• 9.373.067 stemmen

Aftershock: Earthquake in New York (1999)

Actie / Thriller | 170 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Mikael Salomon

Met onder meer: Tom Skerritt, Sharon Lawrence, Charles S. Dutton

Plot Aftershock: Earthquake in New York

New York. De zon begint te schijnen en alles ziet er goed uit. Iedereen gaat zijn gang. De een naar zijn werk, de ander naar school. Men gaat lopend, met de auto of met de metro. Dit is een dag als iedere andere dag totdat..... Het begint met kleine waarschuwingen, maar het eindigt met een grote puinhoop. New York is getroffen door een aardbeving! Er zijn veel doden en nog meer gewonden. Hele gebouwen zijn van de kaart geveegd en men moet alles in het werk stellen om de boel op orde te krijgen. Rampenplannen moeten gaan werken, wegen begaanbaar gemaakt worden, moedige handelingen moeten verricht worden en tranen worden vergoten om het verlies van een dierbare. Ieder doet dit op zijn eigen manier, met of zonder hulp van anderen.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond hem zo slecht niet. Het verhaal was best boeiend en de ramp zelf werd aardig neergezet. Wel met B acteurs enzo, maar zeker niet slecht.

avatar van 606

Ik hou wel van dit soort films.

Zeer mooi gemaakt en acteerwerk is redelijk.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ik vond dit een prima film.

Goede acteurs, goed scenario en tamelijk goede special effects, die nu wellicht 10 jaar nadat deze film is gemaakt, wel beter zouden worden gedaan.

Maar ik heb me in de ruim 2,5 uur dat de film duurt geen moment verveeld.

Blijft een goede rampenfilm, alleen de speciale effecten konden beter.