Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Kazuyuki Aijima, Hirofumi Araki en Shôta Chiyo
5,1 (352)
Gesproken taal: Japans
Plot X Gêmu
Een groep tieners wordt in hun schoolklas overvallen en vastgebonden door een stel gemaskerde mannen en, indien nodig, met elektrische schokken in bedwang gehouden. De stem van een jonge vrouw schalt door de speaker: er gaat een spel gespeeld worden, genaamd X-game, het ''spel van de straffen''. De één moet op een stoel met spijkers zitten, de volgende krijgt een potlood in haar vinger en weer een ander moet rijst met maden opeten. De scholieren worden steeds verder getergd, tot er een nieuwe straf komt: de doodstraf. Wat of wie zit hierachter? En heeft iemand nog de kans dit te overleven?
Detective Murota
Professor Akama
Tomoe Koizhumi
Morino
Tonypulp
Geweldige trailer, lekker met dat muziekje eronder
. De geflipte maskers, de pijnlijke spelletjes...leuk! Ik kijk er naar uit.
maurice32
hmmmmmm weet niet precies wat ik ervan houden zou , begin was goed en het einde een beetje te snel afgewerkt ... hou het even op een 3 , misschien later een half sterretje erbij .
FillumGek
"From the producers of Grotesque". Klinkt naar mijn idee niet veelbelovend want ik vond Grotesque nogal tegenvallen destijds. Toch is 'snuff' en sites zoals deze 'Death Tube' een interessant onderwerp waar met een beetje creativiteit best wat van te maken is.
Allereerst snap ik niet waarom overal op internet staat dat er een meisje de website ontdekt. Bovenstaand plot is slechts een klein subplotje in de film wat verder weinig van belang is. De protagonist is duidelijk een jongen. Hij krijgt een telefoontje van een vriend en deze vertelt hem van het bestaan van de website. In de scene daarop vinden we hem in dezelfde kamer die hij zojuist nog had bekeken vanachter zijn pc. Zowel wij als hijzelf weten niet hoe hij daar terecht komt. De eerste vergelijking die bij me opkomt is 'Saw'. De show draait om acht mensen die opgesloten zitten in acht kamers en die moeten samenwerken om eruit te komen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een pop, maar deze is niet zo creepy. De pop is een Pokémon-achtige teddybeer die meteen het grote contrast in beeld brengt. Namelijk een show met spelletjes van kinderlijk niveau maar waar wel de doodstraf opstaat mocht je een fout begaan.
Aan de locaties en andere middelen is te zien dat de film low budget is. Met dat in het achterhoofd moet ik concluderen dat de film nog zeer aardig is geworden. De film speelt zich af op twee locaties en toch weet de film de spanning erin te houden. Dat wordt vooral gedaan door de onderlinge relaties tussen de slachtoffers op de proef te stellen. Wie is er te vertrouwen? Toegegeven, vooraf verwacht je een sadistische torture horror a la Grotesque maar dat is het totaal niet. Er wordt eerlijk gezegd veel te weinig gedaan met de manier waarop de slachtoffers dood gaan. Niet ranzig of gruwelijk. Het is eigenlijk een beetje saai. Wellicht dat ik nu 90% van de geïnteresseerden afschrik maar dit is wel degelijk een filmpje die de moeite van het bekijken waard is.
De film heeft namelijk ook humor, niet meteen iets dat je zult verwachten. Het is ook niet de humor waarvan de commerciële kijker houdt, trouwens. Om maar even wat voorbeelden te noemen; de hosts van de show, de beren dus, zijn eigenlijk best grappig. Waar de situatie natuurlijk uitermate ernstig is, hangen ze een beetje de clown uit door tekenfilm-achtige stukjes op te voeren waardoor je als kijker werkelijk het gevoel hebt naar een kindershow te kijken. De blije heldenmuziek speelt daar ook in mee. Daarbij is het een live-stream via het internet waar mensen op kunnen reageren. Hoe laag het niveau van comments op YouTube vaak ook is, iedereen lacht wel eens om een droge of misplaatste post. Wanneer er in de film iemand op het punt staat deze wereld te verlaten vliegen de 'lol's' en droge opmerkingen je om de horen waar ik toch wel om moest lachen. In het algemeen is de film vaker zwart-komisch dan griezelig.
Tegen het einde heeft de film nog een paar verrassingen in petto die je misschien niet direct ziet aankomen om vervolgens met een einde af te sluiten waar ik geen raad mee weet. Ik heb het internet afgezocht maar ik kon nergens een verklaring vinden. Dus als iemand me kan helpen? Waarom antwoord F? Fijn filmpje dus die niet uitblinkt in gore, maar wel een fijn zwart-komisch sfeertje weet te creëren.
