Possessions (2011)
Met onder meer: Jérémie Renier, Julie Depardieu en Lucien Jean-Baptiste
6,0 (437)
Gesproken taal: Frans
Plot Possessions
Bruno en Maryline dromen van een beter leven en verhuizen naar een klein dorpje in de prachtige Franse Alpen. Ze worden begroet door Patrick, een succesvolle vastgoedontwikkelaar en zijn mooie vrouw Gladys die huisvrouw is. Omdat het huis van Bruno en Maryline nog niet gereed is, worden ze tijdelijk ondergebracht in een andere woning. Ze worden echter keer op keer weer naar een andere woning gestuurd en eindigen in een hotel, nog steeds wachtend op hun huis. De twee worden steeds bozer, maar ook zijn ze erg jaloers op de successen en het rijkdom van Patrick en dat heeft bloederige gevolgen...
Bruno Caron
Sabrina
Le contremaitre
Le patron du garage
Jessica
Trailer (YouTube, niet ondertiteld)
Vanaf 10 mei in de bioscoop (Lumière).
Filmkriebel
Nee is geen horror. Film is gebaseerd op de "zaak Flactif", een beruchte en echt gebeurde moordzaak in 2003.
libra666
Film leek voor mij maar niet op gang te komen, het werd ook allemaal heel voorspelbaar en weinig tot geen actie, laat staan spanning wat in een thriller wel aanwezig hoort te zijn ! Ook het einde vond ik stom. De laatste tijd heb ik een heleboel Franse films gezien en deze behoort jammerlijk tot de mindere
Oliveri
Aagenaam verrassend sociaal drama/thriller, die wat mij betreft wel meteen op gang komt. Uitgangspunt voordeze film is inderdaad de zaak 'Flactif', de mysterieuze verdwijning van een goed in de slappe was zittend gezin in 2003, een soort reconstructie aangevuld met fictie. Thriller kijkt prima weg.
P.S. kijkwijzer vanaf 9 jaar lijkt me vrij jong.
Movie-Addicted
Redelijk fast-moving filmpje, had wel wat meer diepgang in gemogen in dit waargebeurd verhaal (en deels fictief neergezet). Hebzucht, Jaloezie, Ongeduldigheid en Wraak spelen in deze film een grote rol, verder deed Dernier het weer erg goed.
p.s. de foto van het omgebrachte gezin (2003); Murder in Le Grand Bornand - pistehors.com en de foto's van de moordenaar; http://murderpedia.org/male.H/h/hotyat-david-photos.htm
Oliveri
Bedankt voor het plaatsen van de foto's, ze voegen veel toe aan het waargebeurde van deze thriller.
Pazmaster
Film dat gedeeltelijk gebaseerd is op waargebeurde feiten. Maar voor een thriller vind ik het niet echt spannend. Het wordt pas aan het einde iets interessanter. Verder wordt er wel goed gespeeld maar het grootste gedeelte van de film vond ik weinig aan. 2,5 ster
blurp194
Naar verhaal. Als je niet weet dat het op een echte gebeurtenis gebaseerd is wordt het verhaal eigenlijk sterker, vandaar dat ik daar maar een spoiler van maak, hoewel het hier al vaak genoeg staat. Wel jammer dat de omslag ongeveer halverwege de film een beetje uit de lucht komt vallen - er zijn wel wat signaaltjes in het begin van de film, maar best subtiel. Het wordt wel best sterk gespeeld - terwijl je neutraal in de film begint, krijg je vanaf de helft echt een hekel aan de hoofdpersonen. Hoe die dwazen met hun arme kind omspringen alleen al. Triest dat er zulke mensen zijn. En daarmee is het verhaal nogal bevestigend stereotiep. Niks maatschappijkritiek, niks zielig arm en gemeen rijk. Dieven en misdadigers deugen niet en moeten gewoon de bak in. Zo lang mogelijk. Want dat is wel de boodschap die ik van de film krijg - erg weinig subtiel.
En is het nou eigenlijk een goede film? In abstracte zin misschien wel. Maar ik zou aanraden om een leukere, vrolijkere of filmhuizerigere te zoeken. Deze lijkt teveel op het journaal - alleen maar narigheid.
Spartaan1986
Zware, boeiende en zeer goed geacteerde film. Het is allemaal niet echt verrassend maar wordt zo goed neergezet dat je je daar niet of nauwelijks aan stoort.
RedSquare
Vrij slappe thriller. De film begint vrij vlot en het verhaal komt snel op gang. Echter gebeurt er dan drie kwartier niks meer behalve een beetje drama over de, vrij doorsnee, moeilijkheden over de financiële situatie van de hoofdpersonen.
Het landschap is prachtig maar daar wordt vrijwel niets mee gedaan.
De frustratie die nodig is om tot de uiteindelijke daad te komen wordt vrijwel niet opgebouwd. De 'verhuurders' komen op mij helemaal niet als kwaadwillend of gemeen over en er lijkt ook geen noemenswaardige wrijving (behalve een klein beetje bekvechten) tussen de twee partijen.
Mocht het de bedoeling van de film zijn om te laten zien dat het een onbegrijpelijke daad is die uit het niets lijkt te komen, dan is de film geslaagd. Maar ik vond het zonde van mijn tijd.
Martxela
Goede film die wel pas wat laat op gang kwam. Mooie locatie ook, waar inderdaad te weinig mee werd gedaan.
Ik vond hem in elk geval 3 sterren waard. Geen meesterwerk, maar ook niet slecht.
oemoemenoe
Het verhaal klopt en de acteurs ook maar er is te weinig gedaan met de camera,s .
Spanning en actie vervalt daardoor in het niet.
Decec
Een goede drama/thriller film...
Een waargebeurd verhaal...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
frolunda
Beklemmend drama met veel onderhuidse spanning en een flinke uitbarsting naar het einde toe.Niet slecht ,vooral dankzij de sterke rol van Renier.
Stijn B.
Beklemmende emotionele thriller over hoe afgunst en frustraties kunnen leiden tot dramatische feiten. Sublieme rollen van Jeremie Renier en Julie Depardieu.
Hoe mensen door verkeerde keuzes, jaloezie en overdreven trotsheid gefrustreerd geraken en die frustraties op anderen richten en hierdoor elk gevoel van relativering en nuchterheid verliezen.
Die onderhuidse spanning die hieruit ontstaat wordt van begin tot einde sterk weergegeven in de film en geeft de film een zeer ongemakkelijke (wat de bedoeling is) spanning mee
DjFrankie
Film die het vooral moet hebben van de gredragsverandering van de hoofdrolspelers, en dat zetten ze hier goed neer.
K. V.
Deze film eens geprobeerd en het was wel de moeite om eens gezien te hebben. Overtuigend geacteerd van de volledige cast. Verder zag de film er goed uit en zat het tempo ook goed.
De film is toch eerder drama dan thriller, maar desalniettemin het bekijken waard.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming