Detachment (2011)
Geregisseerd door: Tony Kaye
Met onder meer: Adrien Brody, James Caan en Christina Hendricks
Releasedatum: 13 september 2012
Plot Detachment
"Detachment" vertelt het verhaal van drie weken in het leven van verschillende leraren, administratief personeel en leerlingen aan een middelbare school door de ogen van een interimleraar genaamd Henry Barthes. Henry gaat van school naar school, probeert z’n kennis over te dragen maar blijft nooit lang genoeg om enige binding met de school en z’n leerlingen te krijgen . Het is het perfecte beroep om je in alle openheid te verbergen. Op een dag komt Henry aan op weer een nieuwe school. Een geheime wereld van emoties wordt bij hem opgewekt door drie vrouwen: een jong meisje Meredith, een collega-lerares mevrouw Madison en een straathoertje Erica. Elk van deze vrouwen is, net zoals Henry, in een strijd op leven en dood verwikkeld op zoek naar schoonheid in een schijnbaar gemene en liefdeloze wereld.
Henry Barthes
Principal Carol Dearden
Ms. Perkins
Mr. Wiatt
Naomi Watts
. Erg veel zin in, briljante cast (Cranston, Caan, Petersen en vooral Hendricks).
AHWA
Sterke trailer, toch wel zeer benieuwd naar.
CrazyDavid
Veelbelovende film. Jammer genoeg net te laat voor de oscars van '12 maar aan de trailer te zien is het zeker een kandidaat om rekening mee te houden volgend jaar..
Movie-Addicted
Perfect drama. Erg deprimerend neergezet. Acteerwerk is uitstekend, Brody deed het in deze top.
Aanrader.
*3.75
Useless
Goede intenties, maar een zeurderige uitwerking. Het wentelt zich in zelfbeklag over vanalles en nog wat, maar niet op een interessante manier.
martijn77
deprimerend, best heel mooi maar ook wat voorspelbaar en kort door de bocht.
3,5 *
.Zeus
Op voorhand geen hoge verwachtingen van 'Detachment' gezien de vrij povere trailer, maar ondanks dat toch een film waarmee ik me prima vermaakt heb. Adrien Brody vertolkt de hoofdrol uitstekend in dit drama, waarin hij de rol van leraar vertolkt. Tal van realistische gebeurtenissen stapelen zich in deze film op, waarin zijn turbulente leven als leraar centraal staat. Verder spelen zijn relaties met een drietal vrouwen en de omgang met zijn demente vader centraal.
Met name door het hoge realiteitsgehalte en het uitstekende acteerwerk van Brody een van de betere films die ik de afgelopen maanden heb gezien. Al met al dus een film die de moeite waard is om te kijken.
gauke
Een sterk, essentieel, boeiend en verpletterend indrukwekkend drama dat een desastreus beeld schetst van het Amerikaanse onderwijssysteem. Een niets ontziend en hartverscheurend portret van een goedwillende, maar gedesillusioneerde en emotioneel in de war zijnde vervangende leraar op een middelbare school. Een onomstotelijke aanklacht tegen een leersysteem dat niet werkt: doorgeslagen leerlingen zonder enige interesse die niet willen leren, ouders die het geen moer kunnen schelen en leerkrachten die op de rand van instorten staan. De cast speelt ijzersterk met een indrukwekkende Adrien Brody, het cameragebruik is intensief en de decors zijn stemmig.
Khd
Als voormalige leraar kan ik me goed in de reactie van Gauke vinden. Al waren er scenes die best gechargeerd overkwanen, begrijp en herken ik sommige momenten heel goed.
Red_Handed_Jill
Dit is echt een meesterwerk en Adrien Brody hoort hier echt in thuis. Het is een boeiend verhaal en echt een must-see film ! Top!
flore
Wauw, wat een geweldige film van Tony Kaye, diep van onder de indruk!
Zandkuiken
Somber, maar indringend portret van een ‘onthechte’ vervangleerkracht die terechtkomt in 1 van die vele Amerikaanse scholen waar gezag een utopie geworden is. Kaye weet zijn ideeën net niet genoeg te stroomlijnen om tot een verpletterend geheel te komen wat mij betreft, maar niettemin een zeer geslaagde prent. 3,5*
ralfsjam
Mooie film! Moot drama over machteloze leraren tegenover losgeslagen leerlingen in een weg glijdende school. maar dit was de rode lijn, en maar een klein onderdeel van de film. Daar omheen ontpopt zich een wirwar aan persoonlijke problemen bij leraren en leerlingen.. Ondanks het grote aantal lijnen kon de film het goed op zijn plaats houden en vooral duidelijk houden. Acteerwerk was zeer goed en de semi-sterrencast goed bij elkaar gezocht. Maar Sami Gayle sprong er naast Brody boven uit. Naast haar prachtige kop, speelde ze op hoog niveau. Nergens kakte de film in, en bleef je aan de buis gekluisterd. Ook al lag de snelheid laag.
Aanrader!
4.5 uit 5
jadolino
Indrukwekkende trailer , goede beoordelingen ruim een 3.6, met mooie presenties geweldige acteur van onder andere the pianist en een rijtje films als Adrien Brody - Wikipedia - nl.wikipedia.org deze. Kan toch bijna niets anders dat dit een treffer is. Ga deze film graag uitzitten en zien.
