• 9.374.511 stemmen

Scream of the Banshee (2011)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Steven C. Miller

Met onder meer: Lauren Holly, Lance Henriksen en Edrick Browne

Gesproken taal: Engels en Servisch

Plot Scream of the Banshee

"She hasn't been out for a thousand years."

Wanneer een universiteitsprofessor een vreemde, sierlijke doos in de kelderverdieping van een universiteit ontdekt en opent, horen zij en haar studenten een ontstellende schreeuw afkomstig van een bloeddorstige geest. Bij alles wat het hoort begint het op verraderlijke wijze te schreeuwen en te intimideren. Aan het Ierse folkloristsche gezegde dat iedereen die de schreeuw van de "Banshee" hoort spoedig zal sterven twijfelt niemand meer als er ook daadwerkelijk doden vallen.

Broderick Duncan

Woman in the Red Cape

Samuel Page

Shayla Whelan

galaxydriver32

ik ben toch wel benieuwd heb 'm in de film1 gids zien staan hoe die daar beschreven staat leek het me wel leuk

maar ja aangezien de reacties is het een slechte film

ik ben nog maar 12 dus

galaxydriver32

heb net de trailer gezien

er is zo'n meid die zegt "there's something back there"

persoonlijk vond ik het zo nep klinken

en de acteurs, omfg!!!!!

toch wil ik de poging wagen

al leg ik mijn lootje

wel een coole poster

net een rood kapje duiven

(duivel)

avatar van benzoni

benzoni

Heb m net gezien op Film1, inderdaad een slechte film! Toch heb ik een paar keer in spanning gezeten. Ben van mening dat hier veel meer uitgehaald had kunnen worden.

Vind vooral de special effects dramatisch... de Banshee ziet er ook een beetje slecht uit. Laatste stuk is raar. Raar raar en nog eens raar.

avatar van Thorak

Thorak

Ooit van een beperkt budget gehoord? Uiteraard zat er meer in, maar daar moet dan wel geld voor zijn. Voor een film met een beperkt budget vond ik deze echt niet tegenvallen. Zeker als je het met de meeste SyFy producties vergelijkt.

avatar van ibendb

ibendb

Niet eng, eerder lachwekkend.

De Banshee zelf zag er echt slecht en nep uit. Ik weet dat ze een beperkt budget hebben, maar dan nog. Het monster leek op één uit een Scooby Doo-aflevering. Het acteerwerk was ook om naar te fluiten en de spanning was ook ver te zoeken. Jammer. Deze stond allang op de te-zien-lijst. Blij dat die er af is. 1,5*

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Film viel best mee als je het vergelijkt met de "brij" aan horrors die er tegenwoordig uitkomt.

Heb veel slechter gezien en voor een film met een beperkt budget viel deze film best mee.

Zoals ik al eerder schreef, er komt grotere rommel uit op de markt.

avatar van Theunissen

Zonet gezien op Film 1 maar dat had ik beter niet kunnen doen. Wat een trieste bedoeling was dit en het hoge B-gehalte druipt overal vanaf (vooral de special effecten). Wel knap dat Lauren Holly en Lance Henriksen zich nog lieten strikken voor deze film maar dat zal ook wel te maken hebben dat de filmwereld niet echt meer op hun zit te wachten. Zeker na het zien van deze film Het verhaal was opzicht wel leuk gevonden maar de uitvoering was zeer beroerd waardoor de film niet of nauwelijks weet te boeien laat staan dat het ergens spannend of eng werd.

avatar van tattoobob

tattoobob

Slechtste film van 2011

avatar van Fueledable

Fueledable

Het begin leek zo goed! Helaas gaat het vanaf daar bergafwaarts..

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ik had 'm veel en veel slechter verwacht, zeker nadat ik hier had gelezen, dat het om SyFy-productie ging. De effecten zijn nog wel aardig gedaan; ik heb het echt wel eens slechter gezien! De legende wordt echter niet echt gekoppeld aan het verhaal, dus het had elk willekeurig wezen kunnen zijn en dat vond ik wel jammer. Ook omdat de banshee uit de verhalen niet zelf de moordenaar is en hier dus wel. Ik zal 'm niet snel nog een keer opzetten, maar ik heb me prima vermaakt.

avatar van joolstein

joolstein

Een lopende bandwerkje uit de stal van ‘After Dark’ en in samenwerking met SyFy. Dat betekent dus een middelmatige tv-film en inderdaad dat vermoeden was juist. Het draait om een groep studenten en een Professor die onderzoek doen naar oude folklore. Als ze een geheimzinnig kistje openen, ontsnapt een Banshee, en die doodt door een hoge gil uit te braken. Hoe kan dit monster gestopt worden? Een geflipte, gepensioneerde wetenschapper weet het antwoord. Veel woorden vuil maken aan deze film is zonde. Het acteerwerk en de special effects zijn degelijk maar middelmatig. Het verhaal laat ook veel te wensen over, zeker naar het einde toe. Echter door de aanwezigheid van bekende namen als Lauren Holly en Lance Henriksen en de nodige goor weet de film het dan nog net te redden. Want anders was het door de middelmatigheid als een pudding in elkaar gezakt.

avatar van K. V.

K. V.

Deze op goed geluk eens geprobeerd. 'k zag het het een SyFy productie was, dus m'n verwachtingen waren niet zo hoog. Uiteindelijk viel hij nog wel mee. Toch wel een leuk verhaaltje. Het monster zelf had wel beter gekund, maar gelukkig is er nog veel bloed.

De cast was niet waw, maar dit moet je ook niet verwachten bij dit soort films.

avatar van Borderline

Borderline

De verwachtingen waren niet hoog dus het viel eigenlijk wel allemaal mee vond ik, ik heb zeker slechtere films geziens,