• 9.371.621 stemmen

Geregisseerd door: Kenta Fukasaku

Met onder meer: Misaki Yonemura, Shôta Miyazaki en Hiroya Matsumoto

Gesproken taal: Japans

Plot Kuronezumi

Zes klasgenoten krijgen een e-mail van Asuka, terwijl Asuka zelfmoord gepleegd zou hebben. Midden in de nacht zijn ze bij elkaar in een klaslokaal als er een persoon verschijnt die een bloederig rattenmasker draagt, wild op hen in gaat slaan en zegt: "ik ga Asuka wreken". Is dit het einde van hen allemaal? En wie is degene met het rattenmasker?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Enorm saai. Fukasaku leek de goede kant op te gaan. Yo-yo was wel leuk (herziening nodig) en X-cross kwam een heel eind! Echter slaat hij hier de plank weer eens figuurlijk mis. Net zoals met BR 2,

Ontzettend saai geschoten vooral. Het begin lijkt nog wel aardig maar de herhaling die de kop op steekt doet je interesse veranderen in pure verveling. Geen kills, allemaal off-screen, en het verhaaltje erachter is extreem flauw en misplaatst dramatisch gemaakt (genre moet gewoon horror zijn trouwens).

Gewoon vermijden dit werk, zit totaal geen beleving achter. Geen enkel goed idee, maar slechts de zoveelste variant op het ''play or die'' principe.

avatar van stinissen

Vreselijke horror/drama film met een echt belachelijk persoon met een masker o o o wat waren we bang

"Bang zijn" is hier compleet naast de kwestie.

Fukasaku is echt op de goeie weg, maar net als X-Cross komt hij nog net wat tekort om een echte goede film te maken. Ook dit filmpje laat zich weer rijkelijk inspireren door het anime/manga wereldje, getuige het nogal vreemde verhaaltje.

De film staat of valt voornamelijk met de rattenkop. Als je de poster cool vindt dat komt het wel goed met deze film, vind je het nogal belachelijk dan zal er niet erg veel te beleven vallen. Een echte horror is het verder niet. Beetje jammer dat de promo plaatjes de film iets teveel in het hokje van de Nishimura's duwen, daar hoort hij namelijk helemaal niet thuis.

Wat je krijgt is een bloederig high-school mysterie met wat uitzinnige elementen (zoals de rattenkop dan) en een dramatische achtergrond. Vond het allemaal best goed werken, alleen het acteerwerk was soms te pover. Fukasaku had best wat betere acteurs kunnen vinden.

Verder qua styling is het animatiegedeeltje/prentjesboek erg stijlvol, de film zelf had wel iets vlotter geëdit mogen zijn. Ook het camerawerk is soms net iets te matig, net als de soundtrack die niet echt veel weet toe te voegen. Fukasaku schiet in die details nog wat tekort, wat jammer is want de styling van Kuro Nezumi zelf is super en draagt zowat de gehele film.

Dikke 3.5*

avatar van joolstein

joolstein

In hoeveel slasher-films verdedigt een personage zichzelf met een emmer? Alleen daarom al, genoot ik van deze Japanse slasher-film. Het is niet echt een film die veel anders doet maar het wel spannend weet te houden, omdat de kijkers nooit precies weten wie de werkelijk de moordenaar is, noch wie de laatste overlevende is, wat natuurlijk effectief in het voordeel werkt. Het meisje Asuka pleegt zelfmoord met een rattenmasker op, waarna haar vrienden een sms'jes ontvangen om 's avonds laat naar de school komen, tja en dan is daar iemand met een rattenmasker om hen te vermoorden. De aanloop naar de moorden waren leuk, de slachtoffers moesten een uitdaging uitvoeren, helaas concentreert het zich niet op het bloed. Regelmatig bevroor ook het beeld op het moment supreme. Dat was wat jammer maar k heb me met de film verder redelijk goed vermaakt.