• 9.371.607 stemmen

Geregisseerd door: Kazuyoshi Kumakiri

Met onder meer: Ryô Kase, Kaoru Kobayashi en Kaho Minami

Gesproken taal: Japans

Plot Kaitanshi Jokei

We zien sketches uit het leven van mensen aan de zelfkant van de maatschappij in Hakodate op Hokkaido. Een broer en zus krijgen ontslag bij hun scheepswerf in Kaitan City. Ze nemen hun spaarcenten op en beklimmen een berg om de Nieuwjaarszonsopgang te aanschouwen. De beheerder van een planetarium kan de ontrouw van zijn vrouw niet verkroppen. Een jonge handelaar in brandstoffen kan zijn woede niet beheersen. Een zoon die niet met zijn vader kan opschieten bezoekt hem niet eens tijdens zijn terugkeer in de stad. Een oude vrouw die uit haar huis dreigt te worden uitgezet verliest ook nog haar kat.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Top, geweldig in elkaar gezet! goed acteerwerk en erg rustig gefilmd.

Net iets te droog.

Vooral jammer vond ik dat er met de omgeving niet meer gedaan werd. Prachtig stadje, prachtig moment om er te filmen, maar veel scenes spelen zich binnen af, waar het vaak nogal kaal en bedrukt/armoedig oogt. Verder ook jammer dat de soundtrack niet wat prominenter aanwezig is. Elke keer wanneer er muziek bij de film komt stijgt het niveau, maar die momenten zijn redelijk zeldzaam.

Twee kritiekpunten die van deze Sketches of Kaitan geen meesterwerk(je) maken. Wél een heerlijk rustig tempo, goed en natuurlijk acteerwerk en een zekere rust die je als kijker overweldigt. Kumakiri is een boeiend regisseur, jammer genoeg haalt hij uit deze film niet alles uit.

Wel een aanrader voor de fans van realistische Japanse dramas. Bij momenten lijkt het wel of je naar een docu zit te kijken, al is het dan gelukkig wel allemaal een stuk gestileerder.

avatar van BBarbie

BBarbie

Vijf verhalen over het leven in een industriestad, dat een gevoelige sociaal-economische terugslag krijgt wanneer een belangrijke werkgever (een scheepswerf) ingrijpend moet afslanken. De verhalen hebben tijd en plaats gemeen, maar zijn verder niet met elkaar verbonden. Het ontbreken van die dwarsverbanden vind ik een gemis. Al met al niet bijster interessant, hoewel er op het acteerwerk weinig valt af te dingen.