• 9.373.582 stemmen

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: James Whale

Met onder meer: Paul Lukas, Elissa Landi en Nils Asther

Plot By Candlelight

"A brilliant stage play now becomes a witty, worldly-wise delightful screen surprise!"

Josef is de trouwe bediende van graaf Alfred von Rommer. De bediende heeft in de graaf, op het gebied van flirten, een goede leermeester. Hij vergezelt hem tijdens een bezoek aan graaf en gravin Von Rischenheim. Eenmaal aangekomen in hun villa in Monte Carlo wordt Josef verliefd op Marie, de bediende van de graaf en gravin Von Rischenheim. Hij denkt echter dat ze van adel is en zij ziet hem per ongeluk aan voor de graaf Von Rommer. Ook Josefs baas is op het liefdespad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Prince Alfred Von Rommer

Baroness von Ballin

Count von Rischenheim

Countess von Rischenheim

Baron von Ballin

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Luchtiger dan luchtig, maar met heel veel plezier en nog meer charme gemaakt. Een perfecte mix van comedy of errors, comedy of manners en romkom, met in de regisseursstoel iemand wiens reputatie anno nu berust op klassieke Universal-horrors als Frankenstein en The old dark house in plaats van gebruikelijke verdachten als Ernst Lubitsch of Rouben Mamoulian. Evenmin zou ik Paul Lukas (voor mij nog altijd een fraaie dubbelzinnige figuur in The lady vanishes) verwachten in de rol van Josef, maar dat hij voor de mooie Elissa Landi valt verbaast me dan weer niets, en Nils Asther is een zeer overtuigende prins. Mooie kleine visuele grapjes, bijvoorbeeld wanneer twee personages ruziënd achter een groepje bomen langslopen om er even later flirtend weer achter vandaan te komen. Het enige raadsel is waarom de hoofdpersonen Josef en Marie heten, maar daar hoef ik geloof ik niet veel achter te zoeken. Erg leuke komedie, momenteel op YouTube te zien.