• 9.371.740 stemmen

La Comtesse Perverse (1974)

Horror / Erotiek | 72 minuten (originele versie) / 87 minuten (versie "Les Croqueuses")

Genre: Horror / Erotiek

Speelduur: 72 minuten (originele versie) / 87 minuten (versie "Les Croqueuses")

Alternatieve titels: Les Croqueuses / The Perverse Countess / Countess Perverse

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jesús Franco

Met onder meer: Alice Arno, Howard Vernon en Lina Romay

Gesproken taal: Frans

Plot La Comtesse Perverse

"Hunting humans was her favourite game."

De jonge Sylvia is op vakantie in het zuiden van Frankrijk. Het nogal arrogante meisje heeft een afspraak met de knappe Tom. Maar een vriend waarschuwt haar over de mogelijke bedoelingen van de ongezonde jongeman. Tom is een zonderling persoon die werkt voor graaf en gravin Zaroff. Ze wordt bij deze laatsten uitgenodigd op hun afgelegen villa op een eiland voor een maaltijd. Wat ze niet weet is dat het paar er een duivelse vrijetijdsbesteding op nahoudt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Countess Ivanna Zaroff

Tom / Bob Nubarre

Count Rabor Zaroff

Kali (onvermeld)

Carole (onvermeld)

Prisoner (onvermeld)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

AllMovie Guide bestempelt de originele versie uit 1974, een adaptatie van "The Most Dangerous Game", als een niet onaardige erotische horror-thriller.

La Comtesse Perverse > Overview - AllMovie.

Jammer genoeg vond Jesus Franco het nodig van deze versie een jaar later te verkrachten met goedkope hardcore-inserts. (Les Croqueuses).

Uiteindelijk zijn dit twee totaal verschillende prenten.

Mondo Macabro brengt "The Perverse Countess" in de nabije toekomst uit op DVD. Als ze hun naam waardig willen blijven, dan kiezen ze voor de originele versie. Eens zien wat het wordt.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Gisteren in de Cinematek in Brussel gezien in het teken van de reeks 'B tot Z' op 35mm. Dit in een double bill met Massimo Dallamano's Dorian Gray met in de hoofdrol Helmut Berger!

Ik kan alvast zeggen dat Mondo Macabro een fantastische titel weer heeft uitgekozen om uit te brengen van Franco.

Het verhaal gaat in het kort over Countess Ivanna Zaroff en Count Rabor Zaroff gespeeld door Alice Arno en Howard Vernon! Zij wonen samen in een ongelooflijk huis op een eiland. Ze brengen hun dagen door met het jagen op naakte vrouwen die ze later gereed maken voor een heerlijk feestmaal! De jacht wordt trouwens geopend door een naakte Alice Arno met pijl en boog.

Verder gewoon een fantastische, erotische film met een geweldige soundtrack en de setting is al helemaal fantastisch! Heb trouwens de originele versie gezien met een speelduur van 76 minuten.

De DVD die in het tweede kwartaal van 2012 wordt uitgebracht is in ieder geval een hele grote must have!

En zoals je van MM mag verwachten gaan ze inderdaad niet de film uitbrengen met inserts maar gewoon de originele versie. De film kreeg namelijk eerst door de producer humor inserts, aangezien hij de film te verontrustend vondt. Later is er een versie uitgekomen met XXX hardcore inserts en nog een Italiaanse versie met hardcore inserts. Al deze versies deden de film geen eer aan. MM gaat de originele versie uitbrengen van, voor mij, een van Franco's beste films met zijn eerste intrede in het kannibalen genre.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Tja, ieder zijn smaak. Heb de Mondo Macabro DVD bekeken en vond het maar niks. Het is niet de originele versie, maar de director's cut. (78 min) Print is fullscreen, maar wel van goede kwaliteit. Vervelende film, met weinig horror en veel om de haverklap bijgesleurde seks en naakt. Ben bijna in slaap gevallen. Ik vind dat AllMovie Guide deze in mijn ogen waardeloze prent teveel eer aandoet. De beste films van Jesus Franco blijven deze van de jaren zestig.

