• 9.371.928 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Robert C. Dertano

Met onder meer: Joanne Arnold, Timothy Farrell en Harry Keaton

Plot Girl Gang

Een gangster genaamd Joe ronselt jonge vrouwen voor zijn criminele bende. De meisjes plegen overvallen, stelen auto's en dergelijke in ruil voor drugs. Geregeld houden ze dan ook wilde drugsfeestjes. Zal er iemand tegen Joe in opstand komen of kan hij zijn gang blijven gaan?

avatar van alexspyforever

alexspyforever

De titel van deze film is nogal misleidend. Je zou denken dat het om een bende gaat van meisjes alleen. De momenten dat ze gezamenlijk in actie komen voor hun baas-dealer zijn nogal schaars. Het begon nochtans veelbelovend met een groep meisjes die een man overvallen in zijn auto en zijn geld en wagen stelen. Voor de rest is er een meisje dat haar tijdelijke werkgever verleidt om zo toegang te krijgen tot de inhoud van diens brandkast en nog een overval op een tankstation en een eindsscène tussen de gang en de poitie. Achteraf bekeken is dat toch wel vrij veel aangezien de film niet veel langer duurt dan een uur. De film focust zich ook vooral op drugsgebruik met bijhorende feestjes en gevrij. Voor een film uit 1954 vond ik het wel opvallend hoe graag de dames hun kousenbandjes toonden. Beter dan de voorgaande waarschuwingsfilmpjes die ik zag over drugsgebruik eigenlijk. Er werd zelfs haarfijn uitgelegd hoe heroïne wordt gebruikt. De spuit wordt zelfs getoond maar het moment waarop de drug wordt ingespoten hebben ze er toch maar uitgelaten (dat zal niet gemogen hebben veronderstel ik). Het is uiteindelijk vrij braaf maar men moet het binnen de tijdsgeest zien waarin zo een thema toch veel gevoeliger lag dan nu. De tijd te kort en het budget te klein om een behoorlijk verhaal met uitgediepte karakters te maken. Ik vond het goed gedaan.