• 9.371.038 stemmen

Oorsprong: Chili

Geregisseerd door: León Errázuriz

Met onder meer: Macarena Paz Chacon, Patricia González en Luis Dubó

Plot The Goatherd

"Loneliness and despair in the Andes mountains..."

Ilenka is Pools maar woont bijna haar hele leven al in de Verenigde Staten. Samen met Wil, haar Amerikaanse vriendje, reist ze af naar Chili om er Ana te ontmoeten, een jeugdvriendin. Samen besluiten ze een weekendje te gaan hiken. Er vindt een ongeluk plaats en de drie worden gedwongen om hulp te zoeken. Ze komen terecht bij de verlaten hut van een herder, maar wat ze niet weten is dat de problemen nu pas écht beginnen. De sociopathische herder ontvoert het drietal en onderwerpt hen aan zijn macabere spelletjes.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Alles of niets filmpje. Gave look en dito soundtrack, creeërt een hele fijne atmosfeer. Vooral rondom het gestoorde personage van de herder, wiens naam en beweegredenen wegblijven. We weten dat hij de weg kwijt is, geteisterd in z'n gedachten en niet vies is van wat sterke drank.

Na het typische beginnetje vervolgt de film zich eigenlijk op een hele andere wijze dan je zou verwachten. Geen expliciet gedoe, de camera filmt de rug van de situatie of loopt langzaam weg van de gebeurtenis. Het doet voor mij lekker verrassend aan en het weet ook zeker te blijven boeien, vooral op audiovisueel vlak dan. Degene die opzoek is naar iets vlot en pittig, of zelfs gory...komen er gegarandeerd slecht vanaf.

Zoals al eerder aangehaald vond ik de atmosfeer zeer geslaagd, zeker de dromen en visioenen van de herder zijn lekker akelig. De fantastische sfeer tijdens de nachten in deze bloedmooie locatie in Chili, weten me goed bezig te houden. Dat het begin en grotendeels de ontknoping qua stijl erg out of place zijn, maakt me niet zoveel uit.

Zeer fijn, opvallend en traag, nergens goed te plaatsen voor mijn gevoel en dat maakt het wel interessant.

avatar van dominion

dominion

Klinkt goed, waar verkrijgbaar ?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Amazon, CDuniverse, Calvé..

Mocht iemand dit ooit willen zien; er wordt niet al te zacht omgegaan met dieren (geiten in dit geval)..

avatar van perceived

perceived

Tonypulp schreef:

Klinkt interessant maar voor mij was het 'niets'. Jammer want mijn nieuwsgierigheid heb je zeker gewekt en ik had er zin in. Mijn ervaring: de look en sfeer vond ik mat, het verhaal niet spannend of boeiend en van de soundtrack staat me al helemaal niets meer bij, die is me dus ook al niet positief opgevallen. 4/10*