• 9.375.048 stemmen

Five Minarets in New York (2010)

Drama / Thriller | 119 minuten

Met onder meer: Haluk Bilginer, Mustafa Sandal en Danny Glover

Gesproken taal: Turks en Engels

Releasedatum: 4 november 2010

Plot Five Minarets in New York

"The past will impact the future."

Twee Turkse anti-terreur agenten gaan in New York op zoek naar de gevaarlijke en legendarische terrorist Dajjal. Terwijl ze nauw samenwerken met de FBI en de New York Police Department weten ze ene Hadji Gumus te arresteren. Hadji vertrok na in Turkije in de gevangenis te hebben gezeten voor moord naar New York om een nieuw leven te starten. Maar wat voor nieuw leven...?

avatar van CrazyMovie

CrazyMovie

Ik ben er echt benieuwd naar. De trailer ziet er super uit. Dus nog even afwachten!.

hehe, mooie poster.

avatar van Oynatan

Oynatan

Ik ben echt benieuwd voor dit film:):)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

kos schreef:

hehe, mooie poster.

Op waarheid berust. (toekomst).

avatar van eses_26

eses_26

Trailer ziet er veel belovend uit

avatar van Klaas-Jan

Klaas-Jan

Met een 2,5 ben ik nog erg lief.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

waar heb je hem gezien dan ?

avatar van Klaas-Jan

Klaas-Jan

Hij leek interessant.

avatar van Autumn

Autumn

Trailer ziet er erg goed uit, helaas is dit niet over de film te zeggen..

De beelden zijn er, en ze zijn super, maar de film duurt erg lang zonder een interessant verhaal te vertellen. Erg jammer.

avatar van Dominican

Dominican

Gister @ Pathe Den Haag gezien!!!

Ik kan alleen zeggen dat deze film WOW is! Echt een super verhaal en super acteurs, ook het einde is pakkend!!!

Deze film is echt een bioscoop film, ik kon hem ook downloaden maar dan voel je hem mischien iets minder!

Ik heb heel wat films gezien in 2010, ik kan je garanderen dat deze zonder twijfels mijn beste bekeken film is in 2010! Echt een aanrader!

Verhaal > 5.0

Acteurs > 5.0

Einde > 5.0+

avatar van MFEO

MFEO

Goeie film.

Min punt is wel dat bij pathe De Kuip de Engelse stukken allemaal nasynchroniseerde waren in het Turks. Dat klonk voor geen meter. Vooral toen die FBI agent sprak. En dat er ergens aan eind van de film gezegd word dat zijn vrouw geen Turks versta terwijl ze heel de film dat dus wel praat LOL

Film geef ik 3.5* Als het engels gewoon engels was had de film 4* gekregen.

avatar van Kurdow

Kurdow

Ik vind het een prachtige film zoals de andere films van Mahsun kirmizigul

Ik vindt het jammer dat heel veel mensen de verhaal niet begrijpen,

In het trailer zie je dat er veel acties in zat dat in de film maar paar acties in zatten.

avatar van Knisper

Knisper

Downloadtip verwijderd.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Autumn schreef:

Trailer ziet er erg goed uit, helaas is dit niet over de film te zeggen..

Mee eens, verhaal gaat nergens over en is onduidelijk. Je moet het echt van het acteer werk hebben, en

de mooie shot's en scenes

een 2.5

avatar van stinissen

Prachtige film en een werkelijk schitterend verhaal, Haluk Bilginer als Hadji Gumus is wekelijk geniaal en de voor mijn betoverende Gina Gershon was ook erg op dreef als de Christelijke vrouw van Hadji Gumus. De film is op momenten erg aangrijpend en werkelijk prachtig geschoten ook de lokaties liegen er niet om.

avatar van stop

stop

Ongeloofwaardige film waarin 'de goeden' flink wat geweld toepassen zonder dat zij daar op worden aangesproken. De goedaardige man speelt zijn rol naar mate de film vordert overigens almaar slechter en begint te vervelen. Een ongeloofwaardig geheel. Een 0,5 is royaal.

avatar van Cenkchief

Cenkchief

De meningen zijn verdeeld lees ik , maar ik moet toch zeggen dat dit toch 1 van de betere is de ik de laatste tijd gezien heb ( en dat zijn er veel ) . Verhaal zit goed in elkaar en is naar mijn mening absoluut niet ongeloofwaardig. De trailer betreft net als meestal alleen de actie scenes en die zitten er niet zoveel in, maar de acteurs het verhaal, helemaal goed wat mij betreft. 4 sterretjes van mij.

madmax1

Net gezien, goede acteurs.

