• 9.370.279 stemmen

Met onder meer: Tracy Wright

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot You Are Here

"A Meta-Detective Story"

Een teruggetrokken vrouw is op zoek naar de betekenis van mysterieuze documenten die steeds verschijnen. Haar onderzoek begint wanneer ze een bandopname vindt van een man die een bizarre lezing geeft. Er volgen nog meer vreemde documenten en al snel wordt haar huis een archief vol met raadselachige teksten, beelden en geluiden. Ze voelt een sterke band met de mensen die in de documenten voorkomen - de spreker, een gevangene, een uitvinder. Ze worstelen net als haar met de onbekende wetten van hun eigen wereld. Maar het georganiseerde wordt de organisator wanneer haar nauwgezette systeem zich tegen haar keert. Het archief is een bedrieger die haar gedachten uit elkaar probeert te trekken. Wanneer de realiteit instort moet ze een keuze maken: is ze een vrij mens of gewoon een instrument van het archief?

The Archivist

Dr. Eisenberg

The Blond Man

avatar van Malick

Malick

You Are Here lijkt verdacht veel op What the #$*! Do We (K)now!?. Beiden films zitten filmtechnisch gezien heel slecht in elkaar maar WTBDWK zetten mij ten minste aan het denken. You Are Here was vooral pretentieuze pseudo-intellectuele nonsens, onsamenhangende chaos en bovenal een nietszeggend product van onze tijd. De korte film (Mouse Palac) die ervoor vertoond werd was daarentegen heel erg origineel en gewoon leuk.

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Deze film heeft mij zeker aan het denken gezet. chaos ja vervelend nee. Ik vond deze film zelf zeer goed in elkaar zitten. In het begin is alles heeeeeeeeeel vaag maar in de loop van de film komt er wat meer duidelijkheid. Ik had nog nooit een vergelijkbare film gezien en de film What the #$*! Do We (K)now!? heb ik ook nooit gezien. En verhoeven ik denk dat deze film nooit de insteek gehad van een leuke film, het is meer een interesante film.

avatar van BobDemper

BobDemper

Deze film heeft mij zeker aan het denken gezet.

Toegegeven, als product is dit geen hoogstaande film (acteerwerk, cinematografie en montage) en er kunnen zeker een hoop dingen beter aan maar de boodschap die Daniel Cockburn meegeeft is er één die voor veel mensen erg interessant hoort te zijn.