• 9.372.789 stemmen

Geregisseerd door: Jean Liberté

Met onder meer: Krash Miller, Preston James Hillier en Christopher Karl Johnson

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Spoils of War

De film vertelt een weinig bekende voetnoot op het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen de nazi's tot het besef kwamen dat de nederlaag in het verschiet lag. Maar dan ontstaat het idee van 'Operatie Bernhard'. Om de Britse economie en daarmee de vechtlust van de geallieerden te verzwakken, zal Groot-Brittannië overspoeld worden met vals geld. Vijf geallieerde soldaten willen dit verhinderen. Maar niet uit liefde voor hun land, maar voor het geld dat zij in eigen zakken willen steken.

avatar van madmax1

madmax1

Vreselijk slecht, het aankijken niet waard

avatar van christophel

christophel

ik zou er niet voor naar de bios gaan

avatar van Minotaures

Minotaures

Hij draait ook niet in de bioscoop, nooit geweest trouwens. Hij is enkel te koop of zelfs misschien te huur.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het goede aan deze film (wellicht het enige) is dat de Duitsers Duits praten, en ik vind dat in een Wereldoorlog 2 film altijd een pluspunt (al is het dan geen goed Duits, ze doen het toch).

Oorlogsfilms over W.O. II zijn altijd al mijn favoriete films geweest, zelfs satires en humor rond dit thema kan voor mij.

Maar wat niet kan is dat men een fictief verhaal als dit zo ongeloofwaardig brengt, in een niet satirische of humoristische film, dat het te belachelijk wordt voor woorden.

Ik weet uit de geschiedenisboeken dat er zo'n scenario bestond op het einde van de oorlog om de economie van de geallieerden te ondermijnen met vals geld, maar wat hier in deze film wordt verteld is een verhaal dat niet klopt met de werkelijkheid, en men geeft ook toe dat dit een fictief verhaal is, maar dan nog.. enige geloofwaardigheid zou wel op zijn plaats zijn.

Het scenario is voor mij dan ook geen bal waard, en de ene ster die ik geeft is voor de locaties en het feit dat men de moeite heeft genomen om de Duitse soldaten Duits te laten praten.

Maar verder is deze film eigenlijk waardeloos.

avatar van ayko7

ayko7

Goed onderwerp maar slecht gewerkt..Tog t is nog te volgen....

avatar van 606

Redelijk goed, pluspunt is dat de Duitsers ook echt Duits praten en dat voor een low-budget film.

avatar van bommko

bommko

Nou ja Duits.....

Ze dreunen op wat er op een papiertje is geschreven. Ik heb een Duitser nooit zo horen praten.

Verder een bijzonder slecht gemaakte film.

avatar van rvdvoort

rvdvoort

Deze film is geen Bridge too far maar zo slecht als de meesten hem beoordelen vind ik hem ook niet. Aan veel is inderdaad te zien dat het een budget film met een aantal fouten of onwaarheden is maar ik heb hem helemaal uitgekeken en dat doe ik niet altijd. De film was goed te volgen en er zat best veel spanning in. Alleen het einde was net een kaars die plotseling werd uitgeblazen. Verder vond al die beelden over de oorlog voor en na de film totaal overbodig. En het Duits kon ook wel beter maar ze spraken het wel.

avatar van Petina

Petina

Dit kan echt niet, wat een slechte film. Met heel veel opstaan van de bank, stukje in de tuin lopen, iets te drinken gepakt en daarom vind ik het helemaal niets.

Een film moet je boeien en dat deed gedrocht helemaal niet.