• 9.374.070 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Fred Walton

Met onder meer: Deborah Foreman, Ken Olandt en Amy Steel

Plot April Fool's Day

"Childish pranks turn into a bloody battle for survival!"

Een rijke studente nodigt een groep studievrienden uit om een weekend door te komen brengen op het landgoed van haar familie. Ze zijn in de stemming voor een feestje, maar dan maakt een onbekende moordenaar ze één voor één af.

Kit Graham

Skip St. John

Constable Potter / Uncle Frank

avatar van Rascal

Rascal

Deze baggerfilm doet zijn naam eer aan.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zeg dat wel ja, wat een slappe hap

avatar van natje

natje

leuke film best wel, maar wel zo'n film die je absoluut niet een tweede keer hoeft te zien.....

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Vond t geen verkeerde film om naar te kijken.Ken er die slechter zijn in dat genre.

Heb me vermaakt zonder dat ik mn ogen moest dichtdoen omdat t te eng werd.

3.0

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11908 berichten

Bah. Tot de ontknoping dacht ik een leuke slasherfilm in handen te hebben. Simpel, spannend en effectief. Maar dan krijg je zo'n einde...1,5*

avatar van davy_p

davy_p

origineel is het einde wel maar je voelt je wel een beetje belachelijk dat je er zelf bent ingetrapt

avatar van Richard1189

Richard1189

Gore, maar geen supergore. Hoe bedenk je zo'n einde waarna je je echt voelt alsof iemand een aprilmop met je uitgehaald heeft. Een film moet mij achteraf een beter gevoel geven.

avatar van Halcyon

Halcyon

Amerikanen hebben wat met feestdagen en seriemoordenaars, en dan nog liefst de combinatie ervan.

Er was Black Christmas, Halloween, Friday The 13th ... en nu April Fool's Day. Waar blijven ze het halen.

April Fool's Day is alles behalve de zoveelste slasher in de rij. Het geniale uitgangspunt zorgt voor anderhalf uur spanning en humor tegelijkertijd. Leuke personages en een geschikte locatie doen de rest.

Het gebrek aan gore, waarschijnlijk rechtstreeks het gevolg van gebrek aan budget, strooit nog wel wat roet in het eten, maar over het algemeen is April Fool's Day een frisse wind in het genre met een einde om nooit te vergeten.

Aanrader voor de fans!

dutchtuga

Prima slasherfilm die biedt wat je verlangt als horrorliefhebber, op één ding na, de gore. Op dat gebied viel dit erg tegen maar daartegenover staat weer die geweldige jaren 80 horrorsfeertje. Heb me prima vermaakt met dit werkje.

avatar van duffman

duffman

Als je het einde anders zou doen zou hij beter zijn het geeft je een gevoel dat het geen horrorfilm was, het is ook wat ver gezocht vind ik. Maar omdat ik nu eenmaal een zwak heb voor jaren 80 slasher's krijgt hij toch een 2,5.

avatar van horrorjp

horrorjp

dutchtuga schreef:

Inderdaad! En vergeet de leuke grappen niet Heb me Prima vermaakt en zelfs het einde vond ik leuk.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het gebrek aan goor wordt duidelijk voor wie het einde gezien heeft. Het is toch duidelijk dat met zo een einde geen steekpartijen of veel goor kan worden gebruikt. Het was immers een aprilsmop.

Ik had het einde wel zien aankomen, bekijk gewoon de titel van de film eens. Dit zegt toch genoeg. Ook heb ik de remake gezien, die enorm slecht is, maar ook een soort einde gebruikt als in deze film.

De film slaagde er niet in om eng te worden, maar was toch bij vlagen spannend. De soundtrack vond ik ook wel effectief gedaan, maar had erg veel weg van het deuntje van de x-files. De cast was niet slecht, maar voor de eerste keer bij een slasher had ik een gevoel van het kan met echt niet schelen als ze doodgaan of wat er ook mee gebeurt.

