• 9.376.713 stemmen

Geregisseerd door: Maria Speth

Met onder meer: Sabine Timoteo, Hiroki Mano en Florian Müller-Mohrungen

Gesproken taal: Duits

Plot In den Tag Hinein

Lynn, tweeëntwintig, woont in bij haar broer in Berlijn. Daar geniet ze van de voordelen van het familieleven, zonder zich er werkelijk bij betrokken te voelen. Ze heeft geen precies doel in haar leven, maar weet door haar directe en spontane karakter de belangstelling van veel mensen te trekken. Haar vriendje David is heel anders: hij gaat geheel op in zijn zeer gedisciplineerde zwemtrainingen voor de wereldkampioenschappen. David is niet van plan om zich iets aan te trekken van de complicerende factoren van een relatie met Lynn. Wanneer Lynn als cassière in een restaurant de Japanse student Koji ontmoet, wordt alles veel ingewikkelder. Hoewel ze maar weinig woorden met elkaar kunnen wisselen, is het al snel duidelijk dat hun gezamenlijke momenten voor beiden veel betekenen. Maar er is een probleem: Lynn is niet van plan haar relatie met David op te geven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van starbright boy

Erg fraaie film. En bijna ongelofelijk dat dit een debuut is.

Veel melancholie bij Lynn. Een gevoel van: Is dit alles?. Koji is op zoek naar contact. Terwijl David vasthoudt aan zijn zekerheden. Hoewel Koji en Lynn niet echt goed kunnen communiceren ontstaat er wel een heel mooie gevoelige band.

De film ziet er prachtig uit en is heel zorgvuldig geschote. Veel erg fraaie shots. Als je (zoals ik) al een zwak hebt voor de melancholie en het nooit helemaal ophoudende leven van nachtelijke steden al helemaal.

Erg mooie scene is bijvoorbeeld als koji en Lynn 's nachts bij elkaar zitten en Koji eerst een verhaal in Japans tegen Lynn vertelt en Lynn vervolgens in het Duits tegen Koji praat. Op dat moment snappen ze elkaar niet, maar ze begrijpen elkaar wel.

Ik hoop echt dat Maria Speth snel nog eens een film maakt en dat hij dan ook ons land bereikt.

4.0* met kans op meer.

avatar van blurp194

blurp194

Mooi gespeeld, mooi gefilmd, sterke sfeer. Maar ik mis ergens toch het geniale dat sommige mensen er in zien, en de ledigheid van het bestaan vertaalt zich net ietsje teveel in een ledige film zoals ik er nu tegenaan kijk.

Misschien nog maar eens kijken als ik in een andere bui ben, dat kan wel eens een ander resultaat opleveren. Zo'n film is het wel.