• 9.374.749 stemmen

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Declan O'Brien

Met onder meer: Chad Michael Collins, Natalie Denise Sperl en Alicia Lagano

Plot Rock Monster

Een groepje Amerikaanse studenten reist af naar een klein dorpje in Oost-Europa. Hier ontdekt Jason een zwaard dat vast zit in een rots en wanneer hij het zwaard eruit zal trekken, zal een groot steenmonster ontwaken. Hij doet de ontdekking dat een hele tijd terug één van zijn voorouders met hetzelfde zwaard een monster versloeg. Jason zal nu hetzelfde moeten doen.

avatar van Lennert

Lennert

Jon Polito is cool. Ik kan me niet herinneren dat ik die gast ooit bewust gezien heb in een film anders dan Flodder In Amerika en The Big Lebowki, maar net als in die films speelt hij hier een geniale rol als Oost-Europese Quint (voor de leken: die gast uit Jaws). Afgezien van zijn hilarisch slechte rol is het weer eens janken geblazen met slechte special effects, nog slechtere acteurs en een script wat al helemaal nergens over gaat.

Wat Rock Monster echter nog enigszins uit te zitten maakt is het feit dat er bij vlagen nog best wel iets te lachen valt en het allemaal gelukkig wel heel erg snel voorbij gaat. De meest vervelende personages gaan heel snel (off screen) dood en de makers proberen gelukkig niet om er een hele serieuze film van te maken waardoor het lang niet zo erg is als enkelen van die prachtige Asylum collectie. De toevoeging van de meid die continu grotere wapens in wil zetten is zelfs nog een klein pluspuntje erbij te noemen. Hilarische stupiditeit bestaat daarnaast weer in de Oost-Europese schone die als ze boos is ineens wel een heel erg duidelijk Amerikaans accent heeft.

Alles bij elkaar alsnog een hoop troep, zij het iets minder erg dan het gros van The Asylum reeks.