Dat het einde een een grap blijkt te zijn stoort mij niet, maar ik vond dat ze de allerlaatste scene een andere twist konden geven. Ik vond dat Muffy echt een evil tweelingszus moest hebben, die op het einde plots opduikt.. Maar neen, er werd met de kijker nogmaals een aprilgrap uitgehaald.

Ik vind dit geen slechte film. Eigenlijk heb ik ervan genoten, maar wees eerlijk: wie gaat hem nog een tweede keer zien als je het einde weet?

Een goed uitgewerkt script voor een laatste gooi naar originaliteit om een allerlaatste graantje mee te pikken uit de voorbijgestreven roem van de slasher.

3,5

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een redelijk vermakelijke film en gelukkig stukken beter dan de remake.

avatar van TheProwler020

TheProwler020

Had toch wel een andere ontknoping gewild. Er was zo veel materiaal om iets moois neer te zetten maar het heeft mij niet kunnen boeien.

avatar van Vascago

Vascago

Ik snap echt niet dat hier zo over het eindegezeurd wordt. Kom op: Lees de titel dan.
Ik heb echt genoten van de fantastische 80's sfeer in deze slasher. Het gebrek aan gore is hier niet echt hinderlijk. De acteerprestaties zijn goed te doen en de soundtrack verdiend ook een pluim. Het script vind ik ook erg goed, alles komt mooi samen aan het eind.
Prima vermaak. Aan de remake waag ik me niet.

avatar van handsomedick

handsomedick

Leuke 80's film, ik heb deze kort geleden weer eens gezien.

Net als Vascago waag ik me niet aan de remake, het idee alleen al!

Het is lachwekkend dat men al die oude films opnieuw probeert te doen, want in de meeste gevallen zijn ze een stuk slechter, hoe fout sommige oudjes ook zijn.

avatar van Zinema

Vergezochte slasher.

Dit typische tachtiger jaren horrorfilmpje dankt zijn klassiekerstatus voornamelijk aan het einde. Dat is tevens hetgeen waarmee de flick zich het best doet onderscheiden van andere slashers. Toch zal niet iedereen de uitkomst waarderen. Dit vanwege enige vergezochtheid en het gegeven dat menig kijker zich bekocht zal voelen.

Goed.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Geweldige film!

Ik heb zo genoten van April Fool's Day. De geweldige sfeer, het verhaal, het einde, de personages ik vond het allemaal top. Gebrek aan gore vond ik niet erg, ik ben daar toch niet zo'n fan van. De locatie vond ik ook perfect, een groot huis op een afgelegen landgoed, dat is de juiste setting voor zo'n film. Je vraagt je natuurlijk de hele film af, van wie de moordenaar is, en wat voor reden erachter zit, wie er overblijft etc, maar dan komt het einde, en al had ik het niet zien aankomen, ik vond het geweldig. ik kan best begrijpen dat sommige het vergezocht vinden en ongeloofwaardig, maar dat vond ik dus totaal niet. Het bracht een enorme glimlach op mijn gezicht, wat wel vaker het geval was in de film want de humor was ook leuk! Dus ik heb weinig aan te merken op deze film. Vond het gewoon erg vermakelijk, een van de betere horrors uit de jaren 80

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wat een ontzettend zwakke film!

De film begon al ontzettend zwak met al die flauwe aprilgrappen, waar ik totaal niet mee kon lachen. Dan werd het eindelijk iets interessanter toen die seriemoordenaar op de proppen kwam, maar dan nog bleef het gewoon een zwakke film. De personages die in de film zaten vond ik allemaal nogal irritant en er zat totaal geen spanning in de film. Het einde was wel verrassend, maar een meerwaarde vond ik het niet (ik vond het eerder dom).

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fijne slasher.

Het begint met lekker veel cheesiness, heerlijke eighties kleding en hair do's en lekker veel April Fool's Day nonsens. De toon is gezet, behoorlijk onzeker wat een prank is en wat echt is. De film neemt de tijd om op te bouwen, wat we gewend zijn van de jaren 80 slasher. Veel leuke nonsens tussen de tieners, zoals de best gedurfde sex pop quiz onder de vrouwen .

