• 9.373.043 stemmen

Geregisseerd door: Michel Deville

Met onder meer: Ewa Swann, Philippe Avron en Bruno Cremer

Gesproken taal: Frans

Plot Bye Bye, Barbara

Een jonge, beeldschone jonge vrouw benadert een journalist in een bar in Parijs. Haar kleding is gescheurd en ze komt versufd over. Ze vertelt hem dat haar iets is toegediend en vraagt om een plek om uit te kunnen rusten. De journalist is haar ter wille en neemt haar mee naar zijn huis. De volgende dag is ze volledig hersteld en samen wandelen ze nog wat door Parijs. Dan krijgt de vrouw het gevoel dat ze achtervolgd wordt, en verdwijnt pardoes weer...

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Nog geen stemmen voor een pseudo-Hitchcockiaans mystery van Deville met Cremer en Alexandra Stewart ?
Wederom een puur decoratieve film van Deville met scenario van mevr. Deville-Companeez en een soort anti-verhaal dat wazig is geinspireerd door Vertigo, dus een everyman en een mysterieuze jongedame die in zijn leven opduikt, weer verdwijnt, dood lijkt te zijn maar het toch niet is, of misschien toch ook weer wel... waarbij de oplossing hier nogal wat flauw en- opzettelijk- onnozel is, let ook op de melodramatische opera trekjes.
De synopsis beweert dat die bar in Parijs zou liggen, maar dat is onzin: zoals ook IMDB ons keurig vertelt trouwens, het spijt me verschrikkelijk.
De jongedame wordt gespeeld door de ietwat op Miranda Kerr gelijkende Swann, terwijl Stewart de eega van Cremer speelt, die de stiefvader van Swann blijkt te zijn.. denken we toch. De vrij ongekende Avron speelt de sportjournalist die zich vooral met rugby bezig houdt, vandaar de setting grotendeels in het zuidwesten, m.n. Biarritz.
Zoals gebruikelijk bij Deville oogt het allemaal wel prettig, liefhebbers van sixties design zullen zich verheugen over de manier waarop Cremer zijn werkruimte en woning heeft ingericht. Zoals al even gebruikelijk: alle wijven in deze film zijn lekker ! En zo hoort het ook.
De muziek werd verzorgd door Companeez zelf die de catchy titlesing inzong, en ook door Verdi en diens ouverture tot la forza del destino.