Slash (2002)
Zuid-Afrika
Geregisseerd door: Neal Sundstrom
Met onder meer: James O'Shea en Zuleikha Robinson
Plot Slash
"Where blood is Sown, Evil is Grown."
Slash is een vijfkoppige rock'n roll band bestaande uit de zanger Mac, sexy bassist Suzie, de coole Keith, vrouwengek Rod en feestneus Ian. Samen zijn ze druk bezig aan de weg te timmeren. Geld, glorie en roem, ze willen het allemaal en ze zouden allemaal een moord doen voor die ene doorbraak. Dan verschijnt er tijdens één van hun optredens een vreemdeling die Max een brief geeft waarin zijn vader hem vraagt terug te komen naar de boerderij voor de begrafenis van zijn tante.
Jeremiah
Young Mac
Jethro
Karen
Ray
Killer (as Anton Vorster)
Carl
Rod
Candy
Max
Zeer slechte film en zeer slecht plaatje.
moviefreak#1
Ik heb hem afgelopen zaterdagnacht in de horrornacht gezien en ik vond hem slaapverwekkend, hij was op geen moment spannend en de acteurs die in leven waren leken meer dood als de acteurs die in de film dood waren (ken je het nog volgen
Chainsaw
Was de laaste film van de Horror Night 2002 en was zeker een van de beste. Ondanks dat de film verre van vernieuwend is (het is een blijft een TCM kloon) is het allemaal nog best leuk gedaan. Film bevat een paar erg geestige en amusante momenten. Leuke rollen voor Steve Railsback en Nick Boraine
3 sterren.
Diesel
Clichèmatige horrorflick met Steve Railsbeck als lichtpunt.
sash!
vond de film zeker nie slecht maar de spanningsfactor was veel te laag en dat voor een thriller verder zeer weinig bloed te zien bij de moorden jammer deze film kon beter 2
seth gecko
saai,lullig bhorrorfilmpje dat de spanning van een kippenvelaflevering niet eens haalt
1* vanwege die billybob die nog wat grappig was
MovieMusic
ik heb 'm op dvd, maar die cover lijkt als 2 druppels water op children of the corn
JurassicPark
een 2,5. ik heb hem ook thuis, die cover lijkt precies op children of the corn. gewoon covers afpakken van andere films daar word ik nou zo boos om. en gaan ze het ook nog in een graanveld laten afspelen. kunnen ze niks zelf bedenken ofzo?
duffman
Heb al erger gezien en die vent met dat masker en z'n zijs vind ik toch best eng. Een 3.
dutchtuga
Walgelijke cast, walgelijke soundtrack, walgelijke zuid afrikanen die zich voordoen als rednecks, walgelijke film. Hoe zoiets gemaakt mag worden is mij een raadsel. Ben blij dat de dvd maar 1 euro was.
Denk eens even aan dat heerlijke soft-ijsje dat je daarvoor had kunnen kopen....
The_Game
Shit ik had er wel 3 kunnen kopen. Wie weet heb je dan wel een actie, 4 ijsjes voor 3 euro.
Maargoed 0.5*
Een ware must-see.
horrorjp
ik vond het wel een leuke film niet egt eng maar hem me zeker vermaakt
Pim1993
Dit is totaal geen goede film. Maar ik ben bang dat ik hem daar op niet ga beoordelen. Ik moet ook toegeven de acteurs waren slapjes en zeker niet professioneel. Maar ook op dat punt beoordeel ik deze film niet. Bij films gaat het mij erom of ze leuk zijn. Heb ik me vermaakt. Nou, ik kan je zeggen. Ik ben toch wel verrast! Het was voor mij een lekkere horror met lekkere momenten erin. Af en toe heb ik me uiteraard wel lopen ergeren aan verscheidene acteurs maar er sprongen er bij mij ook wel wat uit. Zoals die ene.. Bill nog wat, die cowboy. Die was uitstekend in zijn rol als mysterieus persoon. Ik heb genoten van zijn talent.
Een film hoeft dus niet altijd goed of perfect te zijn om vermaakt te worden.