Tonypulp
Aantal keer getwijfeld of ik 'm nou full-priced mee zou nemen, denk dat ik er binnenkort toch maar voor ga
Het einde is inmiddels opgelost, met dank aan een oplettende maurice32
Heb het zelf ook nog eens nagekeken maar de rode loper is in de vorm van een F. Leuk einde toch wel.
Onderhoudende aparte thriller die de aandacht goed weet vast te houden, met een beetje meer aandacht hier en daar had er veel meer ingezeten.
jordandejong
Wat een meesterlijke film!
Death Tube begint met een scene waarin een jongen een site bekijkt waarop mensen live vermoord worden. Omdat hij twijfelt aan de echtheid van de filmpjes laat hij het maar voor wat het is.
Als hij eenmaal later echter zelf ook wakker wordt in zo'n kamer slaat de schrik natuurlijk toe. De gedachte van ik zit naar een Japanse rip-off van Saw te kijken wordt al snel van tafel geveegd.
Dit is namenlijk een totaal iets anders dan Saw. De poster doet vermoeden dat de film vrij extreme gore heeft, dit valt echter wel mee. De gore bestaat voornamelijk uit de typische Aziatische bloedfontijnen, alleen dan wat kleinschaliger dan dat we in andere aziatische producties vaak zien.
Voor de horror hoef je het bij deze film dan ook niet echt te doen. De film heeft namelijk veel meer zwarte humor momenten (zoals Fillumgek ook al zegt).
De berenpakken zijn grappig maar tegelijketijd zijn degene die erin zitten verschrikkelijk sadistisch.
De games zijn leuk verzonnen, en de acteerprestaties waren niet hinderlijk.
Toch duurt de film wat te lang waardoor de laatste pakweg 20 minuutjes toch wel horlogekijkertjes worden. Gelukkig wordt dit vrij saaie deel beloond met een erg goed einde.
wendyvortex
Okay wel of geen Saw rip-off een soort van Big Brother/martelporno in ieder geval, leuk idee, maar de spelletjes/puzzels zijn weinig origineel en ik voorspel deze Death Tube weinig commercieel succes op deze manier, volgens mij is dit dodelijk saai om naar te kijken.
Het enige wat deze film redt van de totale ondergang zijn de uitermate bizarre beren (jawel!!!) die deze film nog iets uitermate surrealistisch geven.
Marcow_nl
Plot omschrijving van MM klopt totaal niet, of ik heb net als jorandejong en fillumgek een andere gezien, want die omschrijving klopt veel beter. Vond het inderdaad een aardig filmpje, net iets te langdradig op het einde.
Onslaught
Bepaalde gegevens bij deze film kloppen niet bij deze toevoeging.
Fukuda heeft in 2010 deze film en Satsujin Douga Site (Death Tube) uitgebracht. Die alternatieve titels horen dus niet bij deze film, maar bij Satsujin Douga Site, die nog niet op moviemeter staat. Het plot hoort gewoon bij deze film.
Ik heb al een correctie verstuurd om de alternatieve namen te laten verwijderen.
jordandejong
Is inderdaad nogal wat verwarring rond deze film. Ik zelf heb een soort rip-off van Saw gezien met de naam Death Tube waarin gasten verkleed in een berenpak allerlei sadistische opdrachten verzinnen. Neem aan dat dat dus niet deze film is?
Edit: Aha, dit: Satsujin Douga Site (2010) - IMDb is dus de film die ik heb gezien.
FillumGek
Duidelijk van dezelfde maker als Satsujin Douga Site (2010). Nu dan toch de juiste film gezien, maar X Game is een stuk minder interessant.
Drie jongens en een meisje worden ontvoerd en moeten boeten voor het pesten van een schoolmeisje van vroeger. De aanloop naar deze ontvoering is wat aan de lange kant, vooral bedoeld om het geheel een achtergrond te geven. Zodra het spel begint zijn de overeenkomsten met Death Tube snel gemaakt.
Ook hier worden de slachtoffers in bedwang gehouden door gemaskerde mannen, worden de spelletjes op kinderlijke wijze uitgelegd en zijn de opdrachten helaas nooit écht gruwelijk. Geweld wordt vaak niet expliciet in beeld gebracht, de punishes zijn niet wereldschokkend en er wordt te vaak gebruik gemaakt van het brandmerken. Daarbij wordt er niet sterk geacteerd. Het continue geschreeuw is overdone.
En ook het laatste half uur is te lang. Er wordt nog een en ander uitgelegd maar in dit geval dat de film beter met een klapper kunnen afsluiten. Niet echt aan te raden deze.

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max