• 9.375.219 stemmen

Geregisseerd door: Serge Bard

Met onder meer: Caroline de Bendern

Gesproken taal: Frans

Plot Détruisez-vous

Tegen de achtergrond van actiegroeperingen en de studentenrellen van 1968 krijgt een lid van een actiegroep les van een professor die haar standpunten deelt. Toch groeit in haar steeds meer verwarring en lijkt ze de weg kwijt te raken. Ze zoekt haar soelaas bij een ander lid van de groepering, maar ook die kan haar niet van gedachten doen veranderen.

avatar van beavis

beavis

gaat op mijn verlanglijstje!! nice

avatar van beavis

beavis

de perfecte double-bill met La Chinoise!! en deze film is gemaakt TIJDENS mei '68. Ik geloof niet dat ik ooit een meer revolutionaire film zag! Bard heeft opzich dezelfde kritische analyse als Godard (en lijkt ook vooral bezig met geweldadige revolutie), maar wat vooral naar voren komt is een soort onvermijdelijkheid. Men heeft nog steeds geen idee wat men van een revolutie zou willen, maar er is een soort momentum en een bijna suicidale (gezien de titel) overgave daar aan; "we zien wel wat er gebeurt".

De experimentele Zanzibar stijl is nog steeds niet mijn ding, maar de inhoud maakt deze film heel sterk. Ik ga binnenkort de Zanzibar films van Garrel eens bekijken. Wat ik tot nu toe van hem zag vond ik redelijk, maar wellicht dat hij in zijn jonge jaren nog overtuigender was, hij is iig een van de meer serieuze filmmakers onder de Zanzibar leden...