• 9.370.314 stemmen

La Morte Non Ha Sesso (1968)

Thriller | 95 minuten

Met onder meer: John Mills, Luciana Paluzzi en Robert Hoffmann

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot La Morte Non Ha Sesso

"White veils for angels"

Politie-inspecteur Franz Bulon verdenkt zijn mooie en veel jongere vrouw Lisa er van dat zij hem bedriegt met een andere man. Om zich te wreken bedenkt hij een plan om haar te laten vermoorden. Hiervoor chanteert hij huurmoordenaar Max Lindt, maar wanneer Lindt en Lisa voor elkaar vallen neemt de zaak een heel andere wending...

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat saaie pre-Argento giallo van Dallamano, die eigenlijk- mede ook door de setting in Hamburg en de eeuwige regenjas van de inspecteur- meer weg heeft van een TV krimi. Giallo is wel het verschijnen van een gloved hooded killer, maar de bloederige parafernalia die hierbij horen krijgen we amper te zien.

Wat ook niet helpt is dat de film post rem begint, wat bij een thriller nooit echt valt aan te bevelen, dacht ik zo. Verder vragen wij ons af wat Bond girl Paluzzi( valt in close up nogal tegen) nu eigenlijk met die droogstoppel Mills moet. Geen wonder dat dan maar jeune premier Hoffmann als hitman/love interest moet opdraven.

Enfin, slechts voor de giallo completisten.

avatar van Quentin

Quentin

Deze wordt door 88 Films op blu-ray uitgebracht.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Een giallo die niet per se Italiaans aandoet zoals hier reeds aangegeven. Het is allemaal vrij economisch in beeld gebracht en ook de soundtrack klinkt aan de bescheiden kant. Het heeft precies ook wel wat met film noir te maken. Intriges, protagonist John Mills die worstelt met de scheidingslijn tussen goed en kwaad, en met Luciana Paluzzi zien we een echte femme fatale aan het werk. En de trench coats. Goeie acteerprestaties en een script dat draait rond obsessie, bezitterigheid, hebzucht en seksuele aantrekkingskracht. Het leven zoals het is dus. Echt spannend wordt het nooit maar onderhoudend is het zeker.

avatar van Noodless

Noodless

A Black Veil for Lisa is een degelijke thriller die meer een misdaadverhaal is en eigenlijk weinig met horror te maken heeft buiten een paar moorden. Het verhaal is interessant om te volgen en wordt versterkt door de drie hoofdpersonages nl. politie-inspecteur John Mills, huurmoordenaar Robert Hoffmann en femme fatale Luciana Paluzzi. De film neigt dan ook naar een film noir met heel wat intriges waar obsessie, vertrouwen en manipulatie deel uit van maken. 6/10