• 9.371.552 stemmen

Geregisseerd door: Min-ho Woo

Met onder meer: Kim Myung-min, Kim So-hyun en Uhm Ki-joon

Gesproken taal: Koreaans

Plot Pagwidwin Sanai

Young-Soo Yoo is een dominee wiens vijfjarige dochtertje Hye Lin wordt ontvoerd. Hij heeft echter een rotsvast geloof in dat God hem zijn dochter zal teruggeven en bidt iedere dag vurig. Acht jaar later is hij volledig van zijn geloof gevallen, heeft zijn kerk de rug toegekeerd en is hij onder behandeling vanwege zijn obsessieve zoektocht naar zijn dochter. Dan, vanuit het niets, krijgt hij een bericht van de kidnapper van zijn dochter. Zij zou nog in leven zijn en bij de kidnapper wonen.

Joo Young-Soo

GPS Seller (onvermeld)

Director Kim (onvermeld)

avatar van gauke

gauke

Deze maand heb ik al een paar Zuid-Koreaanse wraakfilms gezien, waarin personen die de publieke zaak dienen opstaan en zich van een geheel andere kant laten zien. Bij 'Man of Vendetta' maken religieuze gewaden plaats voor leren jacks. Min-ho Woo levert met zijn regiedebuut een solide en doelgericht verhaal af met weinig verrassingen, maar met goed camerawerk en een cast die alle lof verdient.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Aardig verhaal met enkele bijzondere wendingen, maar minder dan toppers als shiri, memories of a murderer, no mercy enz. Zeker voldoende, goed acterende cast, mooi gefilmd.

avatar van stinissen

Redelijke thriller die best te pruimen was.

avatar van vranque

vranque

Heel veel slordigheden in het plot. al met al niet echt geslaagd. Heb er veel en heel veer betere voorbij zien komen uit die hoek.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Weer een pareltje uit Zuid-Korea, met (alweer) een goed verhaal en een prachtig eind. Pastoor verliest zijn hoop in God en probeert op zijn eigen wijze zijn dochter weer terug te vinden. Met een paar zeer goeie wendingen hoe hij de dader probeert op te sporen.

Duurde wel ietwat lang, maar zat de hele film door.

Met een paar hele goeie scenes en goed acteerwerk hou ik deze voorlopig op een 4 en een half.

De thrillers van 2004 tot en met 2014 uit dat land waren altijd top om te zien. Op een paar uitzonderingen na, die tot en met nu gemaakt zijn. Niet zoetzappig en gewelddadig, daar mag ik maar al te graag over.

Dik verdiend.