• 9.372.347 stemmen

Alternatieve titel: 200 MPH

Geregisseerd door: Cole S. McKay

Met onder meer: Jaz Martin, AnnaMaria Demara en Darren Thomas

Plot 200 M.P.H.

"Some limits should never be crossed!"

De oudere broer van een jonge amateur-autocoureur komt om het leven bij een dodelijk auto-ongeval. Dit heeft als gevolg dat de jongere broer besluit om de pijnlijke wereld van de illegale straatraces te betreden. Uit wraak voor het verlies van zijn broer, waagt hij zijn leven.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Nieuwe film van The Asylum. Lijkt verdacht veel op hun eerdere film Street Racer!

avatar van Decec

Decec

Fauw, ik ben benieuwd....

avatar van dave

dave

Paul Logan speelt blijkbaar mee, hetgeen ik steevast positief noem! Vermoedelijk wel een klein rolletje, maar goed. De vergelijking met Street Racer doet tevens even terugdeinzen. Hopelijk hebben ze sindsdien wat bijgeleerd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Trailer ziet er in elk geval prima uit... dat is wel eens anders geweest bij The Asylum.

avatar van dave

dave

GTA: San Andreas: The Movie

Fast Five loopt al een ruime week in de bioscopen, en wie legt er als een schalkse koekoek zijn rotte eieren in het nest van deze blockbuster? 200 MPH is een nieuwe film van The Asylum, die jammer genoeg te laf is om de rechtstreekse concurrentie aan te gaan op het grote scherm, en via andere duistere kanalen zijn weg in de boodschappenmand probeert te vinden.

Actie? Laat me niet lachen. Een gemiddelde aflevering van Thuis (Voor de noorderburen Goede Tijden, Slechte Tijden) bevat meer actie. Qua soap-gehalte scoort dit slecht gemaakte prulwerk dan wel weer hoger, want lang uitgesponnen prietpraat krijgt voorrang van rechts. Zo babbelen ze ons de oren van de kop omtrent allerlei onbelangrijke zijsporen, die hopeloos afdwalen van de schamele hoofdzaak.

200 MPH gaat tot op het bot. Letterlijk dan, want het verhaal is zo graatmager dat je er zonder valse noten xylofoon op kan spelen. Het uitermate simpele plot wordt weliswaar ten einde raad opgevuld als een kalkoen, en hardhandig de oven in geslingerd. Of de maaltijd uiteindelijk een zekere culinaire waarde heeft, zal de makers echter worst wezen. De belangrijkste emotie zou wraak moeten zijn, doch meer dan ¾ van het belachelijke epos bestaat uit zielige stripteases (en ik ben nochtans een gezonde jongen), bespottelijke tirades van de moeder en dwaze achtervolgingen die een chronisch gebrek aan spanning en opwinding verschaffen. Saai boeltje, quoi.

De races op zich zijn dus niet enkel schaars, maar ook onoverzichtelijk en slecht in beeld gebracht. Er worden enkel 1 vs 1 wedstrijdjes 'georganiseerd', maar om zelfs dat tot een goed einde te brengen is er in feite nog steeds een auto te veel. De kopligger verandert namelijk om de bocht van positie, zonder ingehaald te worden. Alsof het – hier komt ‘ie – spookrijders betreft. Niet serieus te nemen. Twee octopussen die pingpong spelen komen ernstiger over.

De SFX die gepaard gaat met een drietal auto-ongelukken is uitzichtloos. Pixels op wielen, niets meer aan toe te voegen.

De acteerprestaties variëren van tamelijk goed tot volstrekt hopeloos. Zo vallen het hoofdpersonage en diens crew nog enigszins te pruimen, terwijl zijn moeder zonder meer de dood met de kogel verdient. De scènes met het waanzinnige mens en Lou, de buitenwipper zijn om door de grond te zakken van gêne. Plaatsvervangende schaamte is onvermijdelijk. Paul Logan op zijn beurt doet ook aan overacting, en nog geen klein beetje eigenlijk, maar de acteur staat bij mij reeds lang in een goed blaadje en kan met vrijwel elke wanprestatie wegkomen. Leuke kerel.

Enfin, vanuit elk oogpunt een complete mislukking. Met de regisseur van Street Racer zou er wellicht wat vooruitgang merkbaar zijn, zij het in microscopisch kleine mate, doch de slechtheid heeft zich reeds comfortabel gesetteld in deze knoeiboel, waardoor alle hoop op beterschap beslist in de kiem wordt gesmoord.

1,00

avatar van vinnie...

vinnie...