3,5 *
Chainsaw
Kon me de film nog vrij goed herinneren als afsluiter van de All Night Horror Show in 2002 en ik vond hem toen vrij tof. Ik had verwacht dat een herziening mijn mening compleet zou omgooien, maar dat viel allemaal reuze mee. De film is een soort Texas Chainsaw Massacre meets Children of the Corn en gaat op elk vlak netjes volgens het boekje van de horrorfilm. Standaard intro, standaard uitgangspunt, standaard slachtvee; alle platgetrapte paden worden door Sundstrom bewandeld.
Maar toch is Slash een best geinig horrorfimpje geworden, met de voornaamste troef dat het zichzelf niet te serieus neemt. Als het om drama of brute kills gaat, schiet de film tekort, maar qua humor is de film nog vrij aardig. Vooral het eeuwige gekibbel tussen die Keith and Billy Bob waren vrij geestig. Die laatste, vertolkt door Nick Boraine, was overigens ook het hoogtepunt van de film, leuke rol. Verder is Steve Railsback wel aardig in zijn rol en was mevrouw Zuleikha Robinson niet bepaald onplezierig om naar te kijken. Al met al is Slash zeker geen hoogstaande horror, maar ze zijn er veel slechter.
3 sterren.
jordandejong
Gemiste kans....
Al snel wordt duidelijk dat Slash niet veel om het lijf heeft. De vijf hoofdpersonen uit de rockband zijn stuk voor stuk simpelweg strontvervelend en streven er met z'n allen naar om zeep geholpen te worden. Helaas laat dat toch behoorlijk lang op zich wachten. De aanloop duurt te lang en is bovendien enorm saai en oninteressant. Héél af en toe doet de killer z'n ding maar ook deze scene's zijn veelal teleurstellend. dat komt omdat de deze scene's wel al heel snel weer worden afgekapt. En dat is jammer aangezien de killer er wel héél erg tof uitzag en z'n wapen ook weer eens wat nieuws was.
Zo nu en dan is er wel wat spanning (bijvoorbeeld bij de scene waarin de dorsmachine fataal is en de scene's waar de killer wat screentijd krijgt). Toch valt het allemaal wel heel erg tegen en daarbij komt dat een bodycount van 5 (waarvan de meeste ook nog eens personages zijn die je nog helemaal niet kent) ook wel erg laag is voor een filmpje waar alle andere punten sowieso al erg gebrekkig zijn.
Een soort mix tussen The Texas Chain Saw Massacre en Jeepers Creepers. Had veel potentie maar het blijkt een erg matig filmpje te zijn.
Noodless
Saaie film die een wel heel lange aanloop neemt met irritante muziekstukjes en vervelende personages. De kills worden matig in beeld gebracht en spannend wordt het op geen enkel ogenblik. Het slot is teleurstellend. 3/10
Tonypulp
Érg leuke en een opvallende film om meerdere redenen. Deze kwam rechtstreeks uit de populariteit van Jeepers Creepers, maar belangrijker; nog vóór het succes van de Texas Chainsaw Massacre remake van een jaar later. En dat terwijl het heel erg aanvoelt als een post-TCM horrorfilm, een periode die werd gekenmerkt door z'n bleke / washed kleurenpalletje (weinig saturatie, erg bruin en grim) en een stijl van editing die hoorde op te vallen (speed ramping, filtertjes, flitsende transities). Redelijk opvallend dus. Überhaupt een film die scoort om z'n tijdsbeeld; lamme emo-rock band met kitscherige porno-tourbus, strakke gekleurde hemdjes en foutje blousjes, een vervelende stoner met gebleekt haar en één donkere man die alles met z'n handwapen oplost. Het waren niet de meest stijlvolle en subtiele tijden. Wél extra vermakelijk. Grootste probleem van Slash zijn de tamme kills. Het meeste bloed komt uit de irrigatiesystemen en dan heb je het wel gehad. Vrij essentieel in een slasher, maar desondanks prima mee vermaakt.

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max