• 9.370.545 stemmen

Geregisseerd door: Giovanni d'Eramo

Met onder meer: Marisa Mell, Farley Granger en Francisco Rabal

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Moglie Giovane

Louisa is een jonge en aantrekkelijke vrouw die alleen wil wonen ergens in Rome, maar al snel ten prooi valt aan een aantal zeer duistere figuren die haar tot prostitutie te dwingen. Terwijl ze moeite heeft om zichzelf overeind te houden, ontmoet ze een fascinerende arts, die ook een dichter is. Louisa houdt echter niet niet echt van hem en valt voor een andere man. Ze raakt betrokken bij een moordzaak en wordt het slachtoffer van chantage en geweld.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Deze obscure giallo komt in maart uit in de States. Release door Mya Communications.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Nog geen stemmen voor een obscure giallo die in november uitkwam in de States via Mya communications? Misschien omdat jullie weten dat die release ruk is en de film ook...
D'Eramo dacht misschien interessant te zijn door de 2 voornaamste catastrofes uit het verhaal meteen in het begin te laten zien, terwijl ze chronologisch halverwege resp. helemaal aan het eind-duh-komen. Een capabele regisseur zou er geen moeite mee hebben, maar nu zitten we naar een film te kijken die at random lijkt te zijn gemonteerd en vaak kant noch wal raakt.
Het betreft hier trouwens uiteindelijk een home-invasion film , want dit in de seventies zo geliefde procede neemt vrijwel de gehele tweede helft van de speelduur in beslag. Lijkt garant te staan voor lekker veel gore en sleaze, maar dat valt zwaar tegen, eigenlijk wordt er vooral gepraat en niet alleen de personages hebben hier moeite om wakker te blijven.
Luisa wordt gespeeld door giallo veteraan Mell, Helga Liné is haar vriendinnetje, Granger de arts- poeet die trouwens slechts een minuut of 15 screentime heeft, en Rabal de home invader. Salvino komt ook nog langs als stiekeme love interest.
Wat de film ietwat onderscheidt van genregenoten is het neo-realistisch angehauchte begin dat later ontaardt tot klassenstrijd retoriek en eerder thuis lijkt te horen in Italiaanse seventies auteurscinema.
Score van Cipriani, niet geweldig maar toch stuken beter dan wat we zien.