt het goede nieuws echter want tegelijk is het thema te belachelijk voor woorden. Plots begon er een vragenronde: "Is het waar Jo, heb jij deze foto van jezelf op het net gezet?" "Klopt dit, Gwen, dat jij toen reageerde met een emoticon?" Ik verslikte mij in mijn rook, ik dacht eerst nog dat het een grap was. Maar toen bleef deze facebook quiz maar doorgaan en zaten we al gauw halfweg de film.

Het gefaalde Huis Clos sfeertje sloeg bij mij absoluut niet aan omdat de personages geen van allen ook maar één interessante opmerking maakten.Voor gore moet je ook niet hier zijn, daarvoor ga je best langs bij dat ander scharminkel: Saw. Hopelijk komt er van Panic Button ook geen serie uit.