Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Haluk Bilginer, Mustafa Sandal en Danny Glover
Gesproken taal: Turks en Engels
Releasedatum: 4 november 2010
Plot Five Minarets in New York
"The past will impact the future."
Twee Turkse anti-terreur agenten gaan in New York op zoek naar de gevaarlijke en legendarische terrorist Dajjal. Terwijl ze nauw samenwerken met de FBI en de New York Police Department weten ze ene Hadji Gumus te arresteren. Hadji vertrok na in Turkije in de gevangenis te hebben gezeten voor moord naar New York om een nieuw leven te starten. Maar wat voor nieuw leven...?
Maria
Hacı
Marcus
Acar
Oliveri
Film viel me erg tegen. Met name in het begin erg rommelig en de film kon me niet boeien.
Overgewaardeerd naar mijn mening. Twee sterren voor de moeite.
Noorderwijk
Kan iemand de titel uitleggen of bedoelen ze hier de 5 hoofdpersonen mee ?
_Casper_
Goeie film, met een interessant verhaal en er komen ook een aantal interesante onderwerpen aan bod (oa hoe bepaalde mensen/amerikanen/buitenlanders over moslims en terroristen denken en andersom). Alleen had de film af en toe wel wat meer vaart mogen hebben, het word nergens vervelend sloom of traag of gaat vervelen. Maar daardoor haalt de film net niet het niveau van de ''top''
maar alsnog een hele goeie drama film en een aanrader om te zien.
Waku
Prima turks/amerikaanse film die terrorrisme en (familie)drama goed weet te combineren.
Gabyvon
redelijke film. Best een goed verhaal. had veel beter kunnen worden neergezet. sommige scenes te langzaam andere weer te snel.
eppy
wat een goedkope bagger. het had wat kunnen worden maar dat werd het niet en nergens, de hele film voelt ongeloofwaardig aan....
jeeke21
Heb hier best wel van genoten !
In het begin wat rommelig en verder nogal voorspelbaar maar toch wel goed !
eses_26
Boodschap van de film is bij mij zeer goed overgekomen, zeer goede film!
Leo1954
- 2073 berichten
Slechte film, dom niets zeggend geweld, warrig en het is tijden geleden dat ik zo'n slechte acteursprestaties heb gezien, dikke afrader.
@quikfit
Heb deze film ooit eens binnen gehengeld en het heeft even geduurd voordat ik hem ben gaan kijken omdat je wel in de juiste stemming moet zijn(vind ik),ik kijk liever thrillers,detectives,actie enzovoort dan welk soort drama dan ook.......Ondanks dat ik niets met "het geloof" heb heb ik deze film nu redelijk hoog zitten,enigste kleine minpuntjes zijn de(special effects) twee explosies in het begin....verder gewoon top.
gauke
Politiek politiedrama met een geen vlees geen vis gehalte; de regisseur zwikt voortdurend heen en weer tussen politie- en familiedrama waarbij spanning met sentiment afgewisseld wordt, het plot verschillende gaten vertoont en de dialogen onhandig overkomen. Dit maakt het geheel onsamenhangend. De suikerzoete eindscène lijkt te zijn aangeplakt. Positief zijn het uitstekende camerawerk, het spel van de acteurs en de prachtige buitenopnames.
Zeriel
Beetje apart in elkaar gezette film. De titel en de het affiche doen een slechte film vermoeden, maar dat valt mee. Voorspelbaar is het ook niet echt.
De grote misser is het ellenlange middenstuk waarin moet blijken dat de Gumus een engel is, die onterecht als terroristenbrein wordt gezien.. Dit wordt echter zo nadrukkelijk en uitgerekt gedaan, dat ik dacht, dan moet ie haast wel toch fout zijn, gewend aan alle onwaarschijnlijke plottwists uit Holywood in de 21e eeuw. Maar nee het is en blijft een engel. Godzijdank wordt ie toch nog neergeknald op het einde, niet geheel onverwacht, anders was het gek genoeg een slechte film geweest.
