• 9.371.528 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Yuthlert Sippapak

Met onder meer: Choosak Iamsook, Sirin Horwang en Pitchanart Sakakorn

Plot Saturday Killer

Tee Rifle (Chusak Aiemsuk) besluit een huurmoordenaar te worden enkel om geld te verdienen zodat hij zijn problemen met zijn impotentie op kan lossen. Hij valt voor een mysterieuze vrouw, genaamd Chris Styer (Sirin Horwang). Zij breekt zijn hart, maar de echte vraag is wat ze nog meer aan schade kan aanrichten... De film is een parodie op actie/romantiek films.

Uhm.

Geen idee wat ik nu juist gekeken heb. Sippapak is best een leuke regisseur, daarom deze film ook maar eens gekeken, maar wat een buitenaardse combinatie van flauwe comedy en misdaad/hitman film.

Nu zijn die Thaise comedies wel vaker nogal ontoegankelijk. Zaken als Iron Pussy zijn erg leuk, maar lijken vaak buitenaards door Westerse ogen gezien. Ik vermaak me er altijd wel mee, al heb ik toch soms het idee niet helemaal mee te zijn.

Ook met deze film. De combinatie van een nogal vadsige seriemoordenaar die de hele tijd met z'n lul in de knoop ligt en het wat dramatischer achtergrondverhaaltje over z'n grote liefde zijn bijna niet met elkaar te verenigen. En toch slaagt Sippapak er uiteindelijk best goed in. Echt geniale cinema levert het niet op, met wel iets vlot, vermakelijks en verrassend.

Friday Killer dan ook maar eens proberen vinden, al schrikt daar de 2+ uur speeltijd wel een beetje af. Dit was best grappig allemaal, maar na 90 minuten was het ook gewoon genoeg.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Love Goes To Kill." ... " !!!

Heerlijk Aziatisch entertainment !!! Waanzinnig entertainment gewoon !

Een cocktail van waanzinnige toestanden en een misdaadfilm met een

huurmoordenaar. We krijgen veel absurde toestanden te zien dikwijls ondersteunt met die

absurde humor op zijn Aziatisch ! Je moet er inderdaad van houden ..., van de combinatie(s)

absurd, 'hard' en doldwaas !

Die scènes in die bar waar onze vriend seks 'zoekt' met de vrouw met zonnebril waren

geweldig om volgen !

Actie-komedie op zijn aparte Aziatische manier !

avatar van ipman-99

ipman-99

"Love Goes To Kill." ... " !!!

Heerlijk Aziatisch entertainment !!! Waanzinnig entertainment gewoon !

Een cocktail van waanzinnige toestanden en een misdaadfilm met een

absurd, 'hard' en doldwaas !

geweldig om volgen !

Actie-komedie op zijn aparte Aziatische manier !