Keane1983
Een erg heftige, trieste en bovenal rauwe film over het leven van Henry en collega's.
Subliem acteerwerk dat word gebracht door een perfect samen gestelde cast.
Dit geheel wordt ondersteund door een sterke soundtrack en mooie shots afgewisseld door animatie op krijt.
Het is een beetje in de stijl van modern family gefilmt.
Het verhaal gaat vrij traag maar is ieder moment heftig en indrukwekkend om te zien en bleef ik geboeid kijken, voornamelijk met een traan.
Misschien net iets te Amerikaans want de ene na de andere k*t situatie volgt zich in een rap tempo op, waardoor ik als kijker met de minuut depresieve gevoel kreeg.
De film bleef bij mij echt hangen en zal er zeker nog een aantal keren aan terug denken.
Zeker geen vrolijke prent om naar te kijken en die echt wel wat water-ogen gaat bezorgen.
Van mij een welverdiende 4,0*
opa-ben
heftig drama waar eigenlijk veel meer thema's aan bod komen dan alleen het thema van invalkracht. een aanrader wat mij betreft, sterk acteerwerk, vooral van de hoofdpersoon.
jadolino
Subliem acteerwerk dat word gebracht door een perfect samen gestelde cast.
Het is een beetje in de stijl van modern family gefilmt.
Van mij een welverdiende 4,0*
Zo denk ik er ook over. Een film die vol zit met trieste momenten. Het eind maak veel goed. Zo iets van nu genoeg getriestereerd, nu nog een einde met hoop , liefde en ontspanning. Sterke Drama....
Pazmaster
Zeer goed tragisch drama waarin het verhaal op een haast poëtische manier wordt verteld.
Het laat zien hoe het systeem faalt voor zowel de leraren als de leerlingen die ieder hun eigen problemen hebben, en in wat voor een klotewereld we soms leven. Het is ook tragisch om te zien dat door de gestelde regels men niet meer in staat is om iemand, die het echt nodig heeft (zoals iemand een knuffel geven), te kunnen helpen. Dit wordt allemaal zeer overtuigend neergezet door een ijzersterke cast, met name door Adrien Brody maar ook Lucy Liu, die met die ene scene waarin ze een uitbarsting krijgt, indruk op mij maakte. Toch blijf ik wel nog met een paar vragen zitten maar misschien wordt dat wel duidelijk als ik `m ooit nog eens ga herzien. Voor nu een dikke welverdiende 3,5 ster
david bohm
Nee, niet echt aan mij besteed. Wanneer de film wat dichter bij haar titel Detachment zou zijn gebleven, zou ik misschien meer waardering opbrengen.
Detachment -lack of favoritism toward one side or another <the judge showed commendable detachment when deciding the controversial case>
Detachment - Synonyms and More from the Free Merriam-Webster Dictionary
Het eerste halfuur is best sterk, maar zodra de hoofdrolspeler, tevens voice-over zijn objectiviteit verliest en zich te buiten gaat aan sentimentaliteit wordt het hier en daar zelfs vervelend en ergerlijk.
nognooit
Sterke film.
Acteer-, camera én montagewerk zijn onwijs goed.
Het verhaal is aardig, met actuele thema's, niet heel bijzonder maar wel goed uitgevoerd.
Hopelijk laat de volgende Kaye niet zo lang op zich wachten.
Motato
Ik vond het een bijzonder goede film. Vooral het acteerwerk was mij positief opgevallen. Een hele menselijke film die mij wist te raken. Het verhaal is niet super bijzonder, maar heel mooi en geloofwaardig gebracht.
De voice over vond ik bij de film passen. Vooral de aanklacht tegen de hedendaagse maatschappij lijkt mij niet alleen voor de VS, maar ook voor Nederland gelden. Men is zo op zichzelf gericht, ik vond het heel helder en geloofwaardig.
henkula
Drama is aan mij niet besteed, zitten miezeren over het onderwijs dat in de US faalt. En dan ook nog een voice over. Er spelen inderdaad bekende acteurs in mee, laat ik er een of twee uitlichten.
Caan, die laat zien dat hij ook op een toneelschool heeft gezeten of extra lessen heeft gekregen, het heeft niet geholpen in deze film. Brody kan wel acteren en goed ook, maar hier is hij ingehuurd voor zijn zielige blik.
voskat78
Wow.... wat een mooie film was dit zeg! Moet nog even Laten bezinken maar qwa comment geven Gauke en Ralfsjam deze film het beste weer. Indrukwekkend!
Cleanshot
Aangrijpende zwarte film.
Ik kan me geen beeld vormen of het in de getto's van de VS het er echt zo aan toe gaat.
Maar als dat het geval is dan denk ik dat de onderwijzers in NL eens moeten stoppen met klagen over hoe slecht ze het hebben.

Stapler
Aangrijpende zwarte film.
Dit gaat nog geen eens over de ghetto's..
SunChaser
bijzonder zwaarmoedig drama. Ging meer over t karakter dat brody speelde dan t schoolsysteem. Had wel wat meer lichtpuntjes mogen hebben.

Vijf goed beoordeelde tienerdrama's met een duister randje

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

Samsara