• 9.383.014 stemmen

Genre: Horror / Drama

Geregisseerd door: Brian Paulin

Met onder meer: Brian Paulin, Kevin Barbare, Richard Caron

Plot Fetus

Kevin en diens vrouw Sara zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje, maar het gaat gruwelijk mis en Sara en het kind overlijden. Terug thuis gekomen begint hij stilaan gek te worden van verdriet. Hij schaft zich een satanisch boek aan waarin enkele rituelen staan beschreven over hoe je contact kan maken met gene zijde, waar zijn vrouw en doodgeboren kind zich nu bevinden. Diegenen die mede verantwoordelijk waren voor zijn lijden - de dokters en verpleegsters tijdens de bevalling - foltert hij op gruwelijke wijze om vervolgens hun lichaamsdelen te gebruiken bij het uitvoeren van deze rituelen. Echter niets blijkt te werken. Alles loopt uit de hand en voor Kevin zit er niets anders op dan te blijven proberen met nieuwe rituelen, totdat op een keer een demon zich manifesteert...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

dominion

Schijnt een hele zieke en gore film te zijn dus ben benieuwd .

Jeremiah80

Ik kwam deze film in de supermarkt tegen bij de pindakaas. Ik heb al een paar stukjes gezien en het ziet er inderdaad erg ziek uit. Binnenkort maar eens helemaal kijken.

dominion

Is deze dan in Nederland verkrijgbaar ?

Jeremiah80

Nee, deze film is helaas nog niet op dvd uit, weet ook niet of dat gaat gebeuren. Ik heb mijn copie bij een beter gesorteerde pindakaas site gevonden.

avatar van Boeikens

Boeikens

Lijkt me wel wat

dominion

Er is wel een regiovrije dvd verkrijgbaar maar die is gecensureerd.

avatar van maurice32

maurice32

nog niemand gezien ??

Jeremiah80

De uncut dvd is te krijgen via de webstte Beyondmedia.at

avatar van KritiKus

KritiKus

24 minuten gekeken, te gruwelijk, terwijl dit 100% mijn genre is, binnenkort hopelijk helemaal kijken brrrrr

avatar van joolstein

joolstein

tja, met horrorfilm die als titel Fetus heeft, kan het bijna niet anders dan dat het bloederig gaat worden. Sterker het is meer de vraag hoe goed en bloederig is het! En het antwoord luid ja vrij goed en er zijn liters bloed. De film is zeker niet voor mensen met een zwakke maag. We zien namelijk foetussen onthoofd worden, darmen naar buiten komen, necrofilie en vreemde bloederige rituelen. Alle Gore ziet vrij goed uit maar soms is wel duidelijk te zien dat het nep is. En zo zijn er ook een paar knullige uitwerkingen: Als je iemand in een nek snijdt hoe kan er dan bloed van boven uit zijn hoofd komen? Of een lijk dat wel heel erg aan het (glim)lachen is? Het genre drama is omdat we tussendoor wat beelden van de mooie tijd met zijn overleden vrouw zien. Maar voeg verder ook niet veel toe. Het gaat natuurlijk maar om één ding: Gore. Ook wordt in de film bijna niet gesproken en het meeste geluid komt van de Noise-muziek. Verder doet de film precies goed wat het beloofde: Hardcore gore laten zien.

avatar van Boeikens

Boeikens

Yeah, lekker gore hap

Brave huisvader ziet zijn vrouw en kindje bij de geboorte sterven, wil ze ritueel weer uit de dood halen en foltert/slacht hiervoor iedereen die volgens hem betrokken was.

Ok, niet verrassend dat het acteerwerk zeer pover is, de audio niet al te best en hier en daar de SFX het wat laat afweten, maar dat mag de pret niet bederven. De gorefreak komt hier volledig op zijn kosten, veel bloederigere en bruter kan het niet

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Brian Paulin is een begrip in de underground splatter scene en Fetus is weeral een titel die zijn reputatie eer aan doet. Wel een stuk rommeliger qua verhaalopbouw. Dan vergelijk ik dat met Bone Sickness en Cryptic Plasm, die laatste zag ik kort na deze. Paulin neemt, as always, weer veel aspecten van het filmmaken zelf op zich. Dat gaat meer dan eens ten koste van de kwaliteit (en die is/was al niet hoog). Soms is het lastiger om het technisch zo hard te vernaggelen, dus ergens is dat ook wel een talent...

Waar het uiteraard z'n winst boekt, is het einde. Een daverende 20 minuten aan ultra-gore / ultra-violence. Über smakelijke gore pieces met een fijne mix van disturbing shit en creatieve uitspattingen. En dan nog de set schoonmaken... Ik vind het niet gek dat er vaak een aantal jaar tussen zijn films zit

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wel redelijk.

Maar overduidelijk heel goedkoop gefilmd. Al is de opzet nog wel leuk gedaan. Vader is kapot van het overlijden van zowel zijn vrouw als pasgeboren kind en begint te geloven in het feit dat bepaalde occulte rituelen zijn vrouw weer tot leven zou moeten brengen. Hij gaat op bezoek bij een Satanist voor wat boekwerk en vervolgens aan de slag.

En ja, dat brengt weer een hele hoop gore en viezigheid teweeg. Ik moest bij die bevalling denken aan Gozu. De regisseur doet alles onbeschaamd en schuwt niks.

In vergelijking met August Underground of Flesh of the Void zit hier nog wel een soort van verhaal in, en dat maakt het wel een beetje beter. AL mocht het voor mij wel iets verzorgder om een hoger cijfer te scoren.