Echt een slechte film.

avatar van amenmalek

amenmalek

Dit is met recht de slechtste pulp op car movies in de hele business...... ga zien, dan weet je dat deze uitspraak niet ongegrond is.

avatar van jippie2010

jippie2010

ze wisten duidelijk niet welke kant ze op wilden,

dus is het een mix geworden van teveel verschillende dingen die we allemaal al een keer gezien hebben en dan beter.

Geen low-budget film, die zelden een fatsoenlijk niveau haalt. 1.5

avatar van bartuz27

bartuz27

Wat een waardeloze film..

Als er een auto beschadigd raakt pakken ze snel hun playstation 2 met het spel Gran Turusimo 2 en plakken ze er een computer autotje in.

De enige stunt die ze zelf doen is volgens mij een burnout met een auto en misschien een wheelie met een motor.....

avatar van martinlun

martinlun

Waardeloze film en behalve dat het verhaal niet veel voorstelt is het ook eens een film met veel fouten, de groene mazda verandert nadat hij de bocht omkomt ineens in een nissan en veel scenes zien er behoorlijk nep uit. De race aan het eind van de film (voor zover je daarvan kan spreken) was werkelijk het dieptepunt van de film, het leek wel een halve animatie.

avatar van schumacher

schumacher

Ik verwacht niet dat iedere race film evengoed goed is maar van deze had ik toch meer verwacht, de race op het einde was enorm teleurstellend, er kwamen ook zo rare animatie stukken in, dat hoort gewoon niet, slaat nergens op, de acteerprestaties waren ook bij sommige om van te huilen al vond ik wel die 2 jonge mooie dames het wel goed deden.

En ondanks al deze minpunten heb ik me toch niet verveeld en dat is voor mezelf belangrijk en een paar mooie meiden maken mijn avond ook al voor een stuk goed.

Een film waar ik wel nooit meer aan terug zal denken.

0,5-1 sterretje geven voor deze film begrijp ik maar de paar schoon vrouwe en me nie verveeld te hebbe geef ik iets meer .

avatar van kampsie1

kampsie1

Toen de zgn tuners de rx7 een mx5 noemden ben ik afgehaakt.

avatar van henkula

henkula

dinkytoys:)

avatar van pophey

pophey

Dit kan echt niet.............verloren tijd. Meer wil ik er niet meer over zeggen.

avatar van TVFreak

TVFreak

dacht heel even, Hmm, redelijk.

Totdat ik die autos opeens heel erg onnatuurlijke bewegingen zag maken : CGI !!!

en nog supergoedkoop ook. Daar baal ik van, je kijkt natuurlijk vooral voor het race spektakel.

Jammer dat er zulke ongeloofwaardige stukken in moeten als je zoveel werk doet om een topper na te maken.

avatar van TVFreak

TVFreak

oh ja in die race op het einde

die grijze drift extreem om te laten lijken of ze heel hard gaan, maar eigenlijk rijden ze 50 of zo en ik hoor iemand dan ook "150!" roepen. Tuurlijk

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Mijn god, wat een drama.

Rick en Tommy zijn 2 broers die zich bezighouden met illegale straatraces.
Met het geld hoopt Rick zijn studie te kunnen betalen, maar het gaat finaal mis als zijn broer Tommy tijdens een race verongelukt.
De dader is de drugsdealer Kayce.
Rick zint op wraak, en sluit een weddenschap met Kayce af om hem te verslaan.
Met hulp van z'n vrienden gaat hij z'n auto zodanig pimpen, dat deze onverslaanbaar wordt.

Zoals verwacht slaat ook deze film van The Asylum de plank volledig mis.
Helaas werd de Mazda RX-7 en een Chevrolet 2500HD tijdens de productie gestolen.
Beide voertuigen werden nooit teruggevonden.
De film bevat een scène waarin duidelijk is te zien dat de Mazda RX-7 tijdens het driften plotseling verandert in een Nissan Silvia S14.
In het originele script zouden er 3 Aziatische acteurs meespelen.
Het ging hier om de neefjes Phong, Lee en James.
Uiteindelijk besloot men alleen voor acteur Zedrick Restauro te gaan.

Ik heb me o.a. mateloos geïrriteerd aan het acteerwerk.
Op sommige momenten lijkt de film meer op een GTA-game, en is de actie te belachelijk voor woorden.
Ook het script is veel te simpel.

Kortom: Een film voor in de prullenbak.

1,0 *

avatar van Phantasm

Phantasm

Over het geheel kwam er maar erg weinig autoracen in voor, dus een tegenvaller, bij zulke films verwacht iik gewoon wel wat meer straatraces.