Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Will Canon
Met onder meer: Trevor Morgan, Jon Foster en Lou Taylor Pucci
Plot Brotherhood
"Every night was a party. One night went too far."
Adam Buckley moet als opdracht voor zijn ontgroening voor een studentenvereniging in zijn laatste nacht een supermarkt overvallen. Wanneer de rituele inwijding echter vreselijk mis gaat blijkt iedere beweging rampzalig te zijn. Adam wordt gedwongen een standpunt in te nemen om een vriend te redden en te beslissen waar zijn loyaliteit ligt.
zyntex
De cover doet lijken alsof het een actie/gangster film is maar dat is het dus niet.
De groep jongens verkeren steeds verder in een opstapeling van problemen waar ze zich dan weer uit proberen te redden. Daardoor bleef ik kijken en vond het geheel erg spannend.
Brotherhood is een film met een thema wat ik in het echt erg haat en dat zijn ontgroeningen , de film is snel en een keer weer wat anders, let vooral in het begin goed op.
Verder is het allemaal aardig gedaan en de film haalt een ruime voldoende.
handelaar
voor zijn ontgroening voor een studentenvereniging een supermarkt overvallen zegt eigenlijk alles al om deze film gewoon links te laten liggen.
Dat is weer een beetje kort door de bocht.
johnhendrikos
toffe film. niet wat je verwacht. stomme kaft overigens. film is wel cool.
vranque
Het oogt als een klucht en dat is het in zekere zin ook maar het blijft wel boeien. En dat heeft weer te maken met het feit dat ik probeerde om me constant in de situatie te verplaatsen. Als film is het minder geslaagd en de uitwerking is niet geweldig. Toch een voldoende omdat het me bezig houdt.
Diederik58
Ik irriteerde mij aan de ongelooflijke naïviteit van de feuten en hun "leiders".
Maar het boeide ook weer om te kijken of ze er uit zouden komen. Wat een stelletje lullo's.
Het eind was niet verrassend maar maakte de cirkel rond.
Snelle film. Simpel camerawerk. Goed geacteerd. Onderhoudend.
gauke
Spannende thriller, goed camerawerk, uitstekende cast, goed bedacht en voorstelbaar verhaal.
klapgeest
Enorm genoten van deze film!
Goed verhaal goede spanning gedurende de gehele film.
Muyo
Spannend, van begin tot eind !
Heb enorm genoten en zelfs gelachen om deze film.
Het draaide op een gegeven moment allemaal zo de soep in met dat groepje, dat het gewoon hilarisch werd.
Heel goed verhaal, goed acteerwerk, steeds weer verrassingen die eraan te pas komen.
De 'style' in de paniek van deze jongens heb ik heel goed ervaren, dat deden ze erg goed.
Heb je zin om een leuke, spannende en goed uitgewerkte 'crime' drama te kijken, dan is deze zeker de moeite waard !
Film krijgt 3 sterren van mij.
SaNDuTjE
Behoorlijk vermakelijke film over het uit de hand lopen van een ontgroening, waarna de problemen zich alsmaar lijken op te stapelen.
De film is lekker kort met wat leuke maar voorspelbaar twists die lichtelijk naar het ongeloofwaardige neigen. Maar de film is vooral vermakelijk, spannend met een hoog tempo en kijkt lekker weg.
Niets hoogstaande, door een aantal redelijk geacteerd en leuk voor tussendoor.
d0nCoRl3oN3
Gelijk vanaf het begin spannend met leuke twists!
Drama die de moeite waard is!
scumfrog
Na een goede opening kantelt deze film om naar een ongeloofwaardig verhaal, de klucht stapelt net iets te ver op.
maurootje
Zeer onderhoudende film van begin tot eind. Leuk idee hoe iets onschuldigs zo uit de hand kan lopen en als een sneeuwbaleffect verder evolueert. Van min. 1 tot eind spannend. Jammer dat hij maar 1 uur en 16 min. duurt. Voor mij een 4*.
schram101
Afgaande op de trailer is dit een leuk filmpje. Komt op de lijst!
JeffreyV
Goede film!
Spannend en snel (in de vorm van niet-langdradig).
Alleen jammer dat de film (zonder aftiteling) echt maar 70 minuten duurt.
schram101
Van de filmkeuring die bovenaan naast de poster staat krijg ik alleen maar meer zin in de film!

SaNDuTjE
Prima film hoor. Verwacht geen topper maar zeker een avondje vermaak
schram101
Dat is ook precies wat je moet verwachten voorafgaand aan het kijken van zo'n film. Toch?!
Maar hoe heb jij de film gezien als ik vragen mag?
schram101
Aha, hij is dus al te huur?! Dacht dat iedereen hem hier gepindakaast had.
Snel eens langs de videotheek dus.
Aha
Bedankt dat je het even zegt, anders stond ik me een ongeluk te zoeken.
Goed debuut.
Met een korte speelduur en een hoog tempo, weet de film na een uitstekende start de kijker vast te houden. Maar ondanks de puike acteerprestaties en het leuke script, rent de film iets te ver en ook te hard. Dusdanig dat een en ander soms wat over het topje gaat en zelfs in een van de zijplotjes totaal ontspoort. Wie hard rent met losse veters maakt nu eenmaal kans te struikelen. Toch is dit een prettige kijkervaring, die soms zelfs indruk maakt. De regisseur debuteert hier i.i.g. niet verkeerd.
Goed.
Dreman
Film op zich nog best okee, goeie actie, veel snelheid in de film. Maar je moet er vooral niet teveel over nadenken want dan blijken er toch wel een aantal dingen op zijn zachtst gezegd heel onlogisch te zijn. Mike die eerst al een tijdje buiten westen in de shop ligt, maar als ze terugkomen en hem bijbrengen is ie gelijk tot aardige dialogen in staat... Even later na de afranseling in de 'feutenkamer' gebeurt dat weer. En ín een woonwijk een heftig feest, paniek, stenen tegen het huis en door het raam, gras in brand, veel gegil, een aanrijding. En alleen voor het laatste komt pas politie kijken? Daarnaast worden er gewoon hele onlogische keuzes gemaakt. Maar goed, 5 kwartiertjes vermaak zonder nadenken, goed voor 2,5*.
RickZ
ThrillerDrama over een studentengroep die steeds verder in problemen komt. Vlot verhaal met continue wendingen, orgineel en redelijk spannend tot het einde.
Aha, hij is dus al te huur?! Dacht dat iedereen hem hier gepindakaast had.
Snel eens langs de videotheek dus.
Beetje naief hoor...

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus