• 9.373.522 stemmen

Um Himmels Willen - Weihnachten in Kaltenthal (2008)

Komedie / Familie | 89 minuten

Genre: Komedie / Familie

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Ulrich König

Met onder meer: Janina Hartwig, Fritz Wepper, Emanuela von Frankenberg

Plot Um Himmels Willen - Weihnachten in Kaltenthal

In de periode voor kerst moet burgemeester Wolfgang Wöller (Wepper) op ‘privé-audiëntie‘ bij de paus. Aangezien hij niet alleen wil gaan, neemt hij de non Hanna Jakobi (Hartwig) mee. In Rome aangekomen blijkt hij echter niet de enige te zijn die is uitgenodigd. Diep gekrenkt in zijn trots besluit de burgemeester naar huis te gaan, maar een verkeersstaking verijdelt dit.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Het is zo jammer dat we tegenwoordig voor ons tv- en filmamusement vooral naar Amerika en Engeland kijken en niet meer naar het oosten. Uit Duitsland komt zoveel moois. Um Himmels Willen is bij de buren een uiterst succesvolle tv-serie die aan het zeventiende (!) seizoen begint. In de serie probeert de burgemeester van Kaltenthal het gelijknamige nonnenklooster in handen te krijgen. Het leidt tot de meest komische en vindingrijke verwikkelingen, waar ik telkens weer volop van geniet.

Speelfilm bij tv-series vallen me vaak tegen. Dit is een uitzondering. Het verhaal valt buiten het gebruikelijke stramien van de serie maar heeft een onderhoudend tempo. Het is een feelgoodfilm van jewelste, maar met kerst mag dat van mij een keer. De humor is minder sprankelend dan doorgaans in de serie, waar de verwikkelingen vaak wat venijniger zijn, maar het is wel weer heel erg mooi gedaan door een team dat duidelijk goed op elkaar is ingespeeld en er lol aan beleeft. Ik had graag grotere rollen gezien voor Frau Laban en Herman Huber, maar je kunt niet alles hebben. Wel mooi dat de geweldige Rosel Zech hier nog de Mutter Oberin speelt.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Zojuist gezien, in het kader van Duitse Kerstfilms kijken.

(De Amerikaanse sla ik al een tijdje liever over)

Dit jaar staan er dus bij mij alleen Duitse producties in het genre op mijn lijstje, en dat pakte erg goed uit.

Tot nu toe is dit wel de leukste van de vier die ik al bekeek.

Janina Hartwig (zuster Hanna) wist mij meteen te veroveren met haar charisma en charme.'en dat voor een non

Verder verwijs ik graag naar de recensie van Kuck-x

Zijn mening komt overeen met de mijne.

Op naar de volgende Duitse Kerstfilm