Verder is het een wat al te nadrukkelijke stellingname over de Islam, die is vredelievend, de terroristen interpreteren de koran verkeerd. Wat resteert is een erg zwart-wit beeld, van goede al te vrome moslims versus de rest, wat dan wel weer typerend is voor de Islam.
nairobi
Erg leuke B-film, met best aardige C-acteurs. Kijk lekker weg, leuk moraal, uiteraard vanuit een zwaar overtrokken Amerikaans oogpunt.
aanradertje
wege
Sommige kunnen hem zo te lezen niet volgen, maar als je hem begrijpt: Prachtfilm!
Zeker een aanrader!
isa_boy
deze film is verkrijgtbaar hier in nederland in dvd en blu ray
en ik zal hem kopen en lekker er genieten.
b00ts
Hierboven denkt iemand dat sommigen de film niet begrijpen. Ik vraag me af wat er dan zo lastig zou moeten zijn om te begrijpen. Dun verhaal, slecht uitgewerkt. De Turkse politie wordt voor behoorlijk dom neergezet. Wel netjes van die politiejongens dat ze Haci nog even snel van Istanbul naar Bitlis brachten. Toch een ritje van ruim 1500 km. Voorspelbaar einde.
henkula
Per ongeluk opgezet, ik hou helemaal niet van die terroristen films, deze film bevestigde mijn mening. Wat ik niet begrijp is dat ze een politie agent naar New York sturen die geen woord Engels spreekt.
Zou deze film helpen tegen alle vooroordelen die veel Amerikanen hebben tegen de Islam?
Ik heb 'm net voor het einde afgezet.
smeetsm
wat een K!@#$%^&T film zeg, voorspelbaarder heb ik ze zelden gezien...
Number23
Verhaal steekt aardig in elkaar en ook het feit dat er veel Turks wordt gesproken geeft iets extra's. De Turkse acteurs spelen sowieso met gemak de rest weg, waaronder Danny Glover, Robert Patrick en Gina Gershon. De vergelijking met Rendition ligt op de loer en van die film verliest deze het op alle fronten. 2* ondanks dat de film soms zelfs ontroert.
Tarkus
Ondanks de vele slechte kritieken die deze film krijgt is hij me toch bijzonder goed bevallen.
Echt veel met terrorisme heeft het allemaal niet te maken vind ik, maar het is wel een goede achtergrond voor het eigenlijke verhaal dat pas op het einde van de film duidelijk wordt.
De samenwerking met de Turkse en Amerikaanse cast vond ik prima. Het is eens wat anders.
Kortom: een film die de moeite loont om er eens voor te gaan zitten.
cor1946
Goed gespeelde film over hoe je iemand kunt beschuldigen van terrorisme.Vond het goed gespeeld zowel in het turks als in het engels.
Asiandragon
Ik snap de score hier echt niet.
Slecht verhaal.....
Slecht geacteerd....
Slecht camerawerk....
Slechte belichting.....
en af toe ronduit belachelijke scenes die niets toevoegden aan de film.......
flyer
Film begint best goed maar wordt langzamer en langzamer en slaapverwekkend
hodina
danny glover speelt zn rol erg goed,
meer valt er ook niet te zeggen over het film.
macaidwin
Ik vond het wel een mooie film, mooie beelden en locaties, mooie muziek.
Het verhaal is wel boeiend, maar de film is wat traag.
fantagezicht
Ik vind het een hele goede film ik snap de slechte reacties echt niet
Het verhaal hoeft toch niet waar gebeurd te zijn dat maakt het nog niet ongeloofwaardig
voor de mensen die dat denken moeten eens hun ogen opendoen en kijken wat er allemaal in de wereld gebeurt
En voorspelbaar dan moet je wel echt helderziend zijn
De Film werd pas helemaal duidelijk op het einde maar tot die tijd bleef het spannend
en wist je niet goed wat je nu moest denken over Hadji
Ze slaan de spijker op zijn kop dat ieder mens gelijk is ongeacht geloof of huidskleur
Helaas begrijpen veel mensen dit nog niet en zullen dit ook nooit doen
Jaxxx
Jammer dat er van turkse kant minder goed wordt geacteerd, zonder danny glover en de terminator-acteur zou de film minder aantrekkelijk zijn. Ik vind haci soms erg lachwekkend overkomen, hij past niet in z'n rol. Voor de rest kijkt tie goed weg, want je moet niet te veel letten op de plotgaten. Bijvoorbeeld de fbi en nypd kunnen haci niet vinden, maar 2 turkse politie agenten weer wel in new york hjahahha

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime