• 9.370.054 stemmen

Geregisseerd door: Albert Kai-kwong Mak

Met onder meer: Grace Yip, Raymond Ho-Yin Wong, Elena Kong

Plot Forget Me Not

"Don't Forget ME!!!"

Yee heeft geen herinneringen meer van voor haar vijftiende verjaardag. Ze heeft haar verleden echter achter zich gelaten en geeft les in een schooltje. Op een dag ontdekt ze dat haar vriend haar bedriegt met een andere vrouw en ze besluit zelfmoord te plegen. Ze wordt net op tijd tegengehouden door één van haar studentjes. Het jongetje blijkt zelf ook ziek te zijn en wanneer de traditionele geneeskunde geen uitweg biedt, gaat ze te rade bij een spirituele dokter.

Gemiste kans.

Niet zozeer een horror film, al is dat waarschijnlijk omdat de ondertussen overbekende Aziatische horror trucjes al lang hun effect kwijt zijn. Deze films staat tegenwoordig meer te boek als mysterieuze dramas, zo worden ze ook gepresenteerd.

Op zich heeft dit filmpje alles om zowel mooi dramatisch als mysterieus uit de hoek te komen. Visueel ook mooi ingevuld, alleen de soundtrack wil niet echt meewerken. Overaanwezig en vaak té bepalend voor de sfeer, wat een tegendraads effect heeft.

Jammer, want het verhaaltje zit uiteindelijk redelijk goed in elkaar (al is het niks verrassend), visueel is het bij momenten genieten (mooi kleurgebruik vooral), maar de sfeer schiet gewoon iets tekort, waardoor zeker de keyscenes niet voldoende uit de verf komen.

Als opvullertje wel redelijk oké, een redelijk kwalitatief tussendoortje dus, maar echt opvallen tussen al de rest doet deze film niet.

Vreemd, nog niet op IMDb?

Tussen de vijf 2010 entries van Forget Me Not inderdaad nog niet te vinden. Er zijn wel meer van dit soort filmpjes die aan de aandacht van IMDb ontsnappen.