• 9.374.037 stemmen

Geregisseerd door: Hans Herbots

Met onder meer: Lee Williams en Angela Bettis

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Plot Vallen

De 20-jarige Lucas laat thuisstad Londen even achter zich en verhuist voor een poosje met zijn moeder naar Frankrijk, waar hij ook in zijn jeugd al verbleven heeft. Hij ontmoet er opnieuw zijn vroegere buurmeisje Caitlin, en er hangt natuurlijk romantiek in de lucht. Maar het verleden weegt zwaar op hun relatie, want Lucas weet niets over de oorlog en wat hun beider families toen is overkomen. Caitlin's emotionele betrokkenheid bij die gebeurtenissen staan tussen hen in, waardoor Lucas toegankelijker wordt voor de misleidende praatjes van de charismatische, maar extreem-rechtse Benoit. Lucas doet domme dingen, en een tragisch ongeval zal nodig zijn om hem zijn stommiteiten te doen beseffen.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Het boek nog niet gelezen, maar dat ga ik zeker nog wel doen. De film is eigenlijk een tegenvaller: hier zat zo veel in, maar het komt er niet uit. Personages en belangrijke momenten komen nauwelijks uit de verf en de climax is wel erg mak. Geen slechte film, maar een beetje te duf.

ik moet dit schijt boek lezen voor nederlands