• 9.370.274 stemmen

Good Morning... and Goodbye! (1967)

Misdaad / Drama | 80 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Confessions of a Sexy Supervixen / The Lust Seekers

Geregisseerd door: Russ Meyer

Met onder meer: Toby Adler en Alaina Capri

Plot Good Morning... and Goodbye!

"...for those who measure success only in the hours before the morning light!"

Burt is een man die zo uit een roman komt; hij is eerlijk, lief en mooi. Toch gaat hij bijna ten onder aan het verdriet dat zijn vrouw Angel hem aandoet. Als ze zin in sex heeft haalt ze iemand van de straat. Totdat Burt de erotische Magie tegen komt die hem leert dat een man ook sexy kan zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

You read the profit and loss statements like a vulture, and you play the stock market like a fox, but you store your nuts away like a squirrel. .

Tja, ik heb mijn eerste ontmoeting met Russ Meyer er op zitten en ik moet zeggen dat die bijzonder aangenaam was.

Ik ben op zich wel een enorm liefhebber van B-films maar deze Russ Meyer is duidelijk een hele bijzondere regisseur. Hij durft de charmante kenmerken van de B-film met overdaad te gebruiken en dat werkt. Wat een beeldschone cinematografie zeg, toch wel een aantal shots voorbij zien komen die werkelijk om in te lijsten zijn. Dit soort pulp past perfect in mijn straatje. Inhoudelijk is het niet beter dan een pornofilm, but who gives a rat's ass! Dat is de charme van Meyer denk ik. Toch chapeau dat er zo'n kundige regisseur is, die zich lekker inlaat met dit soort prachtige formules .

Prachtige cinematografie maar Meyer geeft een dikke middelvinger naar directors die ondanks hun talent een beetje de intellectueel gaan uithangen. Meyer komt met flinterdunne verhaaltjes en zijn cast bestaat voornamelijk uit chicks with big tits. Je moet het maar durven, waarvoor ode . Erotiek in combinatie met mooie cinematografie, een mooiere combinatie bestaat er eigenlijk niet. Sowieso wordt de porno industrie al behoorlijk onderschat, een man als Russ Meyer is toch wel een verademing tussen al dat quasi intellectuele uitschot.

Leuk ook die corny stereotypes en die dialogen zijn echt hilarisch, echt leuk. Vooral die lines die Capri krijgt zijn echt top notch. Over Capri gesproken, wat een superwoman. Wat een prachtvrouw en een geweldige uitstraling. Gelukkig komt ze in Common Law Cabin nog een keer voorbij. Nu voorlopig mijn favoriete Meyer chick.

Mijn eerste kennismaking met Meyer is geslaagd en ik ga van de week wel meer van de beste man kijken. En deze schijnt ook verre van bij zijn beste werk te behoren dus dit ziet er allemaal heel goed uit. Tot nu toe is die box nog geen miskoop geweest maar ik heb nog 17 films te gaan.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Fijne Meyer film weer.

Vond sowieso dat de film best lekker op gang kwam. Alaina Capri is een fenomenale vrouw. Jammer dat ze niet meer dan in twee films heeft gezeten. Haji heeft hier een wel erg merkwaardige rol. De film zelf is best amusant met name weer wat leuke scene's zoals bijv. met het vrouwen gevechtje in het zwembad. Ook heeft de film weer wat leuk/fijne muziek zoals bij de meeste Russ Meyer films. Geen teleurstellende Meyer film. ik was een paar dagen gestopt met het kijken van de films van Meyer. Maar ik denk dat ik nu wel weer doorga. 3,5.

avatar van Theunissen

De opening was weer best komisch met de introductie stem en de daarbij behorende beelden van een huppelende half naakte vrouw door het landschap. De hele introductie was sowieso fraai en de weergave van de namen van o.a. de actrices/acteurs en crew op de kleurrijke brievenbussen was mooi en leuk gedaan.

Het verhaal heeft vooral als thema's hebzucht, jaloezie, bedrog en tovenarij (maffe rol van Haji). Het verhaal ontstaat uit de combinatie van een jonge zeer levendige ontevreden vrouw (Alaina Capri) die een relatie heeft met een veel oudere min of meer uitgebluste man (goede rol van Tom Howland). Het verhaal (wel cliché) keek zich best lekker weg (zitten overigens wel een paar saaie momenten in) en de uitvoering ervan was ook leuk gedaan. Uiteindelijk komt op het einde allemaal goed. Het laatste shot van de film met de huppelende Haji was overigens zeer fraai. De cast deed het overigens best wel leuk en de schoonheden Alaina Capri (zag er wederom zeer fraai uit) en Haji hebben al eens in een eerdere film van Russ Meyer meegespeeld. En het was zeker geen minpunt of ze wederom eens te zien.

P.S. Deze film deed me overigens een beetje denken aan de film "Texasville" uit 1990.