Genre: Actie / Mystery
Alternatieve titel: The Mercenary
Geregisseerd door: Jeremiah Hundley
Met onder meer: Danny Trejo en Gary Daniels
Plot The Lazarus Papers
"Who say you only die once?"
In de diepe jungle van Zuidoost Azië jaagt de bloeddorstige huurling Sebastian op slachtoffers om te verkopen als slaven. In een operatie doodt hij de vreedzame lokale sjamaan Aroon en zijn familie. Wanneer Sebastian vertrekt herrijst Aroon echter uit de dood. Er is iets wonderbaarlijks gebeurd met Aaron. Een geschenk voor sommige, maar een vloek voor hemzelf, want hij is onsterfelijk. Vol wanhoop en niet in staat om verder te leven zonder zijn familie doet hij een zelfmoordpoging. Echter, na elke poging is hij de volgende dag weer als herboren. Om te begrijpen wat hem behoedt om te sterven moet Aaron een zoektocht beginnen die hem leidt door de jungles en steden van Azië.
Aroon
Lonny Smith
Dock Bagley
DiDa
MovieFreekje
Ik heb de film gezien en begrijp niet goed hoe hij aan een 8,2 komt. het is een beetje mengeling van mystiek, geweld en seks en that's it. Er zitten wel een paar leuke typetjes in maar daarmee is de film niet gered. van mij krijgt ie niet meer dan een 5,5
gauke
De IMDb score hierboven is geschiedenis; de laatste stand: 2,9 en terecht. Een zogenaamde positieve boodschap verpakt in een zwak, stompzinnig, belachelijk scenario, met wat geweld, seks en mystieke zaken. Veel actie is er niet te beleven. De acteurs spelen ronduit slecht. Advies: laten liggen.
Ongelooflijk wat een goedkope troep. Het begin is al belachelijk slecht met Danny Trejo als genezer
En als je zijn dialogen hoort springen je de tranen in de ogen zo onnozel zijn ze. Danny Trejo is in deze film trouwens ook te zien als smurf
Hoop voor Danny Trejo dat hij na deze film nog ergens aan de bak komt want hij maakt zich echt belachelijk in deze film.
Het verhaal stelt weinig voor (maar ja dat zal niet verbazen) en is regelmatig belachelijk, dankzij deze belachelijkheid (werkt vaak op de lachspieren maar of het zo bedoelt is weet ik eigenlijk niet) is de film wel nog net uit te kijken. De cast is best bedroevend slecht m.u.v. Tiny Delaney die er wel imponerend uitzag en ook cool speelde. Ook sommige teksten van hem waren schitterend "Ik pak je in je kleine kont"
terwijl hij tekeer wilt gaan op een Aziatisch sletje. Het commentaar van het Aziatisch sletje was overigens ook geweldig "Laat me aan je lolly likken"
Helaas had Tiny Delaney maar een hele kleine rol en kwam hij best pijnlijk aan zijn einde
Bai Ling, zelfs staand plassend (wat wel een reden heeft), speelt trouwens ook de rol van een soort Aziatisch sletje en ik moet zeggen dat die rol wel goed bij haar past. Op de één of andere manier voel ik me altijd aangetrokken tot haar, hoe ranzig ze ook soms is.
De film staat betiteld als Actie / Mystery, maar echt veel actie zit er niet in en de actie die erin zit is behoorlijk slecht en goedkoop. Een betere betiteling voor deze film zou zijn "Troep / Niet kijken". Dat deze film op het moment van dit schrijven nog een hoog gemiddelde heeft (een 2,50) is trouwens ook lachwekkend. Maar daar zal snel een einde aan komen. De seks (eigenlijk niet noemenswaardig) die sommigen hierboven noemen is trouwens maar heel sporadisch aanwezig, meer dan 2 a 4 borsten (niet die van Bai Ling) komen er niet in voor. Het beste wat je met deze film kunt doen is de eerste twee minuten kijken (die zie je tenminste nog de borstjes van Krystal Vee, best een mooie meid) en dan de film afzetten.
P.S. wel grappig dat de broer van Forest Whitaker, te weten Damon Whitaker, meespeelde in deze film. Ze lijken best op elkaar m.u.v. dat Damon Whitaker totaal niet acteren.
mock turtle
Zowel beschrijving, genre en poster zijn erg misleidend. Wanneer je je verwachting op deze drie baseert, dan is het een erg tegenvallende film. Totaal geen actie en verhaal gaat vrijwel niet om de sjamaan. Afgezien van dit alles: matige maar niet al te slechte film.
Nooiert
Geweldige film, waarom?
Dit doet me denken aan de jaren 80/90 actiefilms met o.a. Jean Claude van Damme en Dolph Lundgren. Vaak low budget, redelijk verhaal, maar niet al te best geacteerd in de dialogen die er in voorkomen. Je zou haast zeggen dat dat een genre op zich is, waar tegenwoordig nog weinig in uitkomt. Deze film heeft precies die pretenties. Het verhaal is redelijk, acteerwerk soms ok, meestal onder een middelmatig niveau, maar de gehele sfeer in de sfeer is precies datgene wat het uit moet stralen voor zo'n film.
Daarom "gewoon" 2 sterren.
kampsie1
Blijkbaar vind ik de meeste films die er hier slecht vanaf komen over algemeen goed. Zo ook deze, vooral het stukje in de trein, toch best onroerend...
Goede film, 3 sterren
Tot nu in van de slechtste producties van het jaar het was letterlijk een groot drama.
parcivalis
Volslagen onsamenhangend verhaal. Ben nu op een derde van de film en heb geen idee waar het heen gaat. Erg plat en hakkerig gemonteerd (geen vaart) Symboliek en flash backs/forwards maken er een zooitje van. Dialoog in gang halverwege tussen bebloede bruid en held is zo slecht uitgewerkt dat het bijna pijn doet aan je ogen en ik hem dus nu ga uitzetten. Kan me voorstellen dat dit het type film is dat je als acteur niet in je portfolio opneemt. Zonde van iedereens tijd.
Tozztie
In tegenstelling tot de meeste berichten vond ik het best een goede film. Zo onsamenhangend vind ik het allemaal niet. Leuk om naar te kijken, zit best een redeiljk verhaal in en heb me zeker niet verveeld. Aanrader wat mij betreft
bassie200
Haha, nou dan heb je volgens mij een andere film gekeken dan ik, of ik was nog een beetje wazig van lowlands gister, maar vond dit echt de meest onsamenhangende bagger die ik de laatste tijd gezien heb, echt een film om te janken zo slecht!!
Weer eens 1,5 uur "leven" verspilt.....
Cenkchief
wat een boutfilm zeg heb hem eigenlijk alleen maar afgekeken omdat ik toch wilde weten wat het verhaal nou eigenlijk was maar daar ben ik eigenlijk niet achtergekomen.
waist of time !
Actionfan
Ik hou alleen van deze film omdat Gary Daniels erin mee doet en ik vind hem wel goed acteren, dat is mijn mening.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Clubbed