• 9.370.453 stemmen

Alternatieve titels: Doberman Patrol / Danger Doberman

Geregisseerd door: Frank De Felitta

Met onder meer: James Brolin, Susan Clark en Robert Hooks

Plot Trapped

"There's no way out... no time left... and the dogs are trained to kill!"

Chuck Brenner (James Brolin) wordt vlak voor sluitingstijd beroofd en bewusteloos geslagen in een winkelcentrum. De beveiligers van het gebouw weten niet dat Chuck daar aanwezig is en laten de waakhonden los voor de nacht. Hij zit als een rat in de val en moet voor zijn leven gaan vechten.

Chuck Brenner

Elaine Moore

David Moore

Sergeant Connaught

The Bartender

Connie Havemeyer

avatar van stinissen

Superspannende thriller met een uitstekende James Brolin en niet zijn zoon Josh.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Scherp gezien, stinissen, dank u! Gecorrigeerd.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Deze heb ik nog op Vhs, binnenkort maar eens zien!

avatar van Tiany

Tiany

Zeer lang geleden dat ik deze film nog gezien heb, ten tijde van Filmnet, ik herinner me hem als een best spannende film, wil hem graag nog eens terug zien.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Blijkbaar was deze destijds voor TV gemaakt. Wellicht spannend voor zijn tijd, de film heeft een zwak plot en schippert voortdurend tussen het karakter van James Brolin (Chuck) die de honden ontvlucht of probeert van zich af te houden en dialoog tussen zijn ex en diens nieuwe vriend die zich afvragen waarom Chuck maar niet komt opdagen om het beloofde cadeau aan zijn dochtertje te overhandigen voor ze het vliegtuig nemen. Wat mij vooral stoorde was de manier waarop het hele gebeuren is opgezet. Dat Chuck door twee boefjes wordt beroofd in de toiletten en bewusteloos wordt achtergelaten zodat hij komt opgesloten te zitten in het winkelcentrum omdat de security dit niet heeft gecheckt dat zou wel kunnen gebeuren. Dat de security honden inzet bij de bewakening dat is misschien ook niet zo gek. Maar dat de security agenten honden heeft die ze nauwelijks zelf de baas kunnen (ze zijn dan ook ingepakt van kop tot teen) en op elk verdiep 1 of 2 honden droppen en daarna onbegeleid achter laten, dat vind ik toch wel heel ridicuul. Dat de honden erg agressief zijn is een feit waardoor er zeker materiële schade zal zijn (dat zullen de winkeliers zeker niet kunnen waarderen) of hun behoefte doen (dat zal niemand waarderen). Waar de bewakers uithangen weet je niet, wellicht in hun bed want de honden doen al het werk. Bemande camera's lijken er evenmin te zijn net zo min als een alarmsysteem. De security mannen worden hierdoor ook niet gewaarschuwd als de honden iemand klissen dus in het slechtste geval kunnen ze de volgende ochtend een (zwaar) gewonde of doodgebeten persoon terugvinden; Je kan je al voorstellen dat de eigenaar en security in zo een geval een flink proces aan hun been hebben.

Dus ja voor Chuck zijn er een paar spannende momenten waar hij de honden (allemaal dobbermannen) moet ontlopen of vindingrijk moet zijn om ze op afstand te houden, hetgeen niet zo simpel is aangezien hij op een moment flink werd gebeten in een van zijn benen. het is niet genoeg om voor de niet al te lange speelduur te blijven boeien en al snel snakte ik als kijker naar de afloop van het gebeuren. Dit had misschien beter gewerkt als er een groep jongeren zich had laten opsluiten om te kunnen stelen of het beest uit te hangen in het winkelcentrum en dat er dan op een of andere manier wat losgeslagen honden waren geweest dat had misschien nog een vermakelijke film opgeleverd. Want Brolin vs de honden daar was ik al snel klaar mee.