Auschwitz (2011)
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Arved Birnbaum, Maximilian Gartner en Uwe Boll
Gesproken taal: Duits
Plot Auschwitz
"The most harrowing portrayal of the ultimate crime against humanity."
In "Auschwitz" vraagt Uwe Boll aan Duitse schoolkinderen wat zij weten over de holocaust en specifiek over de gebeurtenissen in Auschwitz. Wanneer de film tot de conclusie komt dat dit bar weinig is schakelt zij over naar gruwelijke beelden van Auschwitz. Geen hoofdpersonen of helden; enkel een vertoning van de feiten.
Young Boy
Boy's Father
Nazi Officer
Dentist Prisoner (onvermeld)
Oven Prisoner (onvermeld)
Drs. DAJA
Heb op www.moviesense.nl een artikel gelezen dat 't waar is, zou wel gruwelijk zijn; Uwe Boll vergast Joden in ‘Auschwitz’ | MovieSense - Online filmmagazine
Tonypulp
Ziet er adembenemend goed uit, mocht dit waar zijn dan kijk ik er zwaar naar uit, hij lijkt de stijgende lijn door te zetten! Toch een keer 5,0*, Uwe?
Chr.s
Vreemd dat dit nog niet op IMDB staat btw. Lijkt wel een slechte grap.
En ik heb nog wel een positieve review voor Rampage op Twitch staan
Maar Boll is slim genoeg, lekker veel publiciteit voor z'n nieuwe film en weer eentje waar lekker over gepraat kan worden.
UPDATE! Tasteless trailer for Uwe Boll's Auschwitz is online and ready to offend! - JoBlo.com
toch niet.
Ik vind het er best goed uitzien, die trailer
Thorak
Ik heb redelijk respect voor Boll, maar die teaser vind ik redelijk misselijkmakend
Drs. DAJA
Ik heb laatst een interview opgenomen met Uwe Boll over zijn nieuwe film Auschwitz. Met onder andere de vraag of het direct tonen van geweld wel zijn doel van "bewustmaken" versterkt;
Nomak
Uitstekend interview, ik ben het ook volledig eens met de uitleg van meneer Boll. Men moet de dingen laten zien zoals ze zijn. Hoe gruwelijk het ook was, je mag je ogen niet sluiten voor dit soort zaken.
Tonypulp
Goed dat Uwe het aandurft om zo'n controversiële film uit te brengen, de bakken met stront die hij over zich heen krijgt worden steeds groter. Het lijkt wel alsof de hoeveelheid kritiek bijdraagt aan de kwaliteit van zijn films want het ziet er steeds gruwelijker en gruwelijker uit
Drs. DAJA
Yup, dit weekend bij de premiere in Berlijn, een dezer dagen komt mijn video verslag ervan online.
Drs. DAJA
Laat ik hem dan maar meteen helemaal d'r in gooien; Niets gevonden met 2011 02 Video-auschwitz-wereldpremiere-berlijn #comment-13203 - moviesense.nl
Een iets meer diepteinterview ga ik nog bij de NL premiere doen in Ede.
Drs. DAJA
Effectiever dan Shoah en Nuit et Brouillard, de documentaire-achtige benadering zorgt er voor dat je jezelf al heel snel in de slachtoffers wil verplaatsen. Wat vooral sterk gedaan is en een goed onderdeel van het realisme is de totale zorgeloosheid waarmee de nazi's tewerk gaan. Boll die hier zelf een SS-er in speelt is gewoon een boterhammetje aan het eten terwijl hij mensen zegt dat ze zich moeten uitkleden omdat ze toch echt moeten douchen... De knop gaat om en een groepje nazi's werkt emotieloos een groep mensen uit. Geen psychopaten en geen helden maar een zeer confronterend en realistisch document. Auschwitz gaat heel ver maar is oprecht vertoond zonder sensatiedrang, iets wat eigenlijk iedereen moet zien.
dutchtuga
Maar werkt de film ook aangrijpend? Dat is het punt waar ik nog mijn twijfels over heb.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Of dit nou wel of niet goed uitpakt: mijn interesse is in ieder geval weer gewekt.