Spijtig dat Mondo Macabro te weinig echte parels uitbrengt zoals "Diabolical Dr.Z" en "Mill of the Stone Women".

avatar van wibro

wibro

Qua cinematografie mag deze horrorprent van Franco misschien niet zo veel voorstellen maar het perverse verhaaltje dat zo uit de keuken zou kunnen komen van de markies en dan heb ik het natuurlijk over De Sade boeide mij wel. Tja, wij hebben allemaal onze perverse fantasieën, De Sade was daarin geen uitzondering. Qua verhaal vond ik deze film van Franco zonder meer het beste, hoewel ik op visueel vlak Justine uit 1969 wel een stuk beter vond. Maar die laatste was voor een De Sade verfilming eigenlijk veel te braaf en daar werd ook nog eens slecht in geacteerd, iets wat ik niet kan zeggen van deze film.

avatar van Fransman

Fransman

Een van de betere films van Jess Franco. Ik heb de 72 minuten-versie gezien, en dat lijkt me weer welletjes. Maar alles wat in Les Nuits Brûlantes de Linda (1975) ontbreekt, is hier wel in orde: prachtige locatie en fotografie, behoorlijk verhaal, spanning en de prestaties van de acteurs zijn voldoende. En natuurlijk de lichamen van Alice Arno en Lina Romay, die hier wel in volle glorie te bewonderen zijn. Vooral de achtervolging van de beide dames, Arno gewapend met pijl en boog, is genieten met hun opwippende tietjes. Alice Arno vond ik een feest om naar te kijken met haar volle dijen, prachtige borsten en rode poes. Want daarvoor kijken we naar deze film, toch?

Voor het verhaaltje hoef je het niet te doen. Het is een variant op het Eugenie/De Sade-thema, waar Franco nu eenmaal bezeten van was: jong en onschuldig meisje komt terecht op een afgelegen eiland waar ze in handen valt van een verdorven echtpaar. Alleen het bordkartonnen huis kon me niet bekoren. Kennelijk geen geld en tijd om een echt huis te bouwen. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

avatar van shugenja

shugenja

Nou ik wilde france eens een kans geven. Maar als dit zn beste werk is dan haak ik af. Het is helemaal niks, de seksscenes zijn ongemakkelijk en niet sexy. De vrouwen zijn wel mooi maar Franco heeft duidelijk geen idee wat hij aan het doen is. Een paar mooie shots en de locatie is wel mooi maar daar red deze film zich niet mee.

avatar van Theunissen

Ik weet niet welke versie ik gezien heb (in ieder geval niet de originele versie) van deze Thriller / Erotiek film, maar hij duurde met circa 100 minuten behoorlijk lang en dat is eigenlijk wat te veel van het goede voor een Jesús Franco film, waardoor hij wat langdradig overkwam en waardoor ik hem hier en daar wat heb zitten vooruit te spoelen. In de versie welke ik gezien heb zat in ieder geval veel naaktheid en dat o.a. van zijn vrouw Lina Romay (wederom in een hoofdrol) die ook op een gegeven moment een gevangen genomen man en vrouw pijpt, vingert en likt.

In dit verhaal welke zich afspeelt in Zuid-Frankrijk, draait het om de decadente aristocraten gravin Ivanna Zaroff (Alice Arno) en graaf Rador Zaroff (Howard Vernon), die hun privé-eiland verandert hebben in een menselijk jachtgebied, waar Ivanna met pijl en boog op hun naakte prooi jaagt. Het gevangen vlees wordt vervolgens gekookt door Rador Zaroff en gevoerd aan hun nietsvermoedende gasten (vrouwen), die zelf de volgende slachtoffers zullen worden van dit wrede spel. De decadente aristocraten hebben hun oog laten vallen op de jonge Sylvia (Lina Romay) als hun volgende slachtoffer, die samen met haar vriendin Carole (Caroline Rivière) op vakantie is.

Deze film richt zich op een vrouw, gravin Ivanna Zaroff, die dol is op jagen op andere vrouwen en natuurlijk helpt het als deze andere vrouwen volledig naakt zijn In feite jaagt de gravin ook naakt en loopt ze alleen rond met een bijl en boog. Waarom ? Nou, omdat het een Jesús Franco film is en hij zijn films vollaadt met veel naaktheid en dat voornamelijk gewoon voor de grap. Want waarom jaagt een mooie volledig geklede vrouw op een andere vrouw, terwijl je haar ook kunt laten jagen op een naakte vrouw terwijl ze zelf naakt is ? Je kunt de logica van meneer Franco daar echt niet ontkennen, nietwaar ? "Lijkt me logisch !" zou Johan Cruijff hebben gezegd.

