• 9.370.279 stemmen

Guangdong Shi Hu Xing Yi Wu Xi (1980)

Actie / Drama | 91 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Ten Tigers of Kwantung / 廣東十虎與後五虎

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: Lung Ti, Sheng Fu en Phillip Chung-Fung Kwok

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Guangdong Shi Hu Xing Yi Wu Xi

Als een familielid van oom Tung door de Kwantung Tigers wordt vermoord, verzamelt Tung zijn neven in het plaatselijke gokhuis, vast besloten deze moord te wreken. Als groep zijn de Kwantung Tigers onverslaanbaar. De enige kans voor Tung en zijn neven om te overwinnen, is ze van elkaar te scheiden. Hoewel ze er in slagen enkele Tigers te doden met deze tactiek, worden ze keer op keer geconfronteerd met de groep als geheel. Wang Sho Hin roept de hulp in van vijf Shoalin experts, bedreven in uitzonderlijke vechttechnieken. Met behulp van deze Shaolins binden ze opnieuw de strijd aan met de Kwantung Tigers.

Li Chen Chow

Chai min Yi / Chu Hon Ying

Wang Chi Ying

avatar van starwars321

starwars321

En garde, I let you try my wu-tang style.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Viel niet mee. Hoewel deze film een status van kung fu klassieker heeft, is dit weer zo'n in studio opgenomen exemplaar met flauwe humor in. De scène waarin de zoon van de generaal aangepakt wordt door twee Kwangtung tijgers op het einde vond ik echt de film verpesten. Humor mag wel natuurlijk maar niet van die kleuterhumor aub. Het aantal personages is onredelijk hoog en ik kon die nauwelijks nog uit elkaar halen; de kung fu is wel de moeite; alleen leek het meer op een opeenvolging van demonstraties dan actiescènes die ingepast zijn in het verhaal.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Komt uit op blu ray in de Shawscope box volume 2 van Arrow.