Drs. DAJA
Film is zeker aangrijpend, vooral omdat je het als een realistische en mogelijke gebeurtenis ervaart. Er spookte mij al heel snel door mijn hoofd hoe 't zou zijn om daar zelf te zitten.
Donkerwoud
YouTube - Uwe Boll talks about Auschwitz - Exclusive Interview
Dit werpt wel een ander licht op de film. Van de wat ranzige provocateur die ik verwachtte zie ik hier niet zoveel terug, wel een man met een uitgesproken mening. Hij heeft zelfs een punt. Hollywood heeft de concentratiekampen wel een beetje uitgebuit met sentimentele verhalen, terwijl het eigenlijk gewoon een hele ranzige bedoening was.
Ben wel benieuwd naar deze film. Ik zie wel dat hij maar 90 minuten duurt wat naar mijn mening vrij kort is.
Niet voor een film die als doel heeft om te shockeren.
De teaser die ik eind vorig jaar zag was redelijk gruwelijk, maar wel iets waardoor ik deze film zeker wil gaan zien.
De film is al te pindakazen (wel helaas in niet te hoge kwaliteit maar alsnog meer dan voldoende om te kijken) en ik heb hem dan ook al gezien. Al met al duurt deze documentaire/drama maar 69 minuten ? Het is overigens meer een documentaire dan een film. Het film gedeelte duur ongeveer 35 minuten en is soms indrukwekkend. Maar als ik eerlijk ben had ik er meer van verwacht want het ging er allemaal klinisch aan toe en er was eigenlijk nergens paniek te speuren ook niet in de gaskamer. Ook de Duitsers vond ik niet echt wreed en bruut.
Het documentaire gedeelte (opgebouwd in twee gedeeltes) met de interviews van de Duitse schoolkinderen gedeelte vond ik zwak en slecht en duurde ook veel te lang. De meeste van deze schoolkinderen waren niet echt de slimste en daarom krijg je ook vaak domme of niet wetende antwoorden te horen. De schoolkinderen waren zoals gezegd niet de slimste maar ze zagen er ook niet uit (vaak heel lelijk). Ik vraag me dan ook af waar Uwe Boll deze kinderen gevonden heeft.
Al met al is deze documentaire/drama me dan toch tegengevallen want ik had er toch meer van verwacht en Uwe Boll shockeerde me eigenlijk nergens (er was ook niets nieuws te zien wat nooit eerder in films is vertoond). Films als o.a. Schindler's List, The Grey Zone en The Pianist (Uwe Boll heeft het in het begin zelfs effen over twee van deze films die hij niet representatief noemt) shockeren meer en zijn ook veel beter.
dutchtuga
Is het niet de bedoeling geweest van Boll om aan te tonen hoe weinig bekendheid Auschwitz en de holocaust hebben bij de kinderen van nu? En wat heeft hun uiterlijk nu met alles te maken?
Dat was zeker de bedoeling. Maar hij liet alleen maar kinderen (op 1 na) aan het woord die waarschijnlijk later ergens aan de lopende band staan of in de bijstand terecht komen. En dat ruim 34 minuten lang. Als je een paar van die kinderen hebt gehoord is het voor mij genoeg maar 34 minuten lang ?
Aan het uiterlijk kon je het niveau van de kinderen al aflezen. Dit soort kinderen zie ik bij ons in de omgeving niet. Eentje had zelfs de Duitse vlag op de wangen geschminkt
Waarschijnlijk dateren de interviews uit 2006 toen het WK voetbal in Duitsland plaats vond.
dutchtuga
Ik snap niet hoe je uiterlijk aan intelligentie linkt, maar oké. Wanneer die beelden geschoten zijn verandert verder toch niets aan de insteek van Boll? Vind het maar een stel kulargumenten.

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Max Schmeling