• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Jesse Holland

Met onder meer: Michael Jai White, Angelique Rivera en Cameron Jebo

Plot The Crooked Man

"NO SOUL IS SAFE"

Op haar twaalfde nam Olivia deel aan een logeerfeestje. Zij zong die nacht een liedje dat bedacht werd door een zekere Milo. Bij het zingen van dit liedje wordt een gevaarlijke demon, genaamd "The Crooked Man", opgeroepen. Het gevolg daarvan was dat één van haar vrienden op mysterieuze wijze omgebracht werd. Olivia kreeg de schuld. Het is reeds zes jaar later en Olivia keert terug naar haar geboorteplaats. Wanneer er een aantal vreemde sterfgevallen plaatsvinden, krijgt Olivia het vermoeden dat de demon terug is.

avatar van Doom4

Doom4

Jeej, ik ben de de eerste die een review geeft daarom dacht ik eigenlijk dat de film heel slecht zou zijn.

Nou echt NIET dus! De poster ziet er overigens wel super slecht uit.

Film begint direct goed, spannend en nergens zakt de film in en word het saai. Er zitten veel kills in, in het begin zie je niet veel maar naar mate er meer kills volgen worden ze beter in beeld gebracht en worden ze gruwelijker. Het acteerwerk is ook goed. Een hele enge film is het niet maar gewoon een goeie film zeker wel en vind het meer waard dan de 3 stemmen die deze film heeft gekregen!.

avatar van willianvm88

willianvm88

Geen idee waar te vinden op dvd met nederlandse ondertiteling?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Hou normaal van dit soort films, maar deze kwam goedkoop over en kreeg me nooit echt mee, belevenis was nihil. 3/10

avatar van Boeikens

Boeikens

Heeft me niet echt overtuigd deze crooked man.

De zoektocht naar de de crooked man is vrij standaard, nooit echt griezelig of spannend en zowat gorevrij.

De sfeer is vrij matig en ook de FX vond ik eerder aande zwakke kant.

Zeker geen herziening waard.

avatar van Shadowed

Shadowed

De jonge castleden doen hun uiterste best en de bedreiging ziet er dankzij de glitchy vormgeving apart genoeg uit, maar regisseur Jesse Holland brengt verder weinig nieuws onder de zon. Met name de spanningsopbouw komt niet van de grond en het verhaal neemt allerlei absurde wendingen die slecht uitpakken. De toevoeging van Michael Jai White is bovendien een groter mysterie dan de demon, aangezien hij de helft van de tijd gewoon van een afstandje loopt te staren en zich zeer beperkt bemoeit met de gang van zaken. Het vormt een haastig bijgetrokken verschijning om de poster te vullen met een bekende naam, maar die zal White binnen de kortste keren kwijt zijn met dit soort prulletjes. Het overige gedeelte van de film bestaat uit een hoop dramatiek en spaarzame horrormomenten die weinig angst aanjagen. Ik ben hier met redelijke moeite doorheen gekomen, dus een hoger cijfer gaat er niet inzitten.