Het verhaal was opzicht wel leuk gevonden en heeft ook een verrassend einde. Het aparte en bizarre huis op het eiland mocht er best wezen en het had wel iets weg van een schilderij van de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher en zeker m.b.t. de trappen in het huis. En als Sylvia op het eiland aankomt, zegt ze tegen gravin Ivanna:

"It's so lovely here."

Waarop zij dan antwoord:

"Yes, it is... Spectacular. But I prefer the beauty of the human body."

En de "the beauty of the human body" is ook volop te zien (zeker in de circa 100 minuten durende versie) en dat van Lina Romay (is al na circa 2 minuten volledig naakt te zien als ze zich gaat omkleden in het hotel), Alice Arno (best een mooie vrouw om naar te kijken en ze is voor het eerst naakt te zien na circa 17 minuten als ze zich samen met haar man vergrijpt aan een vrouwelijke gast), Caroline Rivière (die alleen topless te zien is en dat voor het eerst na circa 24 minuten als ze de telefoon in de hotelkamer opneemt, die eigenlijk bedoelt is voor Sylvia) en Tania Busselier (als Moira die samen met haar man Tom de vrouwen ronselt en naar het eiland brengt en zij is na circa 35 minuten voor het eerst volledig naakt te zien en ze had best een flinke bos haar op de schaamstreek).

Verder is er ook nog bloot te zien van andere gevangen genomen vrouwen (waarvan hun naam eigenlijk niet wordt genoemd) zoals Monica Swinn, Pamela Stanford en Kali Hansa en deze laatste vrouw is de vrouw die door Lina Romay wordt gelikt en gevingerd, zoals al aangegeven tijdens de inleiding. Samen met het pijpen van Pierre Taylou (je ziet hoe Lina Romay zijn slappe penis in haar mond neemt en erop begint te zuigen), was dat ook het enige wat een beetje pornografisch was in deze film.

Het moment (na circa 72 minuten) dat Silvia ontdekt dat gravin Ivanna en graaf Rador vrouwen (er ligt dan een gedode volledig naakte vrouw op een tafel) gebruiken als vlees is min of meer het keerpunt in het verhaal en daarbij wordt dan gezegd:

Ivana: She's magnificent. Her flesh will be so tender. Her breasts are superb. They're my favourite parts.
Silvia: You eat human flesh ?
Rador: Ah of course. You also, by the way.
Rador: The meat that you enjoyed, was human flesh. And it tasted good to you.
Silvia: You're completely insane. That's disgusting !
Rador: Don't be so conventional. Admit you enjoyed the meal.

Daarna begint na circa 80 minuten de jacht op Silvia die circa 15 minuten duurt en dat zonder enige spanning, maar je ziet dan wel Lina Romay en Alice Arno volledig naakt rennen en lopen op het eiland (waarbij je dan ook opeens palmbomen ziet, terwijl je voorheen alleen maar rotsen zag ?) en beide worden uiteindelijk ook gedood door pijl en boog (Silvia door Ivanna en Ivanna door Tom, die de zwaar gewonde Silvia naar de zee brengt, waarna ze samen verdrinken ?). En rador zegt dan over zijn vrouw:

I've waited for this moment so long, my love. For me, you will be the best meal of my life.

Je zou dan verwachten dat de film is afgelopen, maar het maffe einde gooit behoorlijk wat roet in het eten, want je ziet dan opeens Silvia volledig naakt in bed slapen in het hotel, die dan paniekerig wakker wordt gemaakt door Carole en waarbij er dan gezegd wordt:

Carole: I read in the newspaper a girl was found on an island, shot by an arrow.
Silvia: But that wasn't me. Look, I'm fine.
Carole: You spent the weekend with them ?
Silvia: Well... No. This time I realised you were right. That man is a swine.
Carole: Oh, I'm so happy. I really like you, Sylvia.

Oftewel het was een andere vrouw ?

Al met al was dit weer een film voor de liefhebbers (waartoe ik ook behoor) van Jesús Franco films en zijn vrouw Lina Romay, waarin weer veel naaktheid te zien is. Het verhaal was opzicht best leuk, maar de circa 100 minuten durende versie welke ik gezien heb, was in het algemeen langdradig en saai.

P.S. best apart dat deze film twee recensies op één dag heeft

avatar van shugenja

shugenja

Theunissen schreef:

P.S. best apart dat deze film twee recensies op één dag heeft

dankje dat je mijn korte reactie (vond deze filmische drol echt geen uitgebreide recensie waard) een recensie noemt haha. Bewonderenswaardig dat je zoveel woorden voor deze "film" kon vinden