Dan ontvouwt het hele slash gegeven zich, tieners vallen één voor één. De aanloop er naar toe is sterk. De kills zelf zijn niet zo inventief of memorabel, maar de aanloop er naar toe staat als een huis. En dat is imho veel belangrijker. Het gebrek aan gore is dan ook helemaal geen gemis. Lekkere cheesy sfeer, leuke pranks en een heerlijk tempo. Einde zag ik dan niet aankomen, maar achteraf verbaasde ik me erover dat ik het niet aan zag komen. Toch wel behoorlijk sterk.

dutchtuga

Inderdaad zeer sterke slasher. Best ondergewaardeerd ook, helaas.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

De remake had ik al gezien, je weet wel... dat vieze stuk stront, en misschien was dat juist de reden dat ik het origineel daarna niet zo snel heb geprobeerd.

Nu moest het toch eindelijk eens gaan gebeuren en dat pakte goed uit. Einde is briljant en maakt alles daarvoor nog een stuk origineler. De tijd wordt genomen en beloond de kijker met een fijne opbouw en sfeerschepping. In combinatie met de humor is dat alles wat April Fool's Day de moeite waard maakt.

Ontbreken van gore valt inderdaad te overzien, heb het eerlijk gezegd geen seconde gemist. En dat zorgt ervoor dat dit 80's pareltje in het rijtje van de betere slashers verdwijnt en de remake een rape victim heeft achtergelaten. Dikke 4*

avatar van mikey

mikey

Ik kan deze film nergens vinden. De regisseur vind ik overigens erg goed. Dit lijkt me ook wel wat.

avatar van erik1677

erik1677

Nog nooit gezien deze klasieker, en gisteravond maar eens voor de eerste keer bekeken.

En hij viel me dus niet tegen.

Heerlijk genoten van dat nostalgische jaren 80 sfeertje en leuke personages.

Helaas weinig tot geen gore in deze film, maar dat stoort eigenlijk weinig, vooral omdat de sfeer zo goed is.

En ja!! ik vind het wel een klassieker.

Op naar meer van zulke filmpjes!!!

April Fool's Day is de #9 geworden in mijn slasher top 10:

Cult Movies Reviewed: Slasher Top 10 - #9 - cultmoviesreviewed.blogspot.com

avatar van rep_robert

Dankzij dutchtuga's lijstje deze film maar even gecheckt en ik moet zeggen dat ik echt positief verrast ben. Dit is vooral op het gebied van slashers één van de grootste verrassingen die ik heb mogen aanschouwen de laatste tijd.
Ook is April Fool's Day voor die tijd en slasher begrippen eigenlijk bijzonder origineel en wist het mij wel te overtuigen.
Het gebrek aan gore is door de hele film overduidelijk en de kills vallen ook gewoon zwaar tegen de eerste drie kwartier. Toch kom je er erg makkelijk doorheen, want die vele 1 april grappen door de hele film(en het huis) heen zijn bijzonder hilarisch en werken erg goed op de lachspieren. Missie geslaagd!

In het begin zat ik voor mezelf wel even te denken of alles niet gewoon 1 grote grap zou zijn, maar door het verloop van de film vergat ik deze theorie eigenlijk. Toch best dom, want de vele offscreen kills en kills die uit de lucht komen vallen zijn eigenlijk wel obvious hints.
Het einde is wat dat betreft wel erg geslaagd en maakt echt veel goed. Wat ik wel anders zou doen is dat einde na de film, had denk ik zelf wel liever een echte kill willen zien, dat het meisje bv. wel echt een evil twinsister had.

Desalniettemin prima vermaakt met deze horror/komedie en dat gemiddelde mag toch wel echt omhoog!

p.s. weet iemand waar je die stoelen, champagneglazen en licht schakelaars kunt kopen?

avatar van rep_robert

Jij ook bedankt, toch de leukste "slasher" uit je top 10 van degenen die ik nog niet had gezien.

dutchtuga

Strange Behaviour en Deliria ook al gezien?