• 9.386.755 stemmen

Geregisseerd door: Henry Koster

Met onder meer: Danielle Darrieux, Douglas Fairbanks Jr. en Mischa Auer

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Rage of Paris

"THAT'S PARIS IN HER EYES!"

Nicole is werkloos en is een aantal weken achter met de huur. Met hulp van haar vriendin en de hoofdober van het Ritz-hotel tracht ze een rijke vent aan de haak te slaan. Bill Duncan, een knappe miljonair, wordt hun slachtoffer. Het plannetje werkt en de twee zijn al snel verloofd, maar een vriend van Bill heeft hen door...

Nicole de Cortillion

Pop, Caretaker

Truck Driver (onvermeld)

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Standaard screwball plotje, maar Darrieux' (op 94-jarige leeftijd nog steeds actief!) energieke aanwezigheid houdt de film fris en erg plezant.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Vanwege de zwart-wit -challenge die nu gaande is op MM, heb ik deze film wat hoger op de prioriteitenlijst gezet. Als ik mijn stemmen op IMDb sorteer van oud naar nieuw, dan is dit nummertje zes op het moment van schrijven.

Het begrip 'screwball comedy' is compleet nieuw voor mij. Ik moest ook opzoeken wat dat precies in hielt.

De film zelf is me aardig bevallen. Het gaat lekker vlug. Dat het hoofdpersonage soms Frans spreekt vind ik ook wel geinig. Ook qua opzet en aankleding geeft het leuk iets van de tijdsgeest weer. Het geluid was soms vrij schel, maar dat komt wel vaker voor bij films uit dit tijdperk.

Binnenkort maar eens andere films binnen het genre bekijken. mooie voldoende 3*.