• 9.370.282 stemmen

Oorsprong: Zwitserland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Gabrielle Baur

Met onder meer: Diane Torr en Dréd Gerestant

Plot Venus Boyz

Een man in een mini-rokje en oorbellen, daar kijkt geen mens meer van op. Maar wie heeft er al eens gehoord van de Drag Kings? Jawel, u raadt het al: vrouwen die - vaak karikaturaal - man wil zijn, sommigen voor één avond, anderen voor hun leven. In de documentaire Venus Boyz vormt een Drag King-avond in de legendarische New Yorkse club Casanova het vertrekpunt voor een geslachtsoverschrijdende odyssee naar een wereld waar vrouwen mannen worden. De Drag Kings ontmoeten elkaar in clubs waar ze zich wellustig transformeren in hun mannelijke alter ego's, mannelijkheid parodiëren en mannelijke erotiek en machtsstrategieën verkennen. In Londen zien we vrouwen experimenteren met hormonen om zo nieuwe mannen te worden en 'cyborgs'. Mannelijkheid en transformatie als performance, subversiviteit of existentiële behoefte.

avatar van tovenaar

tovenaar

Dit ziet er afgrijselijk uit!

avatar van gotti

Komt voor de liefhebbers vrijdag tegen 00:00 op NL 3.

avatar van gotti

Nou, heb deze film met moeite afgekeken, want want was dit een poppenkast zeg (niet dat ik iets tegen travestieten heb, maar om ze nou 100 minuten alleen maar te zien en te horen was voor mij iets te veel van het goeie) 1,5*

avatar van Jess

Jess

allemaal mannen zeker?

avatar van gauke

gauke

Wat me allereerst opviel is niet alleen de lage score, maar ook dat slechts 6 gebruikers de moeite genomen hebben om deze productie te zien, zeker voor een film die het filmfestival van Locarno gewonnen heeft.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het woord Drag King niet kende, wel wat het begrip inhoudt. "'Venus Boyz' is een filmreis door het universum van vrouwelijke mannelijkheid", las ik. De verhalen van de vrouwen over seksualiteit en gender zijn fascinerend interessant en worden met een dosis zwarte humor verteld. De regisseuse weet een verhaal te vertellen en de kern van de documentaire is voor mij (alhoewel je een wereld van ongelooflijke entertaining en underground scene krijgt voorgeschoteld) het besluit om van seks te veranderen, al is het tijdelijk. De documentaire is buitengewoon mooi gefilmd; het enige bezwaar is dat er een teveel aan verhalen zijn. De film was nog intenser geweest als Gabrielle Baur zich tot enkele beperkt had.

avatar van Tanita

Tanita

gauke schreef:

Klopt. Het geeft naar mijn idee ook een mooi tijdsbeeld, een 'Fin de Siècle' in de Androgyne wereld. 3.0*