Plot is in het begin onsamenhangend en ik heb moeite met aller hand personages.

Als je erdoor kijkt begint het interessant te worden ,en zeer geconcentreerd alert blijven ,want ik heb hem een paar maal moeten terug spoelen was ik de draad kwijt.

Morgen als ik tijd heb bekijk ik hem nogmaals best een ingewikkeld verhaal , en in hoog tempo gefilmd , of dit alles op waarheid berust ik heb mijn twijfels, gedurfde film.

avatar van haagsev

haagsev

Ik snap niet dat mensen deze film een 0.5 kunnen geven.. De film is redelijk snel, dat wel, maar zeker geen slecht verhaal. Je moet de film wel goed volgen om hem te kunnen begrijpen, maar ik begreep hem wel in 1x kijken...

Goeie acteurs en een verrassend einde... een 4

avatar van haagsev

haagsev

MFEO schreef:

Goeie film.

Film geef ik 3.5* Als het engels gewoon engels was had de film 4* gekregen.

Ik heb hem wel gezien zoals hij hoord - engels was engels en turks was turks, stuk mooier om hem te zien dan neem ik aan

avatar van madmax2011

madmax2011

goede film maar je moet wel blijven volgen anders snap het het niet meer

madmax1

Nog maal, herbekeken niet op de pc maar op groot flatbeeld in alle rust onderuit.

Het begin wil je een andere kant op sturen daar door blijft het wat onrustig.

Naarmate kom je in het verhaal en word het begrijpelijker, straffe film met een ver gezocht verhaal, die blijft boeien tot het laats.

avatar van Zandadder

Zandadder

Nicolage Rico schreef:

Op waarheid berust. (toekomst).

Zeker niet, zelfs niet in Europa (gelukkig)

De Islam maakt zichzelf kapot, en de weg is reeds ingeslagen...

@Zandadder

De Islam maakt zichzelf kapot, en de weg is reeds ingeslagen...

Ik zou hem eerst bekijken , je zit helemaal mis.

Slaat dat op deze film?

avatar van Zandadder

Zandadder

nee op een opmerking van Nicolas Rico. Was mij te apocalyptisch

avatar van james_cameron

Goed bedoeld maar vreselijk overdreven uitgewerkt melodrama, vermomd als thriller. Het begin is nog niet eens zo slecht, met een vlotte en spectaculaire openingsscene, maar al snel loopt het script vast in allerlei simplistische verhandelingen over fundamentalisme en terrorisme. De tegenstellingen tussen de personages onderling is ook erg voorspelbaar en clichematig uitgewerkt. De onvermijdelijke amerikaanse racist staat uiteraard weer lijnrecht tegenover de vredelievende islamiet. Het script bevat een aantal verrassingen en het camerawerk is fraai, maar door de dik aangezette toon van het geheel slaat de film de plank behoorlijk mis. De mierzoete, aanstellerige eindscenes doen het geheel definitief de das om.

avatar van RickZ

RickZ

Langdurig actiedrama rondom moslim-stromingen en (anti-)terroristen, onderhoudend verhaal dat vaak wel kort door de bocht gaat. Is deze film als spiegel voor bv de Amerikanen bedoeld?

avatar van Davidus

Davidus

Op zich interessante film; het probleem dat het westen heeft om de islam te begrijpen te onderscheiden van het fundamentalisme. Ook wel.eens goed om de islam minder extreem neer te zetten.

Mooie opnames, Turkije, oude dorpjes, moskeeën, gebedsdiensten.

Alleen het verhaal vond ik zwak en niet echt spannend.De actie is matig. En het tempo had wel iets omhoog gekund. Alles gaat wel iets te rustig.

En ja, een hoop clichés, stereotiepe personages en wat sentimenteel gedoe, maar vond dat niet echt storend.

De benaming thriller/ drama is misleidend. Absoluut geen thriller.

Maar toch wel een onderhoudende interessante film

avatar van Lobster

Lobster

Ik vond het een zeer goede film, goede acteurs.

Met name die Hadji speelde was zeer overtuigend en meeslepend

Alleen het feit al dat ik film uitkijk waar 60-70 % turks word gesproken, dit geld ook voor frans spaans en andere talen,behalve engels.

Ik geef deze film dan ook 5 sterren

avatar van juliasanne

juliasanne

Wat een geweldig goede film. Je wordt met de neus op het feit gedrukt dat niet alle moslims terroristen zijn. 5 sterren met vlag en wimpel verdient deze film zeker. Eigenlijk verplichtte kost voor hen die alle moslims